• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402012814804
  • خبرنگار : 71461

/برداشتی از دعای روز بیستم و ششم ماه رمضان/

کارهای خوب انسان در کنار ترک گناهانش پذیرفته می‌شود / خدا رازهای درون ما را می‌شنود

کارهای خوب انسان در کنار ترک گناهانش پذیرفته می‌شود / خدا رازهای درون ما را می‌شنود

یک استاد حوزه گفت: انسان نمی‌تواند با وجود گناهان و عدم طلب مغفرت برای گناهان دنبال کار خوب باشد، انسان باید در کنار ترک گناه عمل خیر انجام دهند و این دو در کنار هم انسان را به کمال می‌رساند.

به گزارش ایسنا، در دعای روز بیستم و ششم ماه مبارک رمضان آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ اجْعَل سَعْیی فیهِ مَشْکوراً وذَنْبی فیهِ مَغْفوراً وعَملی فیهِ مَقْبولاً وعَیبی فیهِ مَسْتوراً یا أسْمَعِ السّامعین».

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد پیکری -استاد حوزه و دانشگاه- در تفسیر دعای این روز اظهار کرد: در دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان ما همه جوانب رشد را به صورت موازی و مقارن تقاضا می‌کنیم، به عبارت دیگر از یک طرف پذیرش کوشش خودمان را از خداوند درخواست و از طرفی دیگر از خدا می‌خواهیم گناه ما را ببخشد. در واقع از پروردگار می‌خواهیم عمل ما را قبول و عیب ما را بپوشاند.

وی ادامه داد: تقارن در تقاضا و موازی خواستن ایده‌آل‌ها از خداوند نکته قابل توجهی است، یعنی خدایا هم مثبت‌های ما را بپذیر و همه منفی‌های ما را بپوشان و مورد غفران قرار بده. پس در دعای این روز هم به جنبه‌های وجودی مثبت خودمان تاکید داریم و هم جنبه منفی وجودی خودمان را درخواست داریم. به عبارتی دیگر پذیرش خوبی‌های خودمان و بخشش بدی‌ها از خدا می‌خواهیم.

این استاد حوزه تاکید کرد: این تقاضا مقارن و موازی از خداوند نکته درس آموزی است که به روزه‌دار تعلیم‌می‌دهد که در عین واحد انسان هم باید کسب خوبی‌ها و هم ترک بدی‌ها کند هرکدام به تنهایی کافی نیست.

حجت‌الاسلام پیکری اظهار کرد: انسان نمی‌تواند با وجود گناهان و عدم طلب مغفرت برای گناهان دنبال کار خوب باشد، انسان باید در کنار ترک گناه عمل خیر انجام دهند و این دو در کنار هم انسان را به کمال می‌رساند.

وی با اشاره به عبارت پایانی دعا «أسْمَعِ السّامعین» افزود: اینکه خداوند أسْمَعِ السّامعین است یعنی خدا چیزهایی می‌شنود که دیگران از شنیدن‌ آن‌ محروم هستند، خدا ندای درون هر انسانی‌ را حتی زمانی که لب‌های آن نمی‌جنبد و در ضمیر ذهنش خطور می‌کند می‌شنود.

این استاد حوزه تاکید کرد: برای شنیدن حرف‌های ما خدا محتاج تکلم ما نیست و ندای درون ما را می‌شنود و آنچه در نهان نهان ما و ذات و نیت ما می‌گذرد را می‌شنود و می‌داند. پس در این روز دست به دعا شنواترین شنوایان‌ می‌شویم‌ که همه خوبی‌ها ما را بپذیر و همه بدی‌ها ما را ببخشد و بیامرز.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha