• دوشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۷ / ۰۰:۱۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97082009744
  • خبرنگار : 71616

بدهی ۲۰ هزار میلیارد تومانی ایران‌خودرو و سایپا به قطعه‌سازان

بدهی ۲۰ هزار میلیارد تومانی ایران‌خودرو و سایپا به قطعه‌سازان

یک کارشناس صنعت خودرو گفت: در حال حاضر ایران‌خودرو و سایپا حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بابت قطعات دریافتی به قطعه‌سازان بدهکارند.

حسن کریمی سنجری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: صنعت خودرو در وضعیت بسیار آشفته‌ای به سر می‌برد. در حال حاضر دغدغه و مشکل اصلی خودروسازی و به تبع آن قطعه‌سازی، پایین بودن قیمت‌های دستوری تعیین شده برای فروش محصولات این صنعت است که موجب شده تولید و فروش خودرو به جای سود برای خودروسازان و قطعه‌سازان، با زیان همراه باشد.

وی افزود: در حال حاضر شرکت‌های خودروسازی در بحث تامین مواد اولیه و قطعات دچار مشکل هستند چرا که قیمت‌های تعیین شده برای فروش، بسیار پایین‌تر از هزینه‌های تولید و بهای تمام شده است بنابراین بیشتر شرکت‌های خودروسازی به دلیل زیان‌دهی شرایط بقا برایشان فراهم نیست و به نظر می‌رسد که صنعت خودروسازی با سرعت بسیار زیادی در سراشیبی افتاده و به سمت نابودی پیش می‌رود.

این کارشناس صنعت خودرو اولویت کاری وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت را اینگونه اعلام کرد که وی باید هرچه سریع‌تر موضوع قیمت‌گذاری‌ خودرو براساس نرخ‌های تمام شده و واقعی را تعیین تکلیف کرده و اجازه دهد خودروسازان با فروش محصولاتشان به نرخ‌های واقعی، شرایط مالی خود را مقداری بهبود بخشند.

وی با بیان این‌که چند سالی است که قیمت‌گذاری‌های تحمیلی و غیرواقعی که توسط شورای رقابت صورت می‌گیرد، باعث زیان خودروسازان و ضعیف شدن این صنعت شده است، اظهار کرد: شورای رقابت یا هر سازمان دیگری که تعیین‌کننده قیمت‌ها در صنعت خودرو است، باید در نظر داشته باشد که در حال حاضر موضوع  قیمت‌گذاری‌ها بسیار حائز اهمیت است چرا که خودروسازان دچار مشکلات عدیده‌ای به دلیل قیمت‌گذاری‌های غلط شده‌اند.

کریمی سنجری تصریح کرد: در چنین شرایطی طبق ادعای قطعه‌سازان، دو خودروساز بزرگ حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بابت قطعات دریافتی به قطعه‌سازان بدهکار هستند اما به دلیل این‌که محصولات خود را به قیمت‌هایی به مراتب پایین‌تر از قیمت تمام شده عرضه می‌کنند، دچار زیان سنگین شده و در پرداخت مطالبات قطعه‌سازان دچار مشکل شده‌اند.

وی اظهار کرد: نتیجه این وضعیت ورشکستگی تعداد قابل توجهی از شرکت‌های قطعه‌سازی و بیکاری پرسنل شاغل در این شرکت‌ها است که موجب شده فرایند تولید قطعه و خودرو مختل و تیراژ تولید خودرو در نیمه نخست امسال حدود ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته باشد و تولید خودرو به نصف برسد.

به گزارش ایسنا، پیش از این آرش محبی‌نژاد - دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی - اظهار کرده بود: در شرایطی که قطعه‌سازان دچار مشکل کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش هستند، بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان از مرز ۱۵ هزار میلیارد تومان عبور کرده و به نزدیک ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۰۲:۰۸

اینا همش حرف واقعیت نداره، دنبال بهانه هستند برای افزایش قیمت خودرو. صنعت خودروسازی اگه از انحصار این دو سازمان خارج شود وضعیت بهتر میشود و قیمت زیادی اگر بپردازند مردم بابت کیفیت بهتر میپردازند در بازار ازاد و رقابتی ایران خودرو و سایپا حرفی برای گفتن ندارند

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۰۷:۳۵

ازاين 20 ميليارد تومان 16 ميليارد تومن پولي است كه بازنشسته هاي دولتي با هجوم به شركت ايران خودرو وسايپا بعنوان حقوق و پاداش دريافت داشته اند اميدوارم يك روز دادگاهي باشد كه اين مبالغ نجومي را از اين افراد زياده خواه و تن پرور بگيرد

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۰۷:۴۵

از بس خودرو ارزان است بیچاره خودرو سازان بدهکار شده اند کاش دولت کمی کمکشان می کرد گناه دارند

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۰۸:۲۷

خخخخ. آره قیمتهای تحمیلی، غیرواقعیه وگرنه کی به ارابه مرگ 40 میلیون میده؟ یکی نیس بگه اگه نمیصرفه جمع کنین هم شما بیش از این ضرر نکنین هم مردم نمیرن.

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۰۹:۵۸

اقاي کریمی سنجری . 80% از قطعه سازان متعلق به خود خودرو سازان هستند و هم اکنون با همان قيمت هاي قبل از تحريم بايد . تاكيد ميكنم . بايد قطعات را به قيمت گذشته تحويل بدهند . متاسفانه كارشناسان ما يكجانبه سخن كارشناسي مي كنند ؟؟؟ . دليل ورشگستكي اين كارخانه ها همين است

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۱۰:۵۵

وقتی دولت قیمت پوشک و رب گوجه را ازاد میکند چرا اصرار دارد با پایین نگهداشتن قیمت فروش خودرو توسط کارخانه صنعت خودرو را نابود و دهها هزار نفر دیگر را بیکار نماید؟

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۱۵:۲۹

اگه براشون نمیصرفه خودرو تولید نکنن. از خارج ماشین وارد کنن که کیفیتش اصلا قابل قیاس نیست.

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۱ ۲۱:۲۷

با این قیمتها که در خودرو سازی ایران هست در منطقه ازاد خودمان چه ماشینی میشه خرید چه برسد به مثلاً دبی راستی از چه زمان پول قطعه سازان ندادن به این رقم رسیده این ملت تا به کی با سیاستهای دروغ شما به بازی بشن