به گزارش ایسنا، مجتبی موسویان در همایش "هند پنجرهای فراسوی تحریمها" که با حضور سفیر هند در ایران و فعالان بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران برگزار شد، با بیان اینکه امیدواریم از تجربه ایران و هند در توسعه روابط تجاری دو کشور استفاده شود، گفت: ایران ۱۵ همسایه دارد و همواره این سوال مطرح بوده که آیا هند نیز جزو این همسایگان به شمار می رود؟ به این سوال باید این گونه پاسخ داد که فاصله ایران و هند زیاد نیست و از لحاظ فرهنگی و جغرافیایی بسیار به یکدیگر نزدیک هستند.
وی ادامه داد: هند اقتصادی نوظهور است و با نرخ رشد بالای اقتصادی به رشد خود ادامه میدهد و این مسئله بسیار خوب است که چنین کشوری در نزدیکی ایران قرار دارد تا شاهد وجود ۲ قدرت نوظهور اقتصادی هند و روسیه در نزدیکی ایران باشیم و کشور ما باید از چنین فرصتی به نحو مطلوب استفاده کند.
مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه هند یکی از شرکای مهم اقتصادی و خریدار اصلی نفت ایران بعد از چین است، اظهار کرد: علاوه بر این هندیها در تامین مواد غذایی ایران نقش مهمی دارند و یکی بازارهای اصلی محصولات غیر نفتی ایران به شمار میروند و باید بدانیم که بخش اعظم برند چای ایران از طریق هندوستان تامین میشود و یکی از عمدهترین محصولات صادراتی ایران به هند پتروشیمی است.
موسویان با اشاره به اینکه هند یکی از پنج بازار مهم صادرات غیر نفتی ایران به شمار می روند، گفت: برای توسعه هر چه بیشتر روابط ایران با هند اقدامات مختلفی باید مدنظر قرار گیرد و محصولات بیشتری را در سبد محصولات دو کشور قرار داد. این در حالی است که یکی از بهترین روابط بانکی ایران با هند صورت میگیرد و هندیها روابط بانکی خود را برای تجارت با ایران مدیریت کردهاند.
وی با بیان اینکه هندیها توانستند امتیاز خرید نفت ایران را برای ۱۸۰ روز به دست آورند، گفت: هندیها برای تمدید خرید نفت و شارژ حساب روپیه ایران در هند برنامه دارند تا بتوانیم خریدهای خود را از هند ادامه دهیم.
مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران از ایجاد یک شعبه بانک خصوصی ایران در هند خبر داد و اظهار کرد: یکی از بانکهای خصوصی ایران در هند شعبه ایجاد خواهد کرد تا از صادرات محصولات خود در هند پشتیبانی کنیم و این درحالی است که ظرفیت معاملات تهاتری بین ایران و هند بدون مبادله پول هم وجود دارد.
موسویان در ادامه با اشاره به اینکه برای جلوگیری از اختلافات تجاری که بین تجار طبیعی به نظر میرسد باید به قراردادها رجوع کرد و نسبت به آنها پایبند بود، گفت: توجه به این دو مسئله عمق و دامنه روابط تجاری دو کشور را افزایش میدهد. در عین حال توجه به تسهیل صدور ویزا یکی از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد چرا که افزایش تردد تجار حجم مبادلات تجاری دو کشور را افزایش می دهد.
وی در پایان با بیان اینکه چابهار نماد همکاری دو کشور به شمار میرود و نزدیکترین نقطه تماس بین آنهاست، اظهار کرد: امیدوار هستیم فعالیت چند جانبه بین ایران، هند، افغانستان و فدراسیون روسیه افزایش یابد که چابهار در این رابطه میتواند نقش بسیار مهمی ایفا کند. امیدوار هستیم توسعه بندر چابهار هرچه سریعتر در دستور کار قرار گیرد و توصیه میکنیم علاوه بر تبادل کالا بین ایران و هند، دو کشور به سمت سرمایه گذاری، تولید مشترک و ایجاد شرکتهای مشترک نه تنها در سطح بخش خصوصی بلکه در بخش دولتی اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات