• یکشنبه / ۱۶ آذر ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99091612035
  • منبع : نمایندگی همدان

رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای استان همدان:

آموزش های مهارتی از اصلی ترین مؤلفه‌های اشتغال و توسعه پایدار

آموزش های مهارتی از اصلی ترین مؤلفه‌های اشتغال و توسعه پایدار

ایسنا/همدان رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای استان همدان با تأکید بر اینکه در بین فارغ التحصیلان این دانشگاه فاصله بین علم و عمل بسیار کم است، تصریح کرد: بین ۵۰ تا ۹۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای در حال اشتغال هستند.

دکتر محمدعلی کاظمی یکشنبه ۱۶ آذرماه در نشست نقش جامعه نخبگانی کشور در تقویت و رشد تولید که به مناسبت هفته پژوهش توسط دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای یکی از دانشگاه های مهارتی کشور و یا به عبارت دیگر از مهمترین دانشگاه های مهارتی کشور است که مسئولیت تربیت تکنسین و نیروهای مهارتی را بر عهده دارد و از مؤلفه های توسعه و اقتصاد پایدار در کشورهای پیشرفته به شمار می آید و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اینک زمان نقش آفرینی این دانشگاه ها در زیست بوم فناوری، جامعه نخبگانی و سایر زمینه ها است، مطرح کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای با ۱۸۳ مرکز در سطح کشور از گستردگی جغرافیایی خیلی خوبی برخوردار است به طوریکه هفت مرکز در استان همدان واقع شده که سه مرکز در شهر همدان، دو مرکز در ملایر و یک مرکز نهاوند و یک آموزشگاه جدید التدسیس در شهرستان اسدآباد قرار دارد.

کاظمی با اشاره به اینکه بین ۶۰ تا ۷۰ درصد دروس دانشگاه های فنی و حرفه ای مهارتی بوده و اکثر دروس عملی است، خاطرنشان کرد: وضعیت آموزش مجازی در دوران کرونا بیشترین ضربه را به دانشگاه های فنی و حرفه ای وارد کرده است البته ما سعی کرده ایم مشکلی پیش نیاید.

وی با تأکید بر اینکه در بین فارغ التحصیلان این دانشگاه فاصله بین علم و عمل بسیار کم است و بسیار در ساخت پروژه ها توانمند هستند، تصریح کرد: بین ۵۰ تا ۹۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای در حال اشتغال هستند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان اذعان کرد: باید این دانشگاه بیش از پیش به جامعه نخبگانی و علمی کشور، سیستم نوآوری و دانش بنیان و کسب و کار شناسانده شود و حساب ویژه ای بر روی توانایی ها و مهارت های دانش آموختگان این مرکز باز شود.

وی تأکید کرد: نیروهای آموزش دیده مهارتی و تکنسین های این مرکز می توانند از ستون های اصلی تولید در کشور باشند چراکه تکنسین ها به عنوان اصلی ترین مؤلفه تولید به شمار می آیند و می توانند در تحقق «جهش تولید» و اهداف بالادستی بهترین عملکرد را داشته باشند.

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان نیز با بیان اینکه نخبه به افرادی می گویند که با توجه به خلاقیت، هوش، استعداد  و علم اکتسابی در جامعه اثرگذاری محسوس داشته باشند، اظهار کرد: تأثیرگذاری از این باب که نقشی در توسعه علم و فناوری و مباحث اقتصادی در حوزه های مختلف داشته باشند.

دکتر حمید بلالی به تعریف جامعه نخبگانی بنیاد نخبگان پرداخت و بیان کرد: در حوزه دانش آموزی بحث مستعدین تحصیلی جزء اجتماعات نخبگانی ما هستند، در حوزه دانشجویی اعضای هیئت علمی و دانشجویان آینده ساز بوده و حتی مخترعان و نوآوران و اجتماعات تحصصی غیردانشگاهی، نخبگانی در حوزه های ادبی، حوزوی، قرآنی و هنری هم داریم.

وی با بیان اینکه در هر جامعه ای برای اینکه توسعه در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داشته باشیم نقش نخبگان بسیار حیاتی و ضروری است، تصریح کرد: در مباحث اقتصادی از منظر تولید و جهش تولید مدل های ساده اقتصادی وجود دارد که تولید تابعی از نیروی انسانی، سرمایه و منابع طبیعی است اما آنچه اقتصاددان اشاره می کنند نقش و جایگاه نیروی انسانی به ویژه نخبکان است به نحوی که بتوانند سرمایه های موجود را از طریق تولید تکنولوژی به جهش تولید برسانند.

بلالی با اشاره به اینکه در کل دنیا اثبات شده هر کشوری که در زمینه تکنولوژی مجهزتر است، به دانش یک گام جلوتر است، خاطرنشان کرد: اگر در کشور می خواهیم توسعه پیدا کنیم باید به بحث دانش، شرکت های دانش بنیان و نخبگان اهمیت دهیم چراکه با ورود عنصر نخبگان به تولید میزان تولید جهش معناداری پیدا می کند.

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان در پایان تأکید کرد: اگر می خواهیم جهش تولید و رشد اقتصادی داشته باشم و به توسعه به مفهوم واقعی خود دست یابیم، باید به نقش نخبگان اهمیت دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha