• شنبه / ۱۳ آذر ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 95091306703
  • منبع : فضای مجازی

سخنی با امام‌جمعه تهران درباره معنای «استعفا»

سخنی با امام‌جمعه تهران درباره معنای «استعفا»

با وجود تلخیِ سانحه برخورد دو قطار در مسیر تبریز - مشهد در روزهای اخیر، استعفای مدیرعامل راه‌آهن مورد تقدیر بسیاری قرار گرفت. با این حال، اما جمعه موقت تهران این اقدام را «تقلید از بیگانگان» خوانده است.

به گزارش ایسنا، «عصر ایران» نوشته است: روز گذشته آیت‌الله موحدی کرمانی دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در قامت امام جمعه در خطبه‌های نماز جمعه تهران با انتقاد از استعفای مدیرعامل راه آهن در پی حادثه قطار «تبریز - مشهد» گفت: «استعفای مدیرعامل راه‌آهن کشور جای تعجب دارد، شما چرا استعفا دادید؟ اگر مقصرید که باید عزل و محاکمه شوید و اگر مقصر نیستید چرا استعفا دادید؟! چرا به تقلید از بیگانگان به محض وقوع حادثه‌ای استعفا می‌دهید؟»

در اینجا باید عرض کرد که استعفا به خاطر یک خطا نشان از قبول مسئولیت است. مدیرعامل راه آهن هم به خاطر پذیرش مسئولیت این حادثه از سمت خود استعفا داد.

سال‌ها ایرانی‌ها تنها در اخبار می‌دیدند و می‌شنیدند یک مقام مسئول خارجی به خاطر یک اشتباه یا کم‌کاری از سمت خود استعفا داده است. حالا که یک مقام ایرانی به خاطر یک حادثه تلخ از مقام خود استعفا داده است و این استعفا جای تقدیر دارد نه نکوهش.

ما باید خوشحال باشیم که بالاخره مسئولی پیدا شد که مسئولیت یک اتفاق در کشور را به عهده بگیرد. این استعفا ربطی به محاکمه ایشان هم ندارد. واقعا اگر مدیرعامل راه آهن در این حادثه مقصر قطعی باشد حتما باید محاکمه شود.

حضرت آیت‌الله خطاب به مدیرعامل راه آهن فرموده‌اند که چرا به تقلید از بیگانگان به محض وقوع حادثه‌ای استعفا می‌دهید؟ در اینجا باید خطاب به امام جمعه محترم تهران گفت: اگر مدیرعامل راه آهن در تقلید از خارجی‌ها هم این کار را کرده، کار خوبی کرده است. مگر نه اینکه ما باید از خوبی‌ها و کارهای مثبت‌ فرهنگ‌های دیگر استفاده کنیم و آن را در جامعه خود الگو قرار دهیم؟

واقعا چرا فکر کنیم هر کاری آن طرف آبی‌ها انجام می‌دهند غلط است؟ همین راه آهنی که امروز مردم از آن استفاده می‌کنند یا همین اتومبیلی که شما سوار می‌شوید حاصل اختراع غربی‌ها نیست؟ حالا چون آنها این وسایل را اختراع کرده‌اند نباید از آنها استفاده کنیم؟

فرهنگ پذیرش مسئولیت در کشور باید نهادینه شود و قبول مسئولیت آموزه‌ای دینی است و اگر در غرب بیشتر رعایت می‌شود نباید آن را غربی بدانیم؛ «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته» و این سخن پیامبر گرامی ماست.

مردم فراموش نکرده‌اند زمانی در دولتی مسئولان مسئولیت هیچ اتفاقی را به عهده نمی‌گرفتند و حتی حاضر به عذرخواهی نبودند؛ یا چرا راه دور برویم، زمانی عده‌ای در این کشور تلاش کردند فردی به قدرت برسد. وقتی آن فرد به ریاست دولت رسید و ساز خود را زد، همین افراد تبدیل به مخالفان او شدند و دست حمایت خود را برداشتند. آنها در مورد سؤال‌های متعدد در برابر چرایی حمایت از آن فرد سکوت کردند و حاضر نشدند مسئولیت اشتباه خود را قبول کنند.

ای کاش زمانی بیاید که همه ما ایرانی‌ها مسئولیت رفتار خود را بپذیریم و از آن نترسیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۳:۴۰

واقعادرست است علاج واقعه پیش ازوقوع پس ازاینکه واقعه رخ داداستعفا یعنی چه

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۴ ۲۳:۱۳

یعنی اینکه یک مدیر با وجدان قبول میکند که نتوانسته به بهترن وجه مجموعه تحت نظر خود را مدیریت کند و با دل کندن از پست و مقام خود اجازه داده که افرادی با توان بالاتر جای او را بگیرند. اگر این سنت در کشور نهادینه شود باعث خواهد شد که به تدریج بهترین ها به جایگاه مدیریت رسیده و جلوی این گونه حوادث گرفته شود ، نتیجه این سنت را در پیشرفت کشور های دیگر بوضوح میتوان دید

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۵:۵۹

حضرت آيت الله مستحضر باشند كه استعفا هميشه به معني مقصر بودن نيست بلكه به معني آن است كه مبادا سمت و قدرت فرد مانع از كشف حقيقت بشود. لذا مدير از سمت خود استعفا ميدهد تا راه براي تحقيق هموار شود و گروه تحقيق و يا قاضي محترم بدون تحمل هيچ فشاري از ناحيه دولت بتواند تصميم صحيح اتخاذ كند.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۱۸:۲۹

واقعا" اگر کسی فکر می کند به هر علتی قادر به خدمت در راه خدا به خلق خدا نیست چه اشکالی دارد که کناره گیری کند تازه باید از رو راستی و خدا شناسی و خدا ترسی او تشکر کرد. واقعا" بعضی ها چنان شیفته پست و مقام دنیوی شده اند که به هیچ وجهی حاضر به دست کشیدن از این میز های دنیوی نیستند به هر حال انچه می ماند خدمت به خلق خدا در راه خدا است این پست مقامها به کسی بود نکرده است.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۳ ۲۳:۰۳

هرچند این حادثه بسیار دلخراش و غیرقابل جبران است، اما مردانگی ، شرف و احساس مسئولیت ریاست سابق شرکت راه آهن که استعفا و قبول این مسئولیت می باشد، ستودنی است. کاش حضرت آیت الله در همه دوران اینچنین هوشیار بودند و حرکت مسئولانه این مدیر را نکوهش نکرده بلکه می ستودند

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۱۴ ۰۷:۵۵

از کرامات شیخ ما این است ...