• سه‌شنبه / ۵ تیر ۱۳۹۷ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 97040502790
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

مدیر جهادکشاورزی مرند:

آتش زدن مزارع بعد از برداشت محصول، خاک را می‌کُشد

آتش زدن مزارع بعد از برداشت محصول، خاک را می‌کُشد

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند گفت: آتش زدن کاه و کلش مزارع گندم و جو بعد از برداشت محصول، سنتی قدیمی و نادرست است که برخی از کشاورزان انجام می‌دهند، و این عمل موجب از بین رفتن مواد آلی خاک می‌شود.

به گزارش ایسنا، منوچهر رحمانی با بیان این مطلب افزود: زمین کشاورزی به مثابه موجود زنده در نظر گرفته می‌شود، چرا که حاوی میکرو ارگانیسم‌ها و کرم‌های خاکی است، بنابراین، آتش زدن مزارع از بین رفتن این موجودات مفید را در پی خواهد داشت . 

وی ادامه داد: این میکرو ارگانیسم‌ها باعث تجزیه مواد آلی خاک و تبدیل آن به مواد معدنی می‌شوند، هم‌چنین باعث تثبیت ازت در خاک و هم زیستی با گیاهان خانواده لگومینوز(حبوبات) می‌شوند. 

وی افزود: آتش زدن کاه و کلش مزارع گندم و جو باعث سفت شدن خاک خواهد شد، عناصر مغذی ماکرو و میکرو از بین رفته و همین امر فقیر شدن خاک را در پی خواهد داشت. 

رحمانی اظهار کرد: کاهش رطوبت خاک و افزایش مصرف آب و از همه مهم تر آلودگی محیط زیست بالاترین خسارتی است که جبران آن امکان پذیر نخواهد بود . 

وی گفت: پس از بررسی‌ها و گفت و گو با کشاورزان به این نتیجه رسیدیم که کاه و کلش مانع حرکت آب در مزرعه و باعث جلوگیری از رسوب آبی می‌گردد؛ اختلاط خاک با کاه و کلش مشکل است و کشت بعدی با کمبود ازت مواجه و کلروز و زردی در برگ ها مشاهده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha