به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، «لوسی المان» جایزه بهترین رمان «جیمز تیت بلک» را برای نگارش رمان «اردکها، نیوبریپورت» حدود چهار دهه پس از آنکه پدرش این جایزه را دریافت کرده بود، کسب کرد.
رمان «اردکها، نیوبریپورت» به روش جریان سیال ذهن نوشته شده و در واقع مونولوگ درونی یک زن خانهدار اهل اوهایو است که درباره همه چیز از شام مهمانی دیشب تا وجه تاریک آمریکا در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ فکر میکند.
«اردکها، نیوبریپورت» در مجموع شامل ۴۲۶هزار و ۱۰۰ واژه در قالب یک جمله و بدون نقطه و پاراگرافبندی است و به خوانندگان در چند بخش فرصت تنفس کوتاهی از مونولوگ درونی شخصیت اول داستان داده میشود و به موازات آن یک داستان موازی از زبان یک شیر کوهی روایت میشود.
این کتاب پیشتر در فهرست نامزدهای نهایی جایزه ادبی بوکر ۲۰۱۹ قرار گرفته و به عنوان برگزیده جایزه «گلداسمیت» معرفی شده بود.
«ریچارد المان» پدر این نویسنده از منتقدان ادبی شناختهشده و کارشناس آثار جیمز جویس بود. «ریچارد المان» در سال ۱۹۸۲ جایزه «جیمز تیت بلک» را برای نگارش بیوگرافی «جیمز چویس» کسب کرد.
جایزه «جیمز تیت بلک» که در سال ۱۹۱۹ راهاندازی شده است در دو بخش ادبیات داستانی و بیوگرافی برگزار میشود.
جایزه ۱۰ هزار دلاری بخش بیوگرافی امسال نیز به «جورج سرتز» برای نگارش زندگینامه مادرش با عنوان«عکاس شانزدهساله: مرگ و زندگی یک مبارز» رسید.
جوایز «تیت بلک» سال ۱۹۱۹ توسط «ژانت کوتس» همسر «جیمز تیت بلک» راهاندازی شد تا یاد همسر درگذشتهاش را گرامی دارد. هرساله بیش از ۴۰۰ کتاب و نمایشنامه توسط دانشجویان فارغالتحصیل دانشگاه ادینبورگ مورد بررسی قرار میگیرند تا برندگان بخشهای مختلف مشخص شوند.
انتهای پیام
نظرات