به گزارش ایسنا، این فصلنامه با یادداشت مرتضی هاشمیپور درباره پرداختن به ادبیات کشورهای همسایه و پرونده ویژه این شماره که ادبیات پاکستان است، شروع میشود. سپس یادداشت محمد دهقانی درباره مجتبی مینوی با عنوان «یادداشتهای سفر مینوی از لندن تا تهران» در بخش ارمغان مینوی آمده است.
در بخش گفتوگوی این شماره هم گفتوگوی محمد دهقانی و وحید عیدگاه طرقبهای با ضیاء موحد درباره هوشنگ ابتهاج با عنوان «شعر سایه در ترازوی نقد»(شاعر مدرن یا سنتی؟) درج شده است.
«رویکرد فلسفی ارسطو در نوشتن بوطیقا» نوشته سعید هنرمند نیز در بخش فلسفه چاپ شده و بخش نظرگاه هم با این مطالب همراه است: «درباره خواندن» از سیری هوستوت با ترجمه پوریا کاظمی، «تجربه عشق نزد مارسل پروست» نوشته فردینان آلکیه با ترجمه سیداشکان خطیبی و «شعر و مرگ» از نازک الملائکه با ترجمه زهرا گلابیزاده.
«حنیف قریشی: خواندن و نوشتن از ریشهها» پژمان طهرانیان، «نویسندگانی که نویسندهام کردند» از حنیف قریشی با ترجمه پژمان طهرانیان و «چتر» از حنیف قریشی و ترجمه پژمان طهرانیان مطالب بخش ادبیات جهان هستند.
در بخش ایران در جهان این شماره فردان نگاهی به روایت سفرهای یان اشترویس هلندی شده که با عنوان «جهاندیده بسیار گوید...» نوشته عسکر بهرامی، عضو هیات علمی بنیاد دایرةالمعارف اسلامی (دانشنامه جهان اسلام) منتشر شده است.
بخش «زبان و ادبیات» نیز با این مطالب همراه است: «آموزگاری بزرگ» (یاد دکتر سیدجعفر شهیدی) نوشته ناصر رحیمی، «صدسالگی پرویز شاپور» نوشته سیدفرید قاسمی، «حسین کرد شبستری در حکایت بلوچ» نوشته محمد جعفری قنواتی و «پژواک رباعیات خیام در شعری از تی.اس. الیوت» نوشته عبدالنعم الفیا؛ ترجمه مهدی علیایی مقدم.
همچنین در بخش یادبود از احمد سمیعی گیلانی، جواد طباطبایی و ابوالفضل خطیبی یاد شده است؛ «یک قرن تلاش» (یاد احمد سمیعی گیلانی) از علیاشرف صادقی، «نظریهپرداز اندیشه ایرانشهری» (یاد جواد طباطبایی) از احمد کاظمی موسوی و «دکتر ابوالفضل خطیبی و برخی ویژگیهای علمی و اخلاقیاش» نوشته سجاد آیدنلو.
داستان، طنز و معرفی و نقد کتاب از دیگر بخشهای «فردان» هستند.
سومین شماره فصلنامه فرهنگی و هنری «فردان» با صاحبامتیازی و مدیرمسئولی مرتضی هاشمیپور در ۲۱۳ صفحه و با قیمت ۱۲۵ هزار تومان منتشر شده است.
انتهای پیان
نظرات