محمدجواد عطرچیان در گفت وگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد: در طول دو سال گذشته با وجود برنامهریزیهای گستردهای که صورت گرفته بود، امکان بالا بردن آمار ترانزیت به دلیل رکودی که در این حوزه شکل گرفته بود، وجود نداشت اما خوشبختانه در سواحل ابتدایی سال ۹۶ این روند تغییر کرده و به سمت آمارهای مثبت بازگشته است.
وی ادامه داد: از این ر و در سه ماهه ابتدایی امسال دو میلیون و ۳۰۹ هزار تن کالا از مرزهای زمینی و آبی ایران ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۲ درصدی را نشان میدهد.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل سازمان راهداری درباره وضعیت کالاهای نفتی و غیرنفتی در این دوره نیز توضیح داد: طبق آمارهای ارائه شده از مجموع ترانزیت سه ماهه امسال یک میلیون و ۶۹۴ هزار تن سهم کالاهای غیرنفتی و ۶۱۵ هزار تن سهم کالاهای نفتی بوده است.
در این دوره مازوت بیشترین سهم را در ترانزیت ورودی به ایران داشته و پس از آن نیز پنبه، پارچه، قطعات اتومبیل و برنج قرار گرفتند.
عطرچیان درباره وضعیت مرزهای فعال در این دوره نیز اظهار کرد: طبق آمارهای رسمی بندر شهید رجایی با ثبت ۸۲۷ هزار تن جابجایی سهمی ۳۵ درصدی از کل ترانزیت کشور داشته و از این لحاظ رکورد فعالترین مرز را به خود اختصاص داده است و پس از آن نیز دو مرز پرویز خان و بازرگان به ترتیب با حدود ۱۶ و ۱۱ درصد در رتبههای بعدی هستند.
این مقام مسئول در سازمان راهداری ابراز امیدواری کرد: با تجهیز امکانات و بهبود زیرساختهای کشور و همچنین جذب سرمایهگذاریهای لازم نسبت به رفع موانع و تسهیل ترانزیت اقدامات بیشتری انجام شود تا بتوان در آیندهای نزدیک از افزایش بالاتر نرخ ترانزیت در ایران سخن گفت.
انتهای پیام
نظرات