• دوشنبه / ۱۵ آبان ۱۳۹۶ / ۰۰:۳۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96081408610
  • خبرنگار : 71021

معاون رییس‌جمهور به ایسنا خبر داد

پروژه جدید ایران برای لغو ویزا

پروژه جدید ایران برای لغو ویزا

«علی‌اصغر مونسان»‌ گفت: پروژه لغو ویزای ایران هدفمند می‌شود و تمرکز ما روی کشورهایی خواهد بود که لغو ویزا با آن‌ها به ورود بیشتر گردشگر منجر شود.

«مونسان» در کمتر از سه ماهی که رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شده، بارها درباره لغو ویزای ایران سخن گفته؛ او در توضیح علت آن به ایسنا گفت: ما خیلی گیرِ داستان لغو روادید ایران نیستیم، چون خوشبختانه درحال حاضر برای اتباع ۱۸۰ کشور، ویزای فرودگاهی با اعتبار ۹۰ روز صادر می‌شود، اما معمولا لغو ویزا امتیازی است که به جریان گردشگری کمک می‌کند.

او اضافه کرد: لغو ویزا باید هدفمند انجام شود، چون بعضی وقت‌ها این کار به نفع ما نیست و باعث خروج بیشتر گردشگر و مسافر از کشور می‌شود، به هر حال لغو ویزا سیاستی متقابل است.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره این‌که با توجه به تکرار تمایل این سازمان برای گسترش رژیم لغو ویزا، آیا پروژه جدیدی در این‌باره مطرح شده؟ گفت: این موضوع مهمی است که آن را تعقیب می‌کنیم، چون معتقدیم این پروژه باید هدفمند پیش برود، باید نخست کشورهای هدف‌مان را تشخیص دهیم و به شکلی سیاستگذاری کنیم که این موضوع برای ما بُرد ـ بُرد باشد، نه این‌که لغو ویزا انجام دهیم و خروج بیشتر گردشگر از کشور را موجب شویم.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به این دیدگاه، آیا قرار است روی کشورهایی که قبلا با آن‌ها لغو ویزا شده‌ایم و بیشتر به جریان خروج گردشگر از کشور کمک کرده‌ایم، تجدید نظر شود که اظهار کرد: ما با این کشورها کاری نداریم، چون تعدادشان خیلی محدود است، اما کشورهایی هدفی هستند که لغو ویزا با آن‌ها می‌تواند به ورود بیشتر گردشگر کمک کند. ما این موضوع را بررسی می‌کنیم و سپس با وزارت خارجه به بحث می‌گذاریم.

مونسان تاکید کرد: اگر لغو ویزا هدفمند باشد به رونق گردشگری کمک می‌کند.

رژیم لغو ویزا از دولت نهم مطرح شد؛ پیشنهاد نخست، اجرای سیاست متقابل با ۶۰ کشور بود که هیچ‌وقت نام‌شان مشخص نشد و این پروژه تحت تاثیر شرایط سیاسی ایران که مخالفانی هم در داخل داشت، هیچ‌گاه اجرا نشد، تا این‌که در اوایل دولت نهم، پروژه ویزای فرودگاهی که وزارت خارجه از آن به عنوان «برادر لغو ویزا» یاد می‌کرد، با افزایش اعتبار تا ۳۰ روز که بعدها به ۹۰ روز رسید، خیلی جدی اجرا شد.

 با این حال سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری در هر دوره‌ی مدیریتی صرفا آماری از کشورهایی داده که برای لغو ویزا با آن‌ها تمایل داشته است، کشورهایی که نام‌شان مشخص نشده، اما اشاره شده که بیشتر در زمره‌ی همسایگان ایران و یا آن‌هایی که تحت تاثیر روابط خاص سیاسی و اقتصادی تمایل‌های دو جانبه‌ای وجود دارد، بوده‌اند، اما حالا این سازمان با چرخش نسبی در سیاست‌هایش، تصمیم گرفته روی کشورهایی متمرکز شود که در ورود گردشگر تاثیرگذارترند.

 در سال‌های گذشته لغو با برخی کشورها و یا تسهیل ویزا برای اتباع ایرانی از سوی برخی دیگر، از جمله مالزی، گرجستان، ارمنستان، روسیه و از دیرباز ترکیه و به تازگی صربستان بیشتر به خروج گردشگر به سمت این کشورها منجر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۰۱:۱۲

نگرانی های عجیبی دارند الان کشورهایی هستند بالای 100 کشور لغو ویزا دارند و ما با 5 تا کشور لغو شدن مشکل داریم ببنیم آنها چه می کنند ما هم انجام دهیم و به جای این حرفا بستر سازی گردشگری داخلی و خارجی رو درست کنیم با ایجاد اعم از هتل های جدید مراکز تفریحی ایجاد حمل و نقل هوشمند و اینکه توریست خارجی یا داخلی بتونند از سیستم حما و نقل عمومی استفاده کنند و...

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۱۰:۳۰

اگه واقعا نگران گردشگری داخلی هستید، زیرساخت های داخلی رو درست کنید، از قدیم گفتن هر که بامش بیش برفش بیش. اگه می بینید ترکیه و ... گردشگر زیاد دارن به خاطر زیرساخت های گردشگریشون هست.

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۰۸:۰۴

هزینه هتل در ایران کمی بالاست - زیر ساختهای حمل و نقل مثل راه آهن تندرو پاتیین است سخت گیری در پوشش گردشگران و عدم تبلیغات مناسب در خارج کشور و نبود شرکتها داخلی بزرگ برای ایجاد تورهای بزرگ در خارج از جمله ضعفهای گردشگری است در کنار موارد فوق به مشکلات روادید نیز باید افزود

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۰۸:۵۰

زیر ساخت مناسب مثل هتل - توالت بین راهی مناسب گردشگران خارجی - فعال شدن کارت بانکی خارجیان در ایران - و مهمتر از لغو ویزا هست

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۰۹:۲۴

این اظهار نظر آقای مونسان خیلی عجیب، غریب و .... است. ایشان یا بی تجربه هستند یا فکر رفاه مردم ایران نیستند. لغو ویزا باید کاملا دو طرفه باشد. شما نگران آسایش و راحتی و رفاه مردم خودت هستی و این که بتوانند راحت بروند هر کشوری که دوست داشتند (کشورهای درست حسابی) گردش کنند یا نگران این که به زور گردش گر بیاری به ایران؟ آقا گردشگر به زور نمیاد وقتی از این ترس داره که تو فوردگاه به زور باید حجاب به سرش کنه در حالی که فلسفه حجاب را نمیداند. یکی از گردشگری هایی که می توانیم در ایران داشته باشیم استفاده از ظرفیت سواحل شمال و جنوب کشور است ولی گردشگر دوست دارد چه زن و چه مرد آزادانه در سواحل شنا کند که این مورد قبول مسئولین ما نیست. عده ای هم برای دیدن بناهای تاریخی می آیند که متاسفانه وقتی با قیمت های نجومی هتل های بی کیفیت در ایران مواجه می شوند دیگر دفعه بعد نه خودشان می آیند ایران و نه دیگران را تشویق می کنند. واقعیت اینه که ما زیرساخت درست درمون برای جذب گردشگر خارجی نداریم. فقط ادعا داریم. گردشگری در ایران خیلی خیلی گران است و کیفیت خدمات ارائه شده به گردشگران خیلی خیلی پایین است.

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۱۲:۲۱

گربه دستش به گوشت نمیرسه، میگه بو میده! آقای معاون رییس جمهور و بقیه افراد پیش از ایشان توانایی لغو ویزا در شرایط برابر را ندارند آن وقت می گویند اینکار را نمی کنیم تا از خروج گردشگر جلو گیری شود.

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۱۲:۲۶

هتلهای تهران را زیاد و استاندارد روز باشد با قیمت مناسب گردشگران می آیند همان کاری که ترکیه کرده

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۱۲:۴۷

با این حرفها و روشها که توریست و گردشگری رونق پیدا نمیکنه، باید از بنیاد صنعت توریسم و گرشگری ما درست بشه، و مگه میشه جلوی توریست ایرانی که قصد خروج دارد رو بگیریم و فقط بگیم بهش باید ایران را بگردی، مشکلات خیلی بیشتر از این حرفاست، توریست خارجی به هتل خوب و امکانات دیگه نیاز دارد، از پایه مشکل داریم اونم خیلی زیاد

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۱۲:۵۶

چه اشکالی داره کمی ما هم مثل امارات آزادی داشته باشیم بخدا تا گردشگر نیاد چرخ اقتصاد نمیچرخه سرمایه گذار هم‌نمیاد عربستان از سال آینده سواحل خود را برای گردشگران مهیا می‌کنند تا اونجا آزاد باشند ما روز بروز به عقب میریم

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۱۲:۵۹

یعنی چه به خروج گردشگر منجر شده است؟ این وظیفه دولت است که در جهت رفاه مردم کار کند و یک موردش هم تلاش برای لغو ویزای کشورهای دیگر برای اتباع ایرانی است. این که مردم دوست دارد سفر خارجی بکنند یا نکنند به دولت ربطی ندارد و دولت حق نظر دادن در این مورد هم ندارد. دولت از مردم پول میگیرد که برایشان کار بکند نه اینکه برای مردم تعیین تکلیف بکند!