• پنجشنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1400042417549
  • خبرنگار : 71454

پیش‌بینی اسکاری برای فرهادی و جدیدی

پیش‌بینی اسکاری برای فرهادی و جدیدی

نشریه آمریکایی «ورایتی» در مطلبی به بررسی شانس اصغر فرهادی و امیر جدیدی با فیلم «قهرمان» در جوایز اسکار ۲۰۲۲ پرداخته است.

به گزارش ایسنا، «کلایتون دیویس» در این مطلب می‌نویسد: اصغر فرهادی به عنوان نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده «قهرمان»، یکی از مطمئن‌ترین فیلمسازان فعال در صنعت سینماست که دقیقاً می‌داند چه نوع فیلم‌هایی را می‌خواهد خلق کند و آکادمی نیز تاکنون با دو اسکار به او پاسخ داده است؛ برای «جدایی» (۲۰۱۱) و «فروشنده» (۲۰۱۶) که فیلم «جدایی» در شاخه بهترین فیلمنامه اصلی نیز نامزد کسب جایزه بود. 

اگر ایران تصمیم بگیرد فیلم فارسی‌زبان «قهرمان» را به عنوان نماینده خود در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۲ انتخاب کند، فرهادی فرصت کسب سومین مجسمه طلایی را برای سرزمین مادری خود خواهد داشت که این باعث می‌شود یک قدم به رکورد فیلمساز ایتالیایی «فدریکو فلینی»، برنده چهار جایزه اسکار نزدیک شود. 

با حمایت یک توزیع‌کننده مانند استودیو آمازون که پشت فیلم «قهرمان» قرار گرفته، آن‌ها می‌توانند توجه آکادمی را به خود جلب کنند که عاشق داستان‌هایی با مضامین عزت و رستگاری است. 

با این حال، یک واقعیت فنی و در عین حال ناراحت‌کننده این است که فرهادی خودش تاکنون برنده اسکار نشده است. اگرچه دو فیلم گذشته او «جدایی» (۲۰۱۱) و «فروشنده» (۲۰۱۶) هر دو بر اساس قوانین آکادمی اسکار برنده بهترین فیلم بین‌المللی سال شده‌اند، اما این جایزه علی‌رغم معمول به یک شخص خاص ارائه نمی‌شود و در واقع به کشور ارسال‌کننده فیلم تعلق گرفته است. اگر نامزدی شگفت‌آور و شایسته او برای فیلمنامه اصلی با فیلم «جدایی» در اسکار ۲۰۱۲ نبود، او هنوز در جوایز اسکار نامزد کسب جایزه نشده بود. این قانون در جوایز آکادمی فیلم بریتانیا (بفتا)  متفاوت است و تهیه‌کننده و کارگردان هر دو برنده جایزه می‌شوند و انتظار می‌رود هیات‌ مدیره آکادمی اسکار نیز این قانون را مورد ارزیابی مجد قرار دهد. 

بنابراین شانس فیلم «قهرمان» خارج از دسته بهترین فیلم بین‌المللی، در صورت وجود چقدر است؟

تاکنون ۳۴ فیلمساز با فیلم‌های غیرانگلیسی‌زبان نامزد شاخه کارگردانی جوایز اسکار شده‌اند که این روند با «فدریکو فلینی» با فیلم «زندگی شیرین» (۱۹۶۱) آغاز شد. از زمان گسترش شاخه بهترین فیلم در سال ۲۰۰۹، «میشائیل هانکه» (عشق)، ـ«آلفونسو کوارون» (روما)، «پاول پاولیکوفسکی» (جنگ سرد)، «بونگ جون هو» (انگل)، «لی آیزاک چانگ» (میناری) و «توماس وینتربرگ» (یک دور دیگر) موفق به کسب نامزدی در شاخه بهترین کارگردانی جوایز آکادمی شده‌اند. در این میان «پالیکوفسکی» و «وینتربرگ» بدون آن‌که فیلم‌شان در شاخه بهترین فیلم نامزد کسب جایزه شده باشد، نامرد اسکار کارگردانی شدند. 

 در حالی که کارنامه فرهادی از نظر مقیاس و مضامین روایی همچنان خود را به چالش می‌کشد، «قهرمان» برای کسب اولین نامزدی فرهادی در شاخه کارگردانی مورد قانع‌کننده‌ای را رقم زده است. این فیلمسازان که به عنوان «کارگردان تنها» شناخته می‌شود (کارگردانانی که اثرشان بدون نامزدی در شاخه بهترین فیلم در شاخه بهترین کارگردانی نامزد می‌شود) تاکنون چندین‌بار در طول تاریخ اسکار دیده شده‌اند که از آن جمله می‌توان به «پدرو آلمودوار» (با او حرف بزن)، «فرناندو میرلس» (شهر خدا) و «جولیان اشنابل » (زنگ غواصی و پروانه)  اشاره کرد. فرهادی نیز  در صورت دریافت توجه کافی می‌تواند به این جمع ملحق شود.

امیر جدیدی نیز که نقش شخصیتی احساسی و جذاب به نام «رحیم» را در فیلم «قهرمان» بازی می‌کند، یکی از بهترین نمایش‌های امسال را ارائه داده است، او کاملا متعهد، دامنه گسترده‌ای از احساسات را ارائه داده و از حساسیت‌های خود به عنوان یک بازیگر آگاه است  و این چیزی است که عاقلانه است شاخه بازیگری جوایز اسکار آن را مورد توجه قرار دهد. 

با این حال همان‌طور که تاریخ به طور مداوم نشان داده است، فیلم‌های خارجی‌زبان معمولا خیلی سخت در شاخه‌های بازیگری مورد توجه قرار می‌گیرند. حتی وقتی فیلم «انگل» با شکستن رکوردی ۹۲ ساله به طور همزمان موفق به کسب جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلم بین‌المللی شد، این کار را بدون هیچ نامزدی در شاخه‌های بازیگری انجام داد. در تاریخ جوایز سینمایی اسکار تنها در شش مورد جایزه بازیگری به بازیگری غیرانگلیسی‌زبان داده شده است که متاسفانه هیچ یک از آن‌ها فارسی‌زبان نبوده‌اند. من همیشه می‌خواهم آکادمی را به چالش بکشم تا فراتر از محدوده موارد آسان قدم بردارد و خود را در معرض کارهایی متفاوت قرار دهد، کارهایی که ممکن است خودشان را نیز غافلگیر کند و در صورتی که این شانس به امیر جدیدی داده شود می‌تواند یک نقطه عطف قدرتمند در این زمینه باشد که بینندگان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

«قهرمان» شروع خوبی با رونمایی در جشنواره کن داشته و باید منتظر برگزاری جشنواره‌های پاییزی از جمله «ونیز» و «تلوراید» باشیم تا بتوانیم بدانیم «قهرمان» در جوایز اسکار کجای کار قرار خواهد گرفت. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۴-۲۴ ۱۷:۲۸

اینقدر در مورد این فرد تبلیغات کور نکنید با کمی بررسی شاید به این نتیجه برسید که وی ماموریتی دارد و بخاطر همین به وی اینهمه توجه می کنند که مد نظر امثال شما شده و ماموریت فرهنگی خود را برای تخریب اعتقادات ایفاکند کمی تامل کنید مگر شما پیرو عارف پیر سفر رفته نیستید و عکس آنرا در بالا صفحه گذاشته اید ایشان سخنی برای شناسائی افراد و کارها فرمودند که در این گونه موارد میتواند راه را نشان دهد

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۲۵ ۱۶:۵۵

درسته این فرد تو همه فیلماش نشون میده ایرانیا بدبخت بیچاره و بی فرهنگ هستند. همه فیلماش تخریب چهره ایرانی و فرهنگ ایرانیه. ی فیلم از فرهنگ اصیل ایرانی نساخته

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۲۵ ۱۷:۵۴

به نظر شما همه عالم و آدم کار و زندگیشونو ول کردن فقط میخوان به باورهای ما ضربه بزنن؟