• جمعه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۲:۴۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98031706867
  • خبرنگار : 71616

یک کارشناس:

اخذ مالیات از خرید و فروش خودروی صفرکیلومتر دلالی را کاهش می‌دهد

اخذ مالیات از خرید و فروش خودروی صفرکیلومتر دلالی را کاهش می‌دهد

به اعتقاد یک کارشناس صنعت خودرو، اخذ مالیات از خرید و فروش خودرو عملی غیرمنطقی نیست اما به شرط آنکه ابتدا تناسب عرضه و تقاضای این محصول برقرار شود؛ چرا که آشفتگی امروز بازار خودرو بیشتر به دلیل کاهش شدید عرضه در مقایسه با نیاز واقعی بازار است.

اخیراً یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه خودرو نیز همچون مسکن و زمین به کالایی سرمایه‌ای تبدیل شده است، یکی از راهکارهای مناسب برای ساماندهی بازار خودرو را اخذ مالیات از خرید و فروش خودرو دانسته و معتقد است که با توجه به اینکه مردم به جهت حفظ ارزش نقدینگی خود به بازار خودرو هجوم آورده‌اند، می‌توان با تعریف دریافت مالیات، از افزایش قیمت این کالای سرمایه‌ای جلوگیری کرده و از سوی دیگر بازار را به ثبات نسبی رساند.

در این رابطه حسن کریمی سنجری - کارشناس صنعت خودرو - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اصولاً در کشورهای توسعه یافته اخذ مالیات بر معاملات و درآمدها، علاوه بر آنکه به عنوان یکی از روش‌های کسب درآمد دولت‌ها محسوب می‌شود، به عنوان ابزاری برای تنظیم مکانیسم عرضه و تقاضا و به عبارت بهتر متعادل‌سازی بازارها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: بنابراین اینکه مالیات را به عنوان حربه‌ای برای کنترل بازار خودرو پیشنهاد بدهیم چندان بیراه نیست؛ اما نکته ظریفی در این ماجرا وجود دارد و آن اینکه اصولاً زمانی که تقاضای خرید کالایی بر عرضه آن پیشی می‌گیرد و به دنبال آن قیمت‌ها افزایشی می‌شود، وضع مالیات می‌تواند تا حدودی عطش خرید به ویژه در خریدهای با هدف سوداگری را کاهش دهد و سطح آن را به میزان فروش نزدیک کند.

کریمی سنجری تصریح کرد: اما آشفتگی امروز بازار خودرو در کشور بیش از آنکه نتیجه فزونی تقاضا بر عرضه باشد به دلیل کاهش شدید عرضه در مقایسه با نیاز واقعی بازار است که علت آن نیز محدودیت در تأمین قطعات و افزایش شدید هزینه‌های تولید است.

این کارشناس صنعت خودرو یادآور شد: با نگاه به آمار نیاز سالیانه خودرو در کشور می‌بینیم که سوابق شماره‌گذاری خودرو نشان می‌دهد که در سال ۹۶ بیش از ۱.۷ میلیون دستگاه خودروی صفرکیلومتر اعم از داخلی یا وارداتی شماره‌گذاری شده است که اگر رشد تقاضا در بازار خودرو را سالیانه حدود ۱۰ درصد در نظر بگیریم، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری بازار کشور به حدود دو میلیون خودرو نیاز دارد. البته از طرف دیگر بایستی افت تقاضای خرید خودرو ناشی از کاهش قدرت خرید مردم را نیز در نظر گرفت.

دلال‌ها؛ سوءاستفاده‌گران از عرضه کم خودرو

وی افزود: بنابراین در بدترین حالت اگر میزان کاهش تقاضا ناشی از تورم را ۴۰ درصد در نظر بگیریم (البته شواهد بازار این میزان کاهش را نشان نمی‌دهد) به نظر می‌رسد تقاضا برای خرید خودرو در سال ۹۸، حدود ۱.۲ میلیون دستگاه خواهد بود. این در حالی است که واردات خودرو ممنوع و روند تولید داخل هم نشان می‌دهد که آمار تولید امسال حتی به میزان سال ۹۷ (کمتر از یک میلیون دستگاه خودرو) هم نخواهد رسید. به علاوه این موضوع را هم باید در نظر گرفت که بخشی از نیاز خودرو در سال ۹۷ به دلیل محقق نشدن تعهدات شرکت‌های خودروساز و واردکنندگان در سال گذشته، به امسال سرریز شده است.

کریمی سنجری تنها راه برون رفت از شرایط فعلی را کمک به رفع محدودیت تولید در جهت افزایش عرضه خودرو به بازار دانسته و معتقد است که علت آشفتگی بازار خودرو را نه در دلالی که بایستی در کاهش عرضه خودرو به بازار جست‌وجو کرد. دلال‌ها موج سوارند و نمی‌توانند علت گرانی خودرو باشند؛ بلکه آن‌ها از کمبود خودرو سوءاستفاده کرده و به گرانی آن دامن می‌زنند. در واقع شیوع دلالی بیشتر ناشی از برهم خوردن تعادل در عرضه و تقاضاست.

این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: دریافت مالیات از خرید و فروش خودروی صفرکیلومتر در بازار (نه در کارخانه) می‌تواند دلالی‌های افسار گسیخته در بازار را کاهش دهد اما اینکه تصور کنیم وضع مالیات بر خرید و فروش خودرو باعث کاهش قیمت می‌شود، غیر منطقی و غیر کارشناسی است. حتی ممکن است بخشی از این مالیات به خریدار منتقل شده و در نتیجه به گران‌تر شدن قیمت خودرو در بازار هم منجر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۰۸:۳۰

قیمت خودرو ها کاملا ساختگی به دست خود مسئولین افزایش یافته است به علت سهیم بود در سود هست یا بنگاه فروش ماشین دارند........

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۰۹:۰۲

1--باید سند خود رو از شرکت تحویل دهند فقط بنام خریدار اول که ثبت نام کرده باشد و هرگونه انتقال از قبیل :کارت ماشین، کارت سوخت و سند ماشین به غیر ممنوع باشد 2- درصورت خرید و فروش خود روی صفر باید مالیات سنگین وضع شود اگر چنین شود فروشنده دیگر بفکر واسطه گری و ثبت نام خود رو برای کسب سود نخواهد بود و فقط مصرف کنند واقعی برای ماشین ثبت نام خواهد کرد باید جلوی این رانت بسیار غلط گرفته شود 3- خرید و فروش خودروی صفر بعد از یک سال امکان پذبر باشد تا فقط مصرف کنند گان واقعی برای خرید ماشین ثبت نام کنند 4- نمایندگی های خودرو در ایران متاسفانه واسطه و دلال خرید و فروش خود رو شده اند. باید از این کار غلط و واسطه گری این نمایند گی ها بشدت جلو گیری کرد تا این نمایندگی های خودرو صفر کیلو متر افراد را بصورت امانی نفروشند البته الان این کار را متاسفانه انجام می دهند . از نظر اقتصادی این بد ترین فعالیت در حوزه خرید و فروش خود رو و بد ترین کار برای گرانی خود رو می باشد *** الزاما باید برای همه شرکت های تولید کننده خود رو و حتی ماشین های وارداتی هم مصداق پیدا کند

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۱۰:۵۶

بهتر است روی راهکارها پخته تر فکر شود. دلالی که با مدارک دیگران خرید و فروش میکند راحت فرار از مالیات دارد و همچنان جور این افراد را مردم عادی باید متحمل شوند. مجلس و دولت در این جنگ اقتصادی خیلی تنبل و سخت حرکت میکنند

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۱۶:۴۵

کاملا درست میفرمایند هر وقت جلو واردات بگیرند همین میشه دیگه وضعیت,اصلا خودرو صفر برای چه تو بازار ازاد خرید و فروش بشه خرید و فروش خودرو صفر تو بازار ازاد دلالی بیش نیست لطفا دولت جلوش بگیره