• سه‌شنبه / ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 99121914749
  • خبرنگار : 71432

یافته‌های جدید درباره ارتباط شب‌کاری با سرطان

یافته‌های جدید درباره ارتباط شب‌کاری با سرطان

پزشکان آمریکایی در یک مطالعه تازه به بررسی چرایی احتمال افزایش ابتلا به سرطان در کارکنان شیفت شب پرداختند.

به گزارش ایسنا، متخصصان آمریکایی در یک بررسی جدید به شواهدی دست پیدا کردند که آشکار می‌سازد چرا کارکنان شیفت شب در مقایسه با افرادی که در ساعات مشخص روز مشغول به کار هستند بیشتر احتمال دارد به انواع خاصی از سرطانها مبتلا شوند.

یافته ها نشان می دهد که شیفت شب ریتم طبیعی ۲۴ ساعته در فعالیت برخی از ژن های مرتبط با سرطان را مختل می کند و در نتیجه کارکنان شیفت شب را در معرض آسیب DNA قرار می دهد همچنین باعث می شود مکانیسم های ترمیم DNA بدن برای مقابله با این آسیب دچار اشتباه شود.

در این بررسی تعدادی از افراد شاغل که از وضعیت جسمی سالمی برخوردار بودند و در شیفت شب یا شیفت روز مشغول به فعالیت بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. اگرچه لازم است تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود اما این یافته ها می تواند روزی برای کمک به پیشگیری و درمان سرطان در کارکنان شیفت شب مورد استفاده قرار گیرد.

متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد احتمال ابتلا به سرطان در کارکنان شیفت شب بیشتر است و همین امر موجب شد که آژانس بین المللی تحقیقات سرطانِ سازمان جهانی بهداشت، کار کردن در شیفت شب را به عنوان عاملی سرطان‌زا طبقه بندی کند.

محققان تاکید کردند: با این حال هنوز جزئیات دقیق‌تری درباره ارتباط شب‌کاری و افزایش خطر ابتلا به سرطان در دست نیست.

به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، اگرچه یک ساعت بیولوژیکی مرکزی در مغز وجود دارد، هر سلول بدن نیز ساعت داخلی خود را دارد. این ساعت سلولی شامل ژن هایی است که به ژن های ساعت معروف هستند و ریتمیک هستند به این معنی که میزان فعالیت آنها با زمان روز یا شب تغییر می کند. محققان این فرضیه را مطرح کردند که بیان ژن های مرتبط با سرطان نیز ممکن است ریتمیک باشد و کار کردن در شیفت شب ممکن است ریتم این ژن ها را مختل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha