• دوشنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۸ / ۰۴:۴۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 98071410997
  • خبرنگار : 71282

پیشنهاد یک کارشناس حوزه کار

اختصاص وام ۱۰۰ میلیون تومانی برای خرید مسکن کارگران

اختصاص وام ۱۰۰ میلیون تومانی برای خرید مسکن کارگران

یک کارشناس حوزه کار دادن وام‌های کم بهره را در خانه‌دار شدن کارگران موثر دانست و گفت: اگر دولت می‌خواهد به خانه‌دار شدن کارگران کمک کند، اعلام کند مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان وام برای خرید خانه به کارگران مشمول قانون کار می‌دهد و این وام را به صورت اقساط از حقوق آنها کم کند.

عبداله مختاری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به راهکارهای تامین مسکن ارزان کارگران، گفت: در قانون اساسی داشتن مسکن حق هر ایرانی است ولی متاسفانه ما در عمل به انحراف رفته‌ایم.

وی افزود: تعداد کارگران مشخص است و سازمان تامین اجتماعی هم کد بیمه کارگران را دارد و می‌تواند آن را در اختیار دولت قرار بدهد تا از این طریق وام خرید مسکن ۱۰۰ میلیون تومانی به کارگران تعلق گیرد.

اختصاص وام مسکن با نرخ بهره پایین

این کارشناس حوزه کار دادن وام‌های کم بهره را در خانه‌دار شدن کارگران موثر دانست و گفت: روند پرداخت وام مسکن باید به گونه‌ای باشد که کارگر را گرفتار نکند و نرخ وام کم بهره برای او ۳۰ درصد تمام نشود.

مختاری ادامه داد: راه دیگر این است که دولت از ظرفیت کانون‌های بازنشستگی و تشکل‌های کارگری استفاده کند و کد بیمه کارگران فاقد خانه را از طریق آنها دریافت کند و وزارت مسکن و شهرسازی نیز با انبوه‌سازان برای ساخت مسکن به تعداد کارگران نیازمند وارد عقد قرارداد شود. پس از ساخت و ساز، خانه‌ها با قیمت تمام شده پایین به کارگران واگذار شود.

وی درباره تشکیل تعاونی‌های مسکن برای خانه‌دار شدن کارگران ابراز عقیده کرد و گفت: طبیعی است که نمی‌توانیم زمین مجانی به کارگران بدهیم تا خودشان به تنهایی وارد کار ساخت و ساز شوند چون کارگران امکانات و مصالح لازم برای این کار را ندارند. ممکن است ساخت واحدهای مسکونی کارگران از طریق تعاونی‌های مسکن پیشنهاد شود ولی بسیاری از این تعاونی‌ها مشکلاتی را برای اعضای خود به وجود آوردند و به جز چند تعاونی مسکن خوشنام و با سابقه موفقیت چندانی نداشتند.

دلیل عدم استقبال از تعاونی‌های مسکن 

این کارشناس حوزه کار ادامه داد: تعاونی‌های مسکن دست خالی و بدون حمایت دولت در تامین مصالح ساختمانی، فراهم کردن زیرساختهای اولیه و تخصیص وام نمی‌توانند مسکن بسازند لذا اینکه عده‌ای دور هم جمع شوند، تعاونی تشکیل بدهند و زمینی را به قیمت آزاد خریداری و مصالح را به نرخ آزاد تهیه کنند اسمش تعاونی مسکن نیست.

به گفته مختاری، کارگران به دلیل عدم حمایت از تعاونی‌های مسکن، نبود نظارت بر فعالیت آنها و مشکلات متعددی که در این تعاونی‌ها میان اعضا وجود دارد، رغبتی به عضویت در آنها ندارند و استقبال نمی‌کنند؛ درصورتی که تعاونی‌ها از ظرفیت بالایی برخوردارند و با اعمال نظارت و بازرسی می‌توانند عملکرد قابل قبولی از خود نشان بدهند.

وام ارزان و زمین رایگان راه خانه‌دار شدن کارگران

وی در پایان پرداخت تسهیلات ارزان به کارگران با نرخ بهره پایین را خواستار شد و گفت: چنانچه دولت مصمم است از طریق تعاونی‌های مسکن، کارگران را خانه‌دار کند زمین رایگان در اختیار تعاونی‌های مسکن خوشنام بگذارد.

به گزارش ایسنا،  بر اساس آمارها بیش از ۶۰ درصد دریافتی کارگران صرف هزینه‌های مسکن و اجاره‌بها می‌شود. داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی در اصل ۳۱ قانون اساسی است و دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۱۹ ۲۰:۰۲

آقای کارشناس هرچه برسرمسکن آورداین وامهاست که نقدینگی رازیادکرد وملکداران راغنی ورفع نیازمالی که از فروش منصرف شدند وقیمتهای دلبخواهی درسایتها ثبت کردند غافل ازآنکه بانکها شریک ملکشان شده...

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۰۸ ۱۳:۰۱

واقعا اگر دروغ نباشه خوبه

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۹ ۲۱:۰۲

سلام آقایان پس ما که کارگر ساختمانی وحقوق بگیر نیستیم چکار کنیم مگه ما تو این مملکت سهمی نداریم تورو خدا فکری دارید اول به حال ما کنید که تو فشار بیشتری هستیم بازن و دو فرزند اجاره نشینم کمرم شکسته از فشار فقر و نداری با این اوضاع اقتصادی