محمدسعید ایزدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تا زمانی که سیستم بانکی برای کمک به برنامههای حوزه مسکن همراه نشود، برنامهها به سختی عملیاتی میشوند. در جلساتی که با آقای جهانگیری داشتیم به طور مختصر ۱۴ برنامه را ارایه کردیم که میتواند به برونرفت مسکن از وضعیت فعلی کمک کن. بعد از آن هم بانک مسکن موظف شد که راه حلها را بررسی و ابلاغ کند. چند روز پیش نامه دادند که صرفا دو راه حل را پذیرفتهاند و آن هم مشروط به شرایطی که به این زودیها محقق نمیشود. با این شکل برخورد فکر نمیکنم بتوان انتظار تحقق اهداف را داشت.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه همه انتظار دارند وزارت راه و شهرسازی تحول ایجاد کند گفت: تحول در گرو اجرای این برنامهها است. به همین سیستم بانکی باید همراهی بیشتری داشته باشد. راه حل هایی هم که ما ارایه کردیم هیچکدام وابسته به یارانه دولت نیست. عمدتا خصوصی محور است و با همکاری مردم انجام میشود اما مجوزهای لازم را میخواهد که به عنوان مثال بتوان از مدل صندوق پسانداز مسکن یکم استفاده کرد. مضافا اینکه ما اصرار داریم به سمت مدلهایی برویم که وابسته به یارانههای دولتی نباشد.
ایزدی تاکید کرد: نه سازمان مدیریت و برنامهریزی و نه نظام بانکی به کمک اجرای برنامههای بخش مسکن نمیآیند. هرچند خود آقای رییسجمهورتاکید دارند که این برنامهها هر طور شده عملیاتی شود و قرار است در برنامه بودجه سال ۱۳۹۷ هم مورد توجه جدی قرار گیرد ولی تا الان که خبری نشده است. از ما قول گرفتهاند که برنامههای عملیاتی خود را در طرح پیشگام تقدیم کنیم تا رییسجمهور بر روی آن تاکید مجدد داشته باشند.
وی گفت: همانطور که میدانید ما بسته پیشنهادی را با مشارکت شهرداری تهران ارایه کردیم که در آن محلات جنوبی شهر تهران قرار میگیرند که با مشارکت بخش خصوصی و مشارکت اهالی مورد اجرا قرار می گیرد. این برنامهها نیازمند یک سری پشتوانههای حقوقی و نیز کمک بانکی است.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه اواخر دولت یازدهم و شروع دولت دوازدهم با تاکید رییسجمهور بر روی سیاست بازآفرینی شهری، این موضوع قوت و قدرت بیشتری گرفت خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت دوازدهم دو جلسه شورای هماهنگی مسکن داشتیم که تقریبا بی سابقه است. مهمترین مساله مسکن این است که باید این سیاست در اولویت اقدام قرار گیرد. بعضی افراد درابتدا انتقاد می کردند که برنامه وجود ندارد؛ برنامه ارایه کردیم. بعد گفتند چگونه اجرایی میشود؛ برنامه عملیاتی دادیم. تمرکز را نیز بر روی بهسازی و نوسازی شهری قراردادیم.
به گفته ایزدی، وزارت راه و شهرسازی آنچه که باید را انجام داده ولی تحقق آن وابسته به نیروهای خارج از حوزه اراده این وزارتخانه است.
انتهای پیام
نظرات