به نقل از هلث، وقتی خوانندگان درک چیزی را آسان میدانند، تصور میکنند که نویسنده باهوشتر است. از سوی دیگر، استفاده از کلمات طولانی به صورت ناشیانه باعث میشود افراد کمتر باهوش به نظر برسند.
استفاده از فونتهای پیچیده یا غیر معمول باعث میشود افراد باهوش تر به نظر برسند. به مراتب بهتر است به فونتهای معمولی مانند Times New Roman یا Arial و کلمات روزمره که همه میتوانند آن را بفهمند، پایبند باشیم.
البته گاهی استفاده از کلمات طولانی در اسناد فنی لازم است.
پروفسور دانیل اوپنهایمر، محقق این تحقیق توضیح داد: مهم است، اشاره کنیم که این تحقیق در مورد مشکلات استفاده از کلمات طولانی نیست بلکه در مورد استفاده بیمورد از کلمات طولانی است.
هر چیزی که خواندن و درک یک متن را سخت کند، مانند کلمات طولانی غیر ضروری یا فونتهای پیچیده، ارزیابی خوانندگان از متن و نویسنده آن را کاهش میدهد.
پروفسور اوپنهایمر برای رسیدن به نتایج خود پنج مطالعه انجام داد.
از مردم خواسته شد تا نمونههای نوشتاری مختلف از جمله برنامههای تحصیلات تکمیلی، چکیدههای پژوهشی و ترجمه از آثار فیلسوفی (رنه دکارت) را بخوانند و در مورد نگارش آنها قضاوت کنند.
خوانندگان بهطور مداوم نویسندگان زبان سادهتر را باهوشتر ارزیابی کردند.
پروفسور اوپنهایمر گفت: محبوبیت مداوم در بین دانشآموزان و دانشجویان در استفاده از کلمات بزرگ و سبکهای فونت جذاب ممکن است به این دلیل باشد که آنها ممکن است متوجه نباشند این تکنیکها میتوانند نتیجه معکوس داشته باشند.
وی تاکید کرد: مورد قطعی این است که تا حد امکان ساده و واضح بنویسید و به احتمال زیاد از این طریق خوانندگان شما را باهوش میدانند.
انتهای پیام
نظرات