• سه‌شنبه / ۱۵ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1401091509870
  • خبرنگار : 71451

سرلشکر باقری: در جنگ تحمیلی سلاح‌های روز و در حال پژوهش دنیا بر روی ما تست و تولید شد

سرلشکر باقری: در جنگ تحمیلی سلاح‌های روز و در حال پژوهش دنیا بر روی ما تست و تولید شد

رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: در عرصه جنگ هشت ساله، و به کارگیری می‌شد که می‌توان به هواپیماهای «میراژ» موشک‌های «اگزوسه»، هواپیمای «سوخو ۲۴ » و «سوخو ۲۵ » و «میگ ۲۹ »روز شوروی سابق و موشک‌های ضدراداری و لیزری و تصاویر ماهواره‌های آمریکایی و اروپایی برای کمک به دشمن اشاره کرد.

به گزارش ایسنا سرلشکر محمد باقری که امروز سه شنبه در همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس سخن می‌گفت، با اشاره به اهمیت موضوع این همایش، بیان کرد:در ظاهر ما با ارتش رژیم بعثی می جنگیدیم اما در حقیقت بیش از ۳۵ کشور از آنها حمایت می کردند و یافته های روز علمی دنیا به همراه تجهیزات و فناوری را در اختیار آنها قرار داده بودند. در دوران دفاع مقدس با مظلومیت جنگیدیم و به لحاظ تجهیزاتی در تحریم بودیم و باید موازنه قوا را با تلاش در حوزه علم و فناوری و قطعه‌سازی ایجاد می‌کردیم.

وی با اشاره به اینکه دشمن بعثی در همان زمان از نظر منابع انسانی به‌طور کامل از مجموعه کشورش استفاده می‌کرد؛ کشور آن‌ها در جنگ کاملاً تعطیل بود و از ظرفیت‌های انسانی‌اش در جبهه‌ها علیه ملت ایران استفاده می‌شد. همچنین رژیم بعثی از عده‌ای مزدور که از دیگر کشورها برای مبارزه آورده بود، نیز بهره می‌برد و به لحاظ تجهیزاتی مورد حمایت بلوک شرق و غرب قرار داشت. در چنین شرایطی ما در صحنه جنگ باید کمبودهای خود را با تلاش و ممارست ساماندهی می‌کردیم که این کار را با تمام توان انجام دادیم و امروز در این همایش باید این مسائل را برای نسل جوان تبیین کنیم.

این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: ارتش ما هیچ‌گونه پشتیبانی قطعاتی نداشت و همواره عنوان می‌شد که چگونه می‌توان در صورت ادامه جنگ، هواپیماها و ناوهای جنگی را پای کار نگه‌داشت. ارتش جمهوری اسلامی ایران در همان دوران با تلاش و همت مضاعف از تجهیزات نگهداری کرد، تعمیر آن‌ها را بر عهده گرفت و در راستای ارتقا و به‌روزرسانی تجهیزات تلاش کرد.دشمن از همان دوران با تبلیغات و دروغ پردازی‌ها به دنبال القای این است که ایران بدون طرح و برنامه و تدبیر انبوهی از نوجوانان و جوانان را بر روی میادین مین می‌فرستاده و می‌فرستد در صورتی که هیچگاه در دوران دفاع مقدس چنین اتفاقی نیفتاده و حتی یک مورد نمی‌توان یافت که فرماندهی چنین دستوری داده شده باشد.

سرلشکر باقری که در سالن همایش‌های خلیج فارس موزه  ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سخن می‌گفت، یادآور شد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از یک طرف با یک تهاجم همه جانبه مواجه شدیم ومسیرهای پشتیبانی قطعاتی قطع شد. سپاه یک نیروی عمدتا امنیتی بود و نیازها از طریق نخبگان جبران می‌شد که این مهم باید بازخوانی و استخراج شود و این همایش ماموریت دارد فعالیت‌های علمی و فناورانه و بهره گیری از علوم مختلف در طراحی‌های جامع عملیاتی را مورد بررسی و تبیین قرار دهد.

وی افزود: در این جنگ، سلاح‌های پیشرفته شیمیایی آلمانی‌ها بر روی رزمندگان ما آزمایش شد. این غربی‌های دروغگویی که امروز از حقوق بشر دم می‌زنند، تسلیحات ممنوعه شیمیایی را می‌ساختند و تحویل صدامیان می‌دادند و بر روی ما آزمایش می‌کردند. جالب است که بدانید روزی که جنگ تمام شد رژیم بعث عراق ۱۲ هزار پوند بمب شیمیایی در اختیار داشت.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: سپاه پاسداران در آن زمان از تسلیحات سبک و نیمه‌سنگین استفاده می‌کرد و هر آنچه که در سپاه در طول جنگ فراهم شد به سبب غنیمت‌گیری و تلاش در حوزه دانش دفاعی و تسلیحاتی بود.

سرلشکر باقری گفت: در یک مقطعی وزارت سپاه کارگاه‌های ریخته‌گری و تراشکاری مردمی را در داخل کشور برای تولید انبوه خمپاره سازماندهی کرد و اگر چنین رویکردی در سطح نیروهای مسلح در ایجاد بسیج عمومی و تلاش در دستیابی به تسلیحات و قطعات مورد نیاز نبود، قطعاً کفه ترازو به‌شدت به نفع رژیم بعثی عراق تغییر می‌کرد. به واسطه همین نوآوری‌ها و پیشرفت‌ها در حوزه استراتژی و تسلیحاتی بود که در سال‌های نخست جنگ، جلوی پیشروی رژیم بعثی گرفته شد و سرزمین‌های از دست رفته بازپس‌گیری شد. بعد از آن نیز جنگ وارد مرحله پیچیده‌تر عملیاتی شد؛ به‌طوری که هنوز تا به امروز هیچ کشوری نتوانسته عملیاتی مانند والفجر ۸ را طراحی و اجرا کند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: بسیاری از فرماندهان و طراحان عملیاتی ما، دانشجویان و پژوهشگران و نخبگان علمی کشور بودند که با تفکر علمی و پژوهشی وارد این عرصه شدند.

سردار باقری با اشاره به اینکه طیف گسترده‌ای از دانش و علوم مختلف در پیشبرد دفاع مقدس مورد استفاده قرار گرفت، گفت: در این رابطه می‌توان به هواشناسی، پیش‌بینی بارش‌ها، رطوبت، دما و بررسی وضعیت لایه‌های جوی در حوزه بهره‌گیری از موشک‌ها و... اشاره کرد که به ما پیش‌بینی عالمانه از وضعیت جوی جبهه‌ها را می‌داد.

وی با بیان اینکه از علم نجوم، ژئوفورمولوژی و شناخت پستی و بلندی‌های زمین هم در طراحی و مسیریابی عملیاتی استفاده شد، افزود: در زمینه عکس‌برداری هوایی هم ابتدا از جنگنده‌های شناسایی ارتش و از سال ۱۳۶۲ نیز از پهپادها بهره‌گیری شد.

سرلشکر باقری ادامه داد: با بهره‌گیری از هیدرولوژی یا علم آب‌شناسی و پیش‌بینی وضعیت آب در رودخانه‌ها، مرداب‌ها و هورها که این کار با دقت انجام می‌شد در اوایل جنگ در بخشی از مناطق جنوبی کشور با آب‌اندازی کنترل شده، جلوی پیشروی دشمن گرفته شد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح استفاده از دانش پیش‌بینی جزر و مد که برای عبور از رودخانه‌ها بزرگ و خروشان در عملیات‌های والفجر ۸ و کربلای ۳ محقق شد، از دیگر مصادیق بکارگیری علم و فناوری در دفاع مقدس عنوان کرد.

وی با اشاره به استفاده فزاینده از دانش آیرودینامیک در هواگردهای بدون سرنشین و با سرنشین، گفت: اگر امروز می‌توانیم بگوییم که از تجربه ۳۹ ساله در ساخت پهپاد برخورداریم، این به واسطه به ثمر نشستن همان تلاش‌ها در دوران دفاع مقدس است.

سردار باقری یادآور شد: تولید نقشه‌های برجسته و ماکت‌ها با استفاده از فناوری تبدیل نقشه‌های مسطح و برجسته‌سازی خطوط منحنی میزان بر روی نقشه‌های توپوگرافی از دیگر اقدامات دوران دفاع مقدس محسوب می‌شود.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: بهره‌برداری از دانش مخابرات و الکترونیک، ساخت سیستم‌ها و بیسیم‌های ارتباطی و راداری و همچنین شکستن رمزهای ارتباطی دشمن و رمزگذاری بر سامانه‌های ارتباطی خودی، و اعمال جنگ الکترونیک علیه دشمن از دیگر اقدامات فناورانه در دوران دفاع مقدس محسوب می‌شود.

وی گفت: در دوران دفاع مقدس رمزکننده بیسیم اچ.اف راکال انگلیسی توسط متخصصان ما شکسته شد و بدین ترتیب ما بسیاری از مکالمات دشمن را در سطح تیپ و بالاتر شنود می‌کردیم که این کار در آن موقع بسیار ارزشمند بود و دشمن فکرش را هم نمی‌کرد که رزمندگان ما به چنین فناوری دست یافته باشند. این رمزکننده انگلیسی آنقدر مورد اطمینان بود که آنان بدون هیچ کد و رمزی در آن مکالمه می‌کردند، غافل از اینکه دانشمندان ما توانستند اولین نمونه غنیمتی را که به دستشان رسید، رمزشکنی کنند.

سرلشکر باقری خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس از علوم روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی برای درک شرایط ارتش و مردم عراق نیز استفاده می‌شد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha