• شنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98042915010
  • خبرنگار : 71191

در بی‌خبری میراث فرهنگی،

داربست‌ها در حسن‌آباد بالا رفتند!

داربست‌ها در حسن‌آباد بالا رفتند!

داربست‌ها روی بدنه‌ی تاریخی نیمه سوخته ضلع شمال غربی میدان حسن‌آباد بالا رفته‌اند، آن‌هم کمتر از ۴۸ ساعت بعد از پایان آتش‌سوزی. حالا این میدان هشت گنبدی که یکی از گنبدهایش را از دست داده و گنبد دیگرش نیم‌خیز در حال ریزش است، منتظر دستور بعدی شهردار تهران مانده؛ در حالی که میراث فرهنگی هنوز هیچ طرح یا دستوری را ندیده و نشنیده...

به گزارش ایسنا، اگر جنبه‌ی حفاظت برای جلوگیری از تخریب‌های احتمالی پوسته بعد از آتش‌سوزی را در نظر نگیریم، می‌توان این فرمان را بیشتر به یک دستور احساسی بعد از آتش‌سوزی نسبت داد، تا دستوری برای تهیه‌ی طرح و ورودِ هر چه سریع‌تر کارشناسانِ میراث فرهنگی و سازمان زیباسازی، طرحی عملیاتی برای آن بچینند.

خبر را روابط عمومی شهر داری منطقه ۱۱ تهران اعلام کرده که بر اساس آن، «با دستور شهردار تهران در کمتر از ٤٨ ساعت توسط سازمان زیباسازی و با مشارکت شهرداری منطقه ١١ ، مرمت و بازسازی ضلع شمال غربی حسن‌آباد که دچار حریق شده بود آغاز شد».

به میدان حسن‌آباد هم که بروید، داربست‌ها دور تا دور این ضلعِ تاریخی را گرفته‌اند و هنوز کارگران در حال نصب داربست روی طبقات بالایی‌ترند، اما به جز چند آتش‌نشانی که  در بخش‌های مختلف طبقه دوم تردد دارند و کاسبانی که حالا مغازه‌هایشان درگیر آتش شده و خودشان هم با احتیاط قصد راه انداختن کاسبی‌شان را دارند، خبری از هیچ طرح، نقشه یا اتفاق دیگری از سوی شهرداری نیست.

میراث فرهنگی آماده‌ی ایجاد کارگروه مشترک با شهرداری است

محسن شیخ‌الاسلامی - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری - اما درباره‌ی دستور شهردار تهران به ایسنا می‌گوید: این که اکنون چه کاری باید کرد، به  بررسی‌های بیشتری نیاز دارد. احتمالا پروژه مرمت از سوی شهرداری تهران، به سازمان زیباسازی داده شود، بنابراین امروز - شنبه ۲۹ تیر - در نامه‌ای به سازمان زیباسازی، به آن‌ها اعلام می‌کنیم، اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، آماده‌ی ارائه‌ی طرح‌ها و نظرات کارشناسی است تا هر چه سریع‌تر مرمت این بنای تاریخی آغاز شود.

وی با تاکید بر این‌که هنوز هیچ حرف یا طرح یا نقشه‌ای به اداره کل میراث فرهنگی استان تهران داده نشده است، اظهار می‌کند: هر چند در قدم نخست باید کارهای حفاظتی، آواربرداری روی این بنای تاریخی انجام شود، از سوی دیگر سقف طبقه اول نیز در معرض خطر است و احتمالا نیاز به زدن جک دارد تا سقف پایین نیاید، بنابراین برای انجام چنین کارهای اضطراری نیز، زدن داربست ضروری به نظر می‌رسد، اماباید برای بازسازی این بنای تاریخی، طرح و نقشه‌ی آن نخست تهیه و برای بررسی به میراث فرهنگی داده شود.

او با اشاره به نمای شمالی، بدنه‌ی آتش گرفته در این میدان که بر خلاف سه ضلع دیگر در ان بخش نیز دارای نما است، بیان می‌کند: بدنه‌های تاریخی دیگر، فقط  یک پوسته‌ی تاریخی در بخش جلویی در میدان دارند، اما در این ضلع که مقابل سازمان اتش‌نشانی نیز می‌شود، در بخشِ پشتی آن نیز، دو درگاهِ ورودی و تزئینات وجود دارد که در حال حاضر با یک دیوار الحاقی پوشانده شده است، برای حذف آن دیوار نیز، نیاز به انجام یک کار جامع داریم.

شیخ‌الاسلامی از لزوم انجام یک کار آسیب‌شناسی جدی‌تری در این بنای تاریخی در میدان حسن آباد خبر می‌دهد و می‌گوید: معاونت میراث فرهنگی به شهرداری  وسازمان زیباسازی اعلام می‌کند که آماده‌ ایجادِ یک کمیته مشترک است تا با ایجاد کارگروهی کارشناسانه، سریع‌تر کارهای مرمت آن انجام شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، همچنین درباره‌ی اعلام اعتبار مورد نیاز اولیه برای مرمت این بنای تاریخی در چند روز گذشته، آن را براورد اولیه برای انجام اقدامات اضطراری می‌داند و تاکید می‌کند: هر بار که از این اثر و آسیب‌های وارد شده به آن دیدن می‌کنم، با نکاتِ جدیدتری مواجه می‌شوم، بنابراین انجام آسیب‌شناسی جدی‌تری روی این بدنه‌ی تاریخی احساس می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha