• دوشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98023015912
  • خبرنگار : 71474

رییس مرکز اندازه‌شناسی سازمان ملی استاندارد خبر داد:

اعطای گواهینامه بین‌المللی اندازه‌شناسی استاندارد به تولیدکنندگان

اعطای گواهینامه بین‌المللی اندازه‌شناسی استاندارد به تولیدکنندگان

رییس مرکز اندازه‌شناسی سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد که در جریان مذاکرات با سازمان بین‌المللی اندازه‌شناسی قانونی، شرکت‌های تولیدکننده ایرانی می‌توانند با ارائه‌ی درخواست خود گواهینامه اندازه‌شناسی بین‌المللی دریافت کنند.

به گزارش ایسنا، خسرو معدنی‌پور صبح امروز در نشست خبری اظهار کرد: با توجه به تاکید جدی بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان داخلی سازمان ملی استاندارد تلاش کرده در حوزه اختیارات و مسئولیت‌های خود برنامه‌ریزی‌های جدی انجام دهد که نهایی شدن موافقت‌نامه با سازمان بین‌المللی اندازه‌شناسی قانونی بخشی از این فعالیت‌هاست.

وی با اشاره به تغییر شاخص اندازه‌گیری SI به NEW SI، توضیح داد: از چند قرن قبل که کشورهای جهان تصمیم گرفتند به منظور یکسان‌سازی قواعد اندازه‌گیری و اوزان خود به یک نتیجه جمعی برسند، قاعده SI به عنوان یک شاخص بین‌المللی در دستور کار قرار گرفت و اجرایی شد.

به گفته رئیس مرکز اندازه‌شناسی سازمان ملی استاندارد ایران این قاعده در هفت حوزه کیلوگرم، متر، ثانیه، آمپر، کلوین، مول و کاندلا فعالیت کرده و پس از جمع‌بندی‌های گسترده بنا شده وارد فاز جدیدی شود.

معدنی‌پور درباره چرایی رسیدن به این دستورالعمل توضیح داد: بخشی از این شاخص‌ها برای اندازه‌گیری نیاز به مصنوعات فیزیکی داشتند که این مساله می‌تواند به دلیل آسیب‌های انسانی و محیط زیست ناپایدار شود. از این‌رو در قاعده جدید تلاش شده که با حفظ اصول اساسی سابق معیار اندازه‌گیری و مبنای آن طوری تعریف شود که از آسیب‌های این چنینی دور باشد.

وی ادامه داد: این تغییر در بسیاری از سطح‌ها و حوزه‌های کاری ملموس نبوده و چیزی را جابه‌جا نمی‌کند بلکه در سطح‌های بسیار جزئی مبنای اصلی قواعد اندازه‌گیری را به روز خواهد کرد.

رئیس مرکز اندازه‌شناسی سازمان ملی استاندارد ایران درباره زمان اجرایی شدن این موضوع نیز گفت: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته پس از تصویب این طرح در سال ۲۰۱۸ اجرای آن در میان کشورهای عضو به طور رسمی از ۲۰ مه سال ۲۰۱۹ و هم‌زمان با روز جهانی اندازه‌شناسی در دستور کار قرار می‌گیرد. این معیار جدید می‌تواند در حوزه‌های مهمی همچون فرآورده‌های نفتی، گاز طبیعی و سایر معیارهای اندازه‌گیری باعث افزایش دقت شود.

برنامه‌ریزی برای نظارت بر کنتورها و دوربین‌های جاده‌ای

وی درباره چگونگی فعالیت سازمان ملی استاندارد در نظارت بر کالاهایی که از سوی دولت عرضه می‌شوند، اظهار کرد: متأسفانه ما در سال‌های گذشته با محدودیت‌های چندگانه‌ای روبه‌رو بوده‌ایم که همین مساله نظارت مداوم بر برخی کالاها و خدمات را دشوار می‌کند. برای مثال در حال حاضر ایران بیش از ۲۰ میلیون کنتور آب فعال دارد و سالانه نیز بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار کنتور جدید در این حوزه ساخته می‌شوند. این‌که چگونه امکان نظارت دائم بر اندازه‌گیری و محاسبه این کنتورها وجود داشته باشد مسأله‌ای بوده که برای سال‌های طولانی مسکوت مانده، اما ماتلاش می‌کنیم برای نظارت بر آنها راه‌حل‌هایی پیدا کنیم.

رئیس مرکز اندازه‌شناسی سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: در حوزه‌ای همچون نظارت بر عملکرد دوربین‌های جاده‌ای برآورد ما این بود که به بیش از ۲.۵ میلیون یورو سرمایه گذاری جدید نیاز است که محدودیت‌های مالی مانع از پیگیری آن با سرعت بالا می‌شود. از سوی دیگر تحریم‌ها نیز باعث شده ما در دستیابی به تجهیزات نوین با مشکلاتی مواجه باشیم که باید دید در آینده چه‌طور می‌شود از این محدودیت‌ها عبور کرد.

وی با بیان این‌که در حال حاضر با این مجموعه بیش از ۳۰۰۰ آزمایشگاه در سطح کشور همکاری می‌کنند، تاکید کرد: تلاش ما این بوده که نظارتی دقیق بر خدماتی که به مردم ارائه می‌شود داشته باشیم. این نظارت در حوزه‌هایی همچون لیزر پزشکی که مستقیماً با سلامت جامعه سروکار دارند با اولویت جدی دنبال می‌شود و با وجود محدودیت‌ها تلاش می‌کنیم در سایر حوزه‌ها نیز فعالیت خود را حفظ کرده و خدمات مورد نیاز مردم را به آنها عرضه کنیم.

کالاهای پیش بسته‌بندی شده کنترل می‌شوند

معدنی‌پور درباره آخرین وضعیت عملکرد این مجموعه در نظارت بر بخش‌های مختلف اقتصادی کشور، اظهار کرد: در سال گذشته بر بیش از ۳۰۰ هزار ترازوی سبک، بیش از ۱۶ هزار باسکول جاده‌ای، بیش از ۱۲۱ هزار نازل سوخت مایع و بیش از ۳ هزار نازل سی ان جی نظارت شد. در حوزه پلمب وسایل توزین نیز ما هدف‌گذاری ۵۰۰ هزار دستگاه را در دستور کار قرار داده‌ایم که تاکنون ۲۰۰ هزار دستگاه این فرایند را طی کرده‌اند و در سه سال آینده مابقی نیز انجام خواهند شد.

به گفته وی با توجه به اینکه در بخشی از فروشگاه‌های بزرگ به جای استفاده از ترازو، کالاهای از پیش بسته‌بندی شده با وزن مشخص توزیع می‌شود این سازمان برنامه‌ریزی کرده در گام نخست برای نظارت بر این کالاها در چند استان ورود کرده و وزن دقیق آنها را محاسبه کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha