به گزارش ایسنا، حسین ذوالفقاری طی سخنانی در نشست با مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین اظهار کرد: امسال احتمالا استقبال بیشتری برای اربعین داشته باشیم و به ویژه با توجه به موضوع حج، نسبت به سال گذشته با افزایش حضور 20 الی ۳۰ درصدی زائر مواجه خواهیم بود که این کارهای مضاعفی را از سوی ما می طلبد.
وی با اشاره به برگزاری مراسم اربعین در سال ۹۴ گفت: سال گذشته از نظر معنوی یک طراوت نصیب کشور شد. اربعین یک فرصت بزرگ است که با همت همه عزیزان به ویژه در بخش فرهنگی و تبلیغاتی باید نتیجه آن را ببینیم.
ذوالفقاری پس از ارائه نقطه نظرات اعضای کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین با اشاره به تلاش تکفیریها برای مطرح کردن اختلاف بین شیعه و سنی، بر ضرورت رعایت احترام اهل سنت در مراسم اربعین تاکید کرد.
وی در رابطه با درخواست تعیین سخنگو برای ستاد مرکزی اربعین گفت: ما سخنگو هم لازم داریم. هرچند روسای کمیته ها فعال هستند ولی من اصلا اعتقاد ندارم که کار محدود به ستاد شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین درباره موضوع بودجه نیز گفت: ما از دولت در رابطه با بحث بودجه، درخواستی داشتهایم ولی هماهنگیهایی صورت میگیرد تا از بخش کمکهای مردمی نیز بودجه به کمیته فرهنگی اختصاص یابد.
ذوالفقاری با اشاره به توصیهاش به همه کمیتهها مبنی بر حرکت به سمت عدم تمرکزگرایی گفت: نگاه ما این است که ستاد باید سیاست گذاری، هدایت و نظارت کند. ما باید بخشی از توانمان را برای فعال کردن استانها استفاده کنیم. همچنین یک آرشیو از فعالیتها باید ایجاد شود تا در سالهای آینده دوباره کار از صفر آغاز نشود.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین احمدی مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این کمیته گفت: بر اساس ماموریتها و شرح وظایفی که ستاد مرکزی اربعین اعلام کرد، کارگروههایی برای بررسی کارهای سال قبل و اجرایی کردن دستورالعملهای ابلاغی ستاد تشکیل شده است. متعاقب آن کارگروههایی با اعضای ۱۵ نهاد و دستگاه مرتبط در کمیته فرهنگی تشکیل دادهایم.
وی با بیان اینکه در این زمینه تاکنون سه جلسه برگزار کردهایم، گفت: علاوه بر این، هماهنگیها در عراق با حجت الاسلام و المسلمین اباذری در همه مسائل وجود دارد.
احمدی با اشاره به عدم توجه کافی به بحث بانوان در جریان برگزاری مراسم اربعین سال گذشته گفت: امسال شورای بانوان را راهاندازی کردیم و سرکار خانم افتخاری مسئولیت آن را بر عهده گرفتند که با جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه جلسات خوبی در این زمینه داشته و دارند.
وی گفت: شورای راهبری فعالیت جوانان نیز کارگروهی تشکیل داده و جلساتی برگزار کردهاند تا انشاءالله این بخش هم امسال فعال شود. شورای راهبری فعالیتهای قرآنی نیز امسال با مدیریت اتحادیه تشکلهای قرآنی در راستای رویکرد واگذاری کارها به مردم به صورت جداگانه تشکیل شد.
مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین ادامه داد: در این زمینه تاکنون شش جلسه برگزار کردهایم و برنامه ها تصویب شده است. هماهنگیهای خوبی هم با جاهای دیگر مانند معاونت فرهنگی سپاه انجام شده تا انشاءالله برنامههای قرآنی را امسال پررنگ تر در بحث اربعین داشته باشیم.
وی گفت: در رابطه با موضوع محصولات فرهنگی، سال گذشته با اینکه محصولات زیاد بود، ناهماهنگیهای زیادی هم وجود داشت. امسال کارگروهی را تشکیل دادهایم تا نیازها و اولویتها مشخص شود و این بحث سرو سامان پیدا کند. مسولیت رهبری این کار با معاونت فرهنگی شهرداری تهران میباشد که پنج دستگاه و موسسه فرهنگی با کارگاه مربوطه که مدیریت آن به عهده جناب دکتر نایینی است همکاری دارند. کارهای بخش کودک و نوجوان هم مانند سال گذشته با همکاری دفتر تبلیغات و نهادهای دیگر انجام گرفته است.
احمدی تصریح کرد: اتفاق خوبی که امسال افتاد حضور آقای ابراهیمی از طرف حجت الاسلام و المسلمین تقوی و شکل گیری بخش یاوران معنوی اربعین است تا همه آموزشها از طریق مساجد و حسینیهها به مردم منتقل شوند.
وی با بیان اینکه بحث نظارت و ارزیابی بر اساس سیاستهای ستاد مرکزی اربعین در حوزه فرهنگی نیز انجام میگیرد، گفت: در بخشهای دیگر مانند فضای مجازی و رسانه نیز کارهای خوبی صورت گرفته است.
مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین افزود: در بحث هماندیشی و گفتمان سازی بین نخبگان با برخی دانشگاهها صحبت شده و در این راستا هماندیشیهایی صورت گرفته است.
احمدی تاکید کرد: این کار به کمک خود دانشگاهها انجام میشود و ما فقط یک گروه هیأت علمی با کمک دستگاههای مختلف تشکیل دادهایم. دانشگاه کربلا با دانشگاه شهید بهشتی نیز در این زمینه تفاهم نامه امضا کردهاند و قرار شده در ایام نزدیک به اربعین هم این هم اندیشیها در آنجا برگزار شود.
وی افزود: در عراق دانشگاههای این کشور متولی کار هستند و ما به عنوان مهمان وارد میشویم. در قم نیز معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات و معاونت پژوهشی حوزه این کار را انجام میدهند.
انتهای پیام
نظرات