• پنجشنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 96063017717
  • خبرنگار : 71442

معاون سیما در بازدید از شهرک غزالی:

ادعای کاهش بینندگان تلویزیون بی‌انصافی است

ادعای کاهش بینندگان تلویزیون بی‌انصافی است

معاون سیما با اشاره به اینکه ادعای کاهش بینندگان تلویزیون بی‌انصافی است اظهار کرد: بر اساس آمار، ایرانیان به آثار نمایشی داخلی علاقه‌مندی بسیاری دارند. اینکه عده‌ای می خواهند نظرسنجی‌های مراکز پژوهشی و سنجش سازمان را زیر سوال ببرند، عجیب است.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، قدردانی هنرمندان از افزایش تولیدات نمایشی، توسعه شهرک تلویزیونی سینمایی ایران، برگزاری جشنواره سیما، ساماندهی بازیگران تلویزیون، احیای باکس نمایشی شبکه ها، قدردانی از عوامل نماهنگ «به فکر فردا باشیم» و توجه به پایان بندی فیلمنامه ها از جمله مباحثی بود که در بازدید معاون سیما از سریال محرمی تلویزیون در شهرک غزالی مطرح شد.

مرتضی میرباقری معاون سیما با حضور در شهرک تلویزیونی سینمایی، همزمان از مراحل تصویربرداری و تولید مجموعه های نمایشی «پاهای بی قرار» و «عقیق» بازدید کرد و با حضور در استودیو برنامه «خانواده امید» از عوامل نماهنگ «به فکر فردا باشیم» قدردانی کرد.

برگزاری جشنواره سیما در ماه بهمن

دکتر میرباقری در جریان بازدید خود از پشت صحنه سریال «پاهای بی قرار» از برگزاری جشنواره سیما در بهمن ماه امسال خبر داد و افزود: جشنواره، ترازویی موثر برای تولیدات تلویزیونی و سینمایی است و با افزایش تعداد آثار نمایشی در سیما این ظرفیت وجود دارد که آثار دوستان در بوته بررسی قرار گیرد. جشنواره ای که به منظور ایجاد رقابت سالم میان برنامه سازان، باید برای ماه های پایانی هر سال برنامه ریزی شود.

او توسعه شهرک تلویزیونی سینمایی را از برنامه های معاونت سیما دانست و به برنامه سازان اطمینان داد شرایط لازم برای بهره برداری از این شهرک هر چه بیشتر فراهم شود.

وی اضافه کرد: گنجینه های فراوانی در این شهرک وجود دارد و امیدواریم با تدوین نقشه جامع شهرک بتوانیم جاهای خالی آن را پر کنیم. به نظر می رسد با سرمایه گذاری ۳۰ تا ۴۰ درصدی بتوان به رشدی ۶۰ درصدی دست یافت.

احیای باکس‌های نمایشی در شبکه‌ها

معاون سیما تصویربرداری حدود ۴۰ مجموعه نمایشی به صورت همزمان را نشانه احیای تلویزیون در تولید آثار نمایشی خواند و گفت: هم اکنون افزون بر ۱۰۰ پروژه فعال در معاونت سیما وجود دارد که در مراحل مختلف طرح تا تولید قرار دارد. سال گذشته تلویزیون با رکود برنامه های مختلف روبه‌رو بود ولی از ابتدای دوره جدید راهبرد معاونت در افزایش تولید برنامه های مختلف و رسیدن به سطح استاندارد بوده است که بحمدالله با تلاش دوستان این هدف محقق شده است.

او افزود: با افزایش میزان تولید در رسانه بحث اشتغال زایی هنرمندان جامه عمل پوشیده است، چنان که بر اساس آمار بیش از ۱۰ هزار نیرو اعم از تهیه کننده، کارگردان، نویسنده، بازیگر و... در پروژه های مختلف مشغول به کار هستند. برای رسیدن به چنین آماری از همان ابتدا مبحث پرداخت ها در دستور کار قرار گرفت و با مدیریت آن توانستیم پروژه های متعددی را در برنامه قرار دهیم.

میرباقری با اشاره به برنامه ریزی این معاونت در زمینه افزایش تولیدات نمایشی تاکید کرد: در سال های پیش تولید تله فیلم یکی از راه های رونق شبکه ها محسوب می شد. با افزایش فیلم های تلویزیونی شرایط مناسبی برای تربیت افراد مستعد در زمینه ساخت آثار نمایشی فراهم شد. امروز نام های بزرگی در سینمای ایران می بینیم که کار را از همین فیلم ها آغاز کرده اند. اکنون درهای تلویزیون به روی تمامی عوامل برنامه ساز باز است و تصور نمی کنم در حال حاضر برنامه ساز بی کار و جدامانده از قطار تولید وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: شاید اکنون بتوان برای ۲۰ الی ۷۰ تله فیلم و یا مینی سریال چند قسمتی ظرفیت ایجاد کرد، اما اعتقاد داریم اگر از ظرفیت این هنرمندان در تولید آثار نمایشی استفاده نشود، کفران نعمت خواهد بود.

توجه به ارتقای کیفیت آثار نمایشی

میرباقری بالا بردن کیفیت آثار را قدم بعدی در تولید برنامه های نمایشی دانست و اضافه کرد: پس از وقفه ای نسبتا طولانی امروز شاهد فعال شدن باکس های فیلم و سریال در شبکه ها هستیم. با توجه به علاقه بینندگان ایرانی در زمینه فیلم ها و مجموعه های ایرانی ارتقای سطح کیفی تولید از اولویت های اساسی محسوب می شود.

او از فضاسازی برخی از گروه ها و افراد در مورد کاهش مخاطبان برنامه های تلویزیونی انتقاد کرد و گفت: با وجود برنامه های پربیننده ای همچون «۹۰»، «خندوانه»، «دورهمی»، «ماه عسل» و... کوبیدن بر طبل کاهش بینندگان تلویزیون از بی انصافی است. بر اساس آمار، ایرانیان به آثار نمایشی داخلی علاقه‌مندی بسیاری دارند. اینکه عده ای می خواهند نظرسنجی های مراکز پژوهشی  و سنجش سازمان را زیر سوال ببرند، عجیب است.

معاون سیما ادامه داد: نظرسنجی ها از مخاطب ۱۰ تا ۱۵ درصدی فیلم های سینمایی و بیننده ۷۰ تا ۸۰ درصدی سریال ها خبر می دهد. همان طور که می دانید استندآپ ها و تاک شوها امروزه از پرطرفدارترین برنامه های سیما به شمار می روند. بنابراین تنها در چند مورد می توان به سادگی میزان مخاطب را سنجید.

بر اساس این گزارش، در پی قدردانی بازیگران متعدد از افزایش تولید در تلویزیون، دکتر میرباقری تاکید کرد: با توجه به حجم بالای تولید تصور نمی کنم فرد غایبی در میان تهیه کننده ها، کارگردان ها و فیلمنامه نویس ها داشته باشیم و امیدواریم روزی فرا رسد که تمامی بازیگران ما بتوانند سالانه چند کار تلویزیونی را به انجام رسانند.

نیاز به پایان‌بندی مناسب

معاون سیما پایان بندی های نامناسب را بزرگ ترین آسیب کارهای نمایشی دانست و اضافه کرد: فیلمنامه نویسان ما گره های جذابی در فیلمنامه می گنجانند و بیننده را در طول اثر به دنبال خود می کشند ولی در لحظه نهایی، کار را بدون پایان بندی مناسب رها می کنند. باید نویسندگان ما یاد بگیرند کار را در قسمت های آخر با شیبی ملایم به پایان برند تا مخاطب دلزده نشود.

او اضافه کرد: سناریو خوب و قوی بازیگران را تشویق به بازی می کند.  بازیگران ما همواره از ضعف فیلمنامه شکایت دارند و بسیاری برای بازی در یک سناریو خوب حاضرند دستمزدهایی به مراتب کمتر دریافت کنند.

طرح ساماندهی هنرمندان در تلویزیون

ساماندهی بازیگران موضوع دیگری بود که در طول این بازدید توسط هنرمندان مطرح شد و معاون سیما در پاسخ به آنها تاکید کرد: از راهبردهای اساسی در معاونت سیما ساماندهی وضعیت کاری دوستان است. به همین منظور همواره به دوستان گوشزد می کنیم تا از تمامی ظرفیت ها در تولید استفاده کنند. نباید فضا به سمتی حرکت کند که یک بازیگر در چندین پروژه و شبکه فعال باشد و هنرمندی دیگر سال ها بدون کار و پیشنهاد باشد.

معاون سیما میهمان برنامه «خانواده امید»

در جریان این بازدید دکتر میرباقری با حضور در استودیو برنامه «خانواده امید» میهمان نوجوانان حاضر در برنامه شد و به سوالات آنها پاسخ گفت. وی با اشاره به ضرورت های ایجاد شبکه ای برای نوجوانان تاکید کرد: نوجوانی از مهمترین دوران رشد شخصیت در هر فرد به شمار می رود. دورانی که نیازها و خواست های خود را دارد و گاهی در میانه کودکی و جوانی مورد غفلت قرار می گیرد. راه اندازی شبکه ای خاص نوجوانان با حضور این گروه سنی پس از بیانات مقام معظم رهبری کلید خورد و استقبال از این شبکه نشان داد سال ها چه خلایی در این زمینه وجود دارد.

تقدیر از عوامل نماهنگ «به فکر فردا باشیم»

معاون سیما در ادامه با حضور در استودیو شبکه امید از عوامل نماهنگ زیبای «به فکر فردا باشیم» قدردانی کرد.

وی با اشاره به اثرگذاری این کلیپ در زمینه تغییر سبک زندگی تاکید کرد: این نماهنگ با هدف تغییر سبک زندگی و اموزش استفاده از سرمایه های ملی در شبکه سه تولید شد و بارها و بارها در شبکه های مختلف به نمایش درآمد. این نماهنگ پربیننده مورد توجه مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت و امروز فرصتی به وجود امد تا از سازندگان آن قدردانی شود.

بازدید از پشت صحنه‌ «عقیق»

حضور در کنار عوامل تولید مجموعه «عقیق» بخش پایانی بازدید معاون سیما بود. وی با اشاره به اهمیت مجموعه های مناسبتی گفت: سریال های مناسبتی سال هاست مخاطبان خود را پیدا کرده است و امروز یکی از مطالبات بینندگان ماست. با توجه به اهمیت موضوعات ملی و مذهبی شبکه های سیما همواره از تولید چنین آثاری حمایت می کنند.

میرباقری همچنین با اشاره به سریال «زیر پای مادر»، کار قبلی این گروه تاکید کرد: در طول ماه مبارک رمضان این سریال بیشترین آمار مخاطب را داشت و امیدواریم «عقیق» نیز علاقه‌مندان خود را در دهه دوم محرم پای تلویزیون بیاورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۶-۳۰ ۱۶:۰۵

كمي واقع بين باشيم ، اگر كاهشي درسطح بينندگان داخلي نيست چرا به اندازه بودجه صداوسيما، قانون براي مبارزه با ابزارهاي دريافت شبكه هاي ماهواره اي ،ايجاد پارازيت و بودجه اختصاص داديم اگر باور داريد كه توانمنديد و بينندگان رسانه ملي 85 درصد شده اند نيازي به اين همه تلف كردن بودجه ملي نيست. حتي شبكه هاي پربيننده خارجي توانمند، ادعاي 85 درصدي بيننده را ندارند . يك جاي اين نظر سنجي مي لنگد واقع بين باشيد شايدنظر سنجي ارايه شده به رسانه ملي غلط باشدچرا كه برخي از نظر سنجي ها ، نظر سازي است تا نظر سنجي واقعي از مخاطبان . البته نيازي به نظر سنجي در جامعه مخاطبان نيست اين پرسش ها را از كاركنان صداوسيما بپرسيد و آن را به مخاطبان رسانه ملي تعميم دهيد.معاون محترم صداوسيما ، دوست داريم شبكه هاي داخلي ايران نيز پربيننده باشند اما اين راهش نيست و با حلوا حلوا كردن دهان مخاطبان ايراني شيرين نمي شود برنامه خندوانه با آن همه بيننده داخلي تك برنامه اي هيچ وقت ادعاي 85 درصد مخاطب را ندارد و به مخاطبان 50 درصدي خود بسنده مي كرد. حتي در بيشتر مواقع مهمانان برنامه خندوانه ادعا مي كردندديك بار برنامه خندوانه يا دورهمي را ديده اند و نه بيشتر .‌ايا همه برنامه ها از نظر جذابيت و كشش هم چون خندوانه و دورهمي هستند. منصفانه به موضوع نگاه كنيم بخصوص شما كه يك كارشناس برجسته رسانه ملي هستيد لذابدون كارشناسي، اظهار نظر نكنيد .