• شنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401122013818
  • خبرنگار : 71021

اعتراض به «طرح نوروزی مدارس»

اعتراض به «طرح نوروزی مدارس»

رییس جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایران در اعتراض به تبدیل مدارس به خوابگاه‌های نوروزی گفت:‌ بومگردی‌ها در آستانه تعطیلی و ورشکستگی هستند، به جای حمایت از آن‌ها، مدارس را برای اسکان نوروزی مسافران تجهیز می‌کنند.

یاور عبیری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:‌ با وجود آن‌که زمان کوتاهی تا آغاز تعطیلات نوروزی باقی مانده است، اما رزرو اقامتگاه‌های بومگردی در پایین‌ترین حد خود است، ‌حتی سطح آن کم‌تر از سال‌های قبل است. با این حال وزارت آموزش و پرورش، مدارس را برای اسکان نوروزی مسافران آماده کرده است.

او اضافه کرد:‌ اقامتگاه‌های بومگردی بیش‌تر از دو سال درگیر محدودیت‌های کرونا بودند، امید همه آن‌ها به نوروز ۱۴۰۲ بود تا کمی خسارت‌ها را جبران کنند، بیشتر آن‌ها وام گرفته‌اند و باید آن‌ را به شکلی بازگردانند. حداقل انتظار این بود که اولویت نخست، اسکان نوروزی مسافران در بومگردی‌ها و اقامتگاه‌های رسمی باشد و بعد مازاد جمعیت به سوی مدارس هدایت شود. ما هر سال به این رفتار وزارت آموزش و پرورش اعتراض می‌کنیم، اما دوباره شاهد تکرار آن هستیم.

رییس جامعه اقامتگاه‌های بومگردی از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخواست کرد در برابر طرح اسکان نوروزی مدارس و تبدیل آن‌ها به اقامتگاه ایستادگی داشته باشد و دولت اولویت اسکان نوروزی را به اقامتگاه‌ها بدهد و مازاد جمعیت را در مدارس اسکان دهد، گفت: اگر تبدیل مدرسه به اقامتگاه طرح درستی است، پس آموزش و پرورش هم به اقامتگاه‌های بومگردی مجوز بدهد تا ما هم در خانه‌های خود کلاس درس برگزار کنیم.

عبیری درباره صرفه اقتصادی اسکان مسافران نوروزی در مدارس در برابر هزینه‌های اقامت در هتل و یا اقامتگاه‌های رسمی در وضع اقتصادی موجود، اظهار کرد:‌ متاسفانه بسیاری از مردم از قیمت‌ها و مزایای اقامت در بومگردی‌ها و یا سایر اقامتگاه‌های رسمی اطلاع ندارند. در مدارس چه امکاناتی به مردم داده می‌شود؟ درحالی‌که میانگین هزینه اقامت در بومگردی‌ها همراه با صبحانه برای هر نفر بین ۱۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است که این مبلغ در برابر خدماتی که داده می‌شود واقعا زیاد نیست. ضمن این‌که بومگردی‌ها تجربه متفاوتی از زندگی را برای مردم مهیا کرده‌اند، تجربه یک زندگی در خانه‌های ایرانی و روستایی، بحث اقامتگاه‌های ما فقط خدمات هتلی و یا خواب و صبحانه نیست؛ مردم حال خوب را از بومگردی‌ها می‌خرند و زندگی در خانه‌های ایرانی و روستایی را تجربه می‌کنند و با مردم محلی در معاشرت قرار می‌گیرند.  

اعتراض به اسکان نوروزی در مدارس هر سال از سوی فعالان گردشگری مطرح شده است و تنها یک‌بار در سال ۱۳۹۹ همزمان با همه‌گیری کرونا با صدور مصوبه‌ای، اسکان مسافران در مدارس ممنوع شد که این ممنوعیت در آن سال نیز به طور کامل اجرا نشد. وزارت میراث فرهنگی، ‌گردشگری و صنایع دستی نیز از دهه نود در صدد بود تا مدارس را از چرخه اسکان نوروزی حذف و خدمات آن را صرفا به جامعه فرهنگیان محدود کند، ‌اما تا کنون در اجرای آن موفق نبوده است. اعتقاد متولیان گردشگری با استناد به اسناد بالادستی، از جمله سند توسعه گردشگری این است که استفاده از مدارس به عنوان اقامتگاه عمومی در عین حال که «تخلف» است، تهدیدی برای اقامتگاه‌ها رسمی و صنعت گردشگری به شمار می‌آید که با توجه به خلاء نظارت، رسیدگی به تخلفات اسکان در مدارس را نیز از دایره کنترل این وزارتخانه خارج کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۱:۱۸

با سلام.نیاز به اعتراض نیست .دووزارت خانه آموزش و پرورش و میراث فرهنگی تفاهم نامه ای منصفانه با رعایت وضعیت اقتصادی طرفین و ایجاد شرایط مطلوب و مورد استقبال مسافران نوروزی تنظیم کنند .قطعا من فرهنگی وقتی ببینم تفاوت زیادی بین اسکان در مدارس و اسکان در بوم گردی ها نیست .گزینه بوم گردی را انتخاب خواهم کرد.امید است تصمیم عاجل و کارشناسی شده ای در این خصوص گرفته شود.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۴:۰۳

سلام پارسال مدرسه شبی 75هزار بود بوم‌گردی شبی 1میلیون

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۳:۱۶

قصد جون دانش آموزان دارن بازم میخوان مدرسه بدن مسافرا . واقعاً که

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۳:۱۷

هرکسی به فکرجیب خودشه .برای مردم مدرسه به صرفه تره .حالااگرنهادی خوب کارش روانجام میده بازافرادی هستن مخالفت کنن

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۳:۲۰

سلام،بهتره برید گوش پولدارهارو ببرید،بزارید آموزش وپرورش حداقل این خدمات رو به نیروهای خودش بده.که البته اونم ضعیفه.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۳:۴۰

همه ارگانها میخوان بیان تو مدرسه هر ارگانی بره تو اداره ی خودش فرهنگی هم بره مدرسه

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۵:۵۳

مگه ماه رمضان هم کسی مسافرت میره

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۶:۰۲

اگر کسی پول اجاره اقامتگاه بومگردی را نداشت چه کار کند ؟ به هرحال مکانهای ارزان قیمتی باید باشد تا خانواده های کم درآمد هم بتوانند به سفر بروند

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۰ ۱۷:۴۶

وقتی شما واسه شب عید یکدفعه قیمت‌ها رو 2تا 3 برابر کردین توقع دارین مردم چکار کنن. مردم با این تورم و گرونی میخوان با حداقل هزینه یک مسافرت بوند و جنابعالی و امثال تو مثل کفتار منتظر نشستین تا مردم رو سر کیسه کنین. مردم خودشون حق انتخاب دارن تو هم قیمت‌ها رو درست کن تا مردم بیان.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۱ ۰۱:۰۶

آدم نره مسافرت، بهتر از اینه که تو شرایط سخت و جای سخت اقامت داشته باشه!!!!

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۱ ۱۳:۲۲

بدترین مکان درمسافرت مدارس و کلاسهای دبستانها میباشند،یه جای عمومی و محدود.هیچ وسایل رفاهی ندارند،حمام اونجا توالتها میباشندکه روی سنگ توالت یه تخته گذاشتن،وسائل گرمایشی‌و سرمایشی ندارند،فقط یه چاردیواری که درب دارد بهت میدن.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۱ ۱۳:۳۶

فقط جاهایی که خانه معلم نام دارد مثل هتل ۳ستاره وتاحدودی۴ستاره خدمات‌و سرویس مناسب‌وokمیباشد.شهرهایی مثل قزوین،تبریز،تهران‌وکرمانشاه بودم تایید میکنم معلم‌های محترم حتما بروند

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۲۲ ۰۶:۱۳

آقا یاور شما پول بده ما میایم بومگردی اصلا بگو هتل ۵ ستاره مردم نون شب ندارن داداش. بومگردی هم در سایتها نگاه میکنی از شبی ۲۰۰ ۳۰۰ کمتر نیست انهم تو تعطیلا میشه شبی بالای یک میلیون یه بدبخت بیچاره بخواد دست پیرزنشو بگیره بازنشیتگی یا جون با خانمش باید حقوق یک سالش به شما بده از هتل گرانترین