به گزارش ایسنا، رایزنی برای ثبت ملی ورزشگاه شهید شیرودی (امجدیه)، تعیین حریم مجموعه چوگان «فرحآباد»، ثبت ملی مجموعه سوارکاری گنبد کاوس و برنامهریزیهای دامنهدار برای ثبت جهانی «چوگان ایرانی» از مجموعه اقداماتی بودند که به نظر میرسد معاونت میراث فرهنگی تلاش داشت نشان دهد بر آن اساس در راستای میراث ورزشی قدمهایی برداشته است.
حتی دوم اردیبهشت سال گذشته محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی پیشنهاد برگزاری نمایشگاهی با موضوع «میراث ورزش» را مطرح کرد و با اشاره به زورخانهها و ثبت ملی تعدادی از آنها گفت: علاوهبر حفظ و احیا این ورزش پهلوانی که میراث فرهنگی در ثبت بناهای آن فعالیت خوبی داشته، موضوع اشیای ورزشی نیز وجود دارد. حتی میتوان نمایشگاهی با موضوع میراث ورزش در موزهها برگزار کرد، چون ما آثاری با نقش و نگارهای ورزشی و حتی خود اشیاء ورزشی داریم که ارزش موزهای دارند.
او ادامه داد: توجه به موضوعاتی که باعث صلح و افزایش اخلاق انسانی میشود بدون شک برای ایکوموس، یونسکو و همه مردم حائز اهمیت است. از این رو باید از موضوع میراث ورزش استقبال کرد، چرا که در فرهنگ ما ورزش باعث افزایش کرامت انسانی، خلق و خوی پهلوانی و جوانمردی نیز میشود.
از سوی دیگر با توجه به وظایف پژوهشی ایکوموس ایران و وظایف اجرائی معاونت میراث فرهنگی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نباید توقعی از موسسه ایکوموس ایران داشت، اما آیا اقدامات انجام شده تا این زمان از سوی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در راستای به سرانجام رساندن این شعار کافی و مناسب بوده است؟
مهدی حجت، رئیس موسسه ایکوموس ایران در این زمینه به ایسنا توضیح داد: قرار بود جلساتی با وزیر ورزش و جوانان با هدف برنامهریزی برای رسیدن به مقصدی در این زمینه برگزار شود، اما با تغییر وزیر هیچ کاری انجام نشد.
بنیانگذار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه ایکوموس جهانی چند جلسه تخصصی در این زمینه برگزار کرد و دو سخنرانی با حضور کارشناسان وزارت ورزش نیز در ایکوموس ایران برگزار شد، ادامه داد: زور موسسه ایکوموس ایران برای برگزاری جلسات بیشتری در این زمینه به وزارت ورزش نرسید، در واقع وقتی وزارت ورزش کمک نکرد، ما نیز بیش از این نمیتوانستیم کاری انجام دهیم.
او تاکید کرد: موسسه ایکوموس ایران براساس وظایف کاری خود نمیتواند به صورت عملی و اجرائی اقدامی انجام دهد.
به گزارش ایسنا، در بخشی از بیانیهی ایکوموس جهانی که سال گذشته به مناسبت شعار «میراث ورزش» منتشر شد، بعد از اشاره به تاریخچهی ورزش در دینا اعلام شده بود؛ «هدف از اختصاص دادن روز ۱۸ آوریل ۲۰۱۶ به میراث ورزش، تجلیل از نقش ورزش در بهبود بخشیدن به زندگی بشر است. این کار از طریق شناخت و ارج نهادن به گونه های خاصی از بناها و محوطهها، و ارتقاء آگاهی و حساسسازی عموم نسبت به ارزشهای آنها، و همچنین نقشی که در شکلدهی هویت فرهنگی اجتماع مربوطه در سطوح محلی، ملی، و منطقهای ایفا میکنند، صورت میگیرد.
از این رو، از کمیتههای ملی ایکوموس دعوت میشود تا در رابطه با میراث ورزش، فعالیتهایی را از قبیل برگزاری همایش، سخنرانی، و میزگرد، انتشار اطلاعیه مطبوعاتی و بازدید از میراث ورزشی ترتیب دهند. هدف از این فعالیتها حساس سازی و ارتقاء آگاهی عموم نسبت به ارزشهای این میراث، و در مواردی، نسبت به فراهم سازی شرایط لازم برای حفاظت مناسب از آن است. کمیته های ملی ترغیب می شوند تا از ذینعان و جوامع محلی دعوت به عمل آورند تا با حضوری فعال در این بزرگداشت شرکت کنند.»
به گزارش ایسنا، با مشخص بودن نقش ایکوموس ایران و اقداماتی که به نظر میرسد معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای انجام انها در این راستا تمام تلاش خود را کرده است، نقش وزارت ورزش در این میان چه بوده است؟
انتهای پیام
نظرات