• چهارشنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۱
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1402092921056
  • خبرنگار : 71451

پیکر این کشتی‌گیر ۱۶ سال در عراق بود

پیکر این کشتی‌گیر ۱۶ سال در عراق بود

پیکر علی‌اصغر بابایی‌زیروانی را در راستای قبله قرار می‌دهند درحالی که تشنه بود و به علت جراحت و خونریزی امکان نوشیدن آب نداشت و نهایتا با لب تشنه شهید شد. گرچه نوشیدن آب برایشان ضرر داشت اما در اکثر مواقع در زندان الرشید آب به روی بچه‌ها بسته بود.

به گزارش ایسنا، اصغر حکیمی مزرعه‌نو، سی‌ام دی ماه ۱۳۶۵ در حالی که مجروح بود اسیر شد و ششم شهریورماه ۱۳۶۹ رسمی به میهن بازگشت. او در خاطرات خود درباره شهید غریب اسارت علی اصغر بابایی روایت می‌کند: « جا دارد یادی کنیم از شهید غریب دیگری از این دیار به عنوان یکی از چندین شهید غریب اسارت که پیش از افتتاح اردوگاه ۱۱  شهید شدند. هرچند بنده توفیق زیارت و همراهی با ایشان را نداشتم، اما افتخار آشنایی با خانواده این عزیز وسیله‌ای شد تا پیگیر وضعیت او باشم.

علی‌اصغر بابایی‌زیروانی فرزند عباس ۴۶/۸/۶ شهرستان بهشهر  به دنیا آمد. او جوانی مؤمن، خوش تیپ، ورزیده و اهل ورزشِ کُشتی بود. این ورزشکار  از رزمندگان گردان امام محمد باقر (ع) از لشکر ۲۵ کربلا بود. علی اضغر در عملیات‌های مختلف شرکت می‌کند که آخرین آن عملیات کربلای پنج در منطقه شلمچه  است.

پیکر این کشتی‌گیر ۱۶ سال در عراق بود
شهید علی‌اصغر بابایی‌زیروانی

این کشتی‌گیر در تاریخ ۶۵/۱۰/۲۱ با تنی مجروح به اسارت بعثی‌ها در آمد. دوران سخت بصره و استخبارات را همدوش سایر همرزمانش با سرافرازی طی کرد. دوره فشرده‌ای که همه، سالم و مجروح دائم در حال رفت و آمد همراه با ضرب و شتم به اتاق بازجویی بودند هم سپری کرد و بعد از حدود پنج روز به اتفاق سایر اسرا به سلول‌های «زندان الرشید» منتقل شد.

بیشتر بخوانید:
به وقت جهانی شدن شهید صدرزاده
پیش‌ بینی خاص یک شهید کشتی‌گیر
از وصیت ۱۷۴ کشتی‌گیری که شهید شدند چه می‌دانید؟

او از ناحیه شکم دارای جراحات شدیدی بود که به علت عدم رسیدگی و امکانات امدادی  در مورخ یکشنبه ۶۵/۱۰/۲۸  شهید شد.  سوسرائی از همرزمان  شهید روایت می‌کند: پیکر علی‌اصغر بابایی‌زیروانی را در راستای قبله قرار می‌دهند درحالی که تشنه بود و به علت جراحت و خونریزی امکان نوشیدن آب نداشت و نهایتا با لب تشنه شهید شد. گرچه نوشیدن آب برایشان ضرر داشت اما در اکثر مواقع در زندان الرشید آب به روی بچه‌ها بسته بود.

جسم این کشتی‌گیر مثل سایر شهدای غریب را در «قبرستان الکرخ الاسلامیه» قطعه ۱۳۴ به خاک سپردند. سر انجام پیکرش پس از ۱۶ سال دوری از وطن، همراه با ۵۷۰ شهید غریب دیگر به میهن اسلامی بازگشت و مرداد ۸۱ در گلزار شهدای زیروان آرام گرفت.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha