دکتر سارا شاه آبادی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به شروع مرحله اجرایی طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا از ۱۷ خرداد، گفت: با اتمام این طرح در مجموع فشار خون ۹۷۹ هزار و ۸۰۸ نفر در استان سنجش شد.
وی یادآور شد: این احتمال وجود دارد که برخی افراد فشار خون خود را هم در پایگاه سلامت و هم در ایستگاههای سلامت ثبت کرده باشند و برای همین سامانه با توجه به کُدملی موارد تکراری را حذف میکند، بنابراین انتظار ریزش حدودی در این آمار را داریم.
شاه آبادی تصریح کرد: با احتساب ریزشها به نظر میرسد فشار خون بیش از ۹۰ درصد جامعه هدف که افراد بالای ۳۰ سال استان هستند، سنجش شده است.
مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان با بیان اینکه آمارها در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده و تحلیل آمارها نیز توسط خود وزارت صورت میگیرد، گفت: فعلاً مشخص نیست چه تعداد از جمعیت استان مبتلا به فشار خون بالا هستند و مدتی زمان نیاز است که آمارها تجزیه و تحلیل شود.
شاه آبادی از مشارکت بیش از چهار هزار نفر در اجرای این طرح خبر داد و افزود: در این طرح ۹۳۱ پایگاه بهداشتی به همراه ۳۰۳ ایستگاه موقت و ثابت فعالیت داشتند.
این مسئول هدف اصلی طرح را شناسایی مبتلایان به عارضه فشار خون بالا عنوان کرد وافزود: علاوه بر این تلاش ما این بود که آگاهی جامعه نسبت به این عارضه خطرناک افزایش یابد و افراد بتوانند با تشخیص به موقع نسبت به درمان و کنترل این عارضه اقدام کنند.
این مسئول با بیان اینکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد افراد جامعه از فشار خون بالای خود بی اطلاع هستند، گفت: بر اساس تحقیقات در استان کرمانشاه نیز ۳۰ درصد افراد از عارضه فشار خون بالای خود بی اطلاع هستند و همین امر میتواند زمینه ساز بسیاری بیماریها به ویژه بیماریهای قلبی و عروقی در افراد شود.
شاه آبادی فشار خون بالا را یکی از ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی و عروقی عنوان کرد وافزود: با توجه به مرگ و میر بالای این بیماریها، کنترل فشار خون میتواند تا حد زیادی از آمار مبتلایان این بیماریها و نیز آمار مرگ و میر جامعه کم کند.
انتهای پیام
نظرات