به گزارش ایسنا، «سعید ال باتوتی»، استاد اقتصاد کلان بینالمللی و اقتصاد گردشگری در دانشگاه گوته در فرانکفورت آلمان و عضو گروه مشاوره کمیسیون اروپا اظهار کرد: درآمد گردشگری مصر در سال ۲۰۲۳ به عدد ۱۵ میلیارد دلار رسیده، که از رکوردهای قبلی ۱۲.۵ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۰ (قبل از انقلاب ژانویه) و ۱۳ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۹ و پیش از همهگیری کووید-۱۹ فراتر رفته است.
او به دیلینیوز مصر گفت که مصر در سال ۲۰۲۳ از رکورد ۱۴.۹ میلیون گردشگر بینالمللی استقبال کرد که از سالِ پراوج ۲۰۱۰ (با ثبت ۱۴.۷ میلیون نفر گردشگر) و سال پیش از همهگیری کرونا (با ثبت سفر ۱۲.۹ میلیون نفر در ۲۰۱۹) بیشتر بوده است.
«البتوتی» این دستاورد قابل توجه را ناشی از اقدامات مؤثر دولت مصر برای تضمین ایمنی و سلامت گردشگران و همچنین ترویج میراث غنی فرهنگی و طبیعی این کشور دانست.
مصر برنامه دارد تا سال ۲۰۲۸ میلادی سالانه پذیرای ۳۰ میلیون گردشگر باشد.
این شرایط و پیشبینی درحالی برای مصر رقم خورده که برخی تحلیلها احتمال تأثیر جنگ در غزه بر گردشگری خاورمیانه، بویژه کشورهای همجوار آن، از جمله مصر را زیاد دانسته بود. چندی پیش «اولیویه پونتی» از کمپانی «فورواردکیز» ( ForwardKeys) که در زمینه تجزیه و تحلیل آمارهای سفر و گردشگری فعالیت میکند، در اینباره گفته بود «جنگ تقاضای سفر به تلآویو را خشک کرده است و تأثیر منفی فراوانی بر مقاصد همسایه دارد، به طوری که کشورهای خاورمیانه از کاهش شدید رزروها رنج میبرند. برخی گردشگران ترکیه و مصر، اکنون سفر به مقصدهای جنوب اروپا مانند اسپانیا، یونان و پرتغال را جایگزین کردهاند.»
بیشتر بخوانید:
مصر در سالهای اخیر از چندین یافته باستانشناسی رونمایی کرده است. این اکتشافات نقش بسیار مؤثری در احیای صنعت مهم گردشگری این کشور داشتهاند، این درحالی است که این کشور سالها تحتتاثیر ناآرامیهای سیاسی قرار گرفته بود و با همهگیری ویروس کرونا نیز آسیب بیشتری دید. یکی از برنامههای دولت مصر برای جذب گردشگرِ بیشتر به این کشور، افتتاح «موزه بزرگ مصر» است که در نزدیکی اهرام جیزه ساخته شده و برنامه افتتاح آن بارها به تعویق افتاده است.
مصر بیش از ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد و صنعت گردشگری آن ۱۰ درصد از تولیدات ناخالص داخلی و حدود دو میلیون شغل را شامل میشود.
انتهای پیام
نظرات