• جمعه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۰:۲۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403012412301
  • خبرنگار : 71021

شیر طلایی هخامنشی در چین

شیر طلایی هخامنشی در چین
جام زرین هخامنشی در موزه شهر ممنوعه پکن

جام زرین هخامنشی یکی از ۲۱۱ شیء تاریخی ایران است که برای ۶ ماه نمایش به چین فرستاده شده است. چین برای تحویل و نمایش امانی این آثار تعهد داده و آنها را به ارزش حدودی ۱۱۴ میلیون یورو نیز بیمه کرده است.

به گزارش ایسنا، ریتون، تکوک یا جام زرین هخامنشی، منسوب به همدان است، که یک شیرِ غران بالدار را به تصویر کشیده است. بدنۀ شیر به یک جام قیفی‌شکل متصل شده است. جام با شیارهای افقی، گل لوتوس، نخل و پیچک تزئین شده است. شیر نشسته و دهانش باز بوده، طوری که دندان‌ها و زبان آن قابل مشاهده است. زبان در دهان شیر نصب شده است و در پشت آن سوراخ آبریز وجود دارد که دیده نمی‌شود.

این جام زرین یکی از شاخص‌ترین آثار یافته‌شده از دوران هخامنشیان است. اهمیت آن در این است که از چند تکنیک در هارمونی با یکدیگر برای ساخت این ریتون استفاده شده است، از جمله قالب‌گیری، لحیم‌کاری و پرچ‌کاری، که در مجموع هنر منحصربه‌فرد فلزکاری در دوره هخامنشیان را به زیبایی و با ظرافت به رخ می‌کشد.

این احتمال داده شده است که این جام یا تکوک زرین به ظروف تشریفاتی شاهانه متعلق بوده باشد. گفته می‌شود استفاده از تکوک‌هایی به اشکال مختلف از هزاره اول پیش از میلاد تا دوران اسلامی در شرق نزدیک رواج داشته است.

شیر طلایی هخامنشی در چین
ریتون شیر غران، تابستان ۱۴۰۲ برای مدت بسیار کوتاهی در موزه هگمتانه همدان به نمایش گذاشته شده بود.

این جام زرین که جزو مجموعه موزه ملی ایران به شمار می‌آید، زمستان سال گذشته به همراه ۲۱۰ شیء دیگر با مصوبه هیأت وزیران از ایران خارج شد تا در نمایشگاهی با عنوان «شکوه ایران باستان: نمایشگاه آثار فرهنگی ایران» در موزه کاخ پکن چین به نمایش گذاشته شود. طبق این مصوبه و اظهارات مقامات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این تکوک و دیگر آثار فرستاده‌شده به چین، تا ۱۱ آوریل ۲۰۲۴ برابر با ۲۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ در کاخ موزه پکن (شهر ممنوعه) نگهداری شدند و اکنون با پایان زمان نمایش این آثار در شهر پکن، قرار است این ۲۱۱ شیء برای سه ماه دیگر در شانگهای به نماش گذاشته شوند.

این ۲۱۱ شیء تاریخی از جمله تکوک زرین هخامنشی، ۱۱۴ میلیون و ۲۰۵ هزار یورو از سوی چین بیمه شده است و دولت چین نسبت به حفاظت و نمایش امانی آنها تعهد دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۰۵:۲۱

کاربسیارغلطی است که اثارتاریخی یک کشورروبیرون ببرن که نمایش داده شود درست برنامه ریزی بشه که خارجیها بیان توکشورخودمون اثارماروببینن اگه دزدیده شدن اقایان وزرا میخوان چه کارکنند به این میکن سهل انگاری درحفظ اثارتاریخی کشور افتخارنداره

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۰۷:۴۵

هر کس میخواد ببینه، بیاد ایران!

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۰۷:۵۵

برای دیدن این اثار باستانی توریستها ازاقصا نقاط جهان به ایران امده وباخود ارز بیاورند

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۰۸:۰۳

تمامی اشیائی که از آثار باستانی ایران دزدیده شده و از کشور خارج شده و در موزه های کشورهای دیگر به نمایش گذاشته شده باید با هر روش ممکن غیر ممکن به موزه تاریخی باستانی ایران اسلامی بازگردانده شود تا از سر تا سر جهان برای دیدن آثار باستانی اصیل اصل ایران باستان گردشگران توریست های خارجی به ایران اسلامی بیایند برای بازدید و تحقیق پژوهش‌هایشان بسیاری از این اشیاء در کشورهای غربی است و در کشورهای شرقی که باید بازگردانده شوند برای آیندگان و باید حفظ حراست صیانت شوند اینها همه شناسنامه هویت اصیل ایرانیان است که دشمنان برای بی هویت کردن بی اصالت کردن ایرانیان این اشیاء را از ایرانیان دزدیده اند . والسلام . التماس دعا و صلوات .

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۰۸:۳۱

شکوه ایران

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۰۸:۳۹

عالیه

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۰۸:۵۱

ما نگران بازگرداندن به موقع اصل این آثار به کشور هستیم. در موعد مقرر لطفا پیگیری کنید.

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۱۰:۴۳

بااین همه قرار داد و مشارکت باچین اگرفردایی تقی به‌ توقی خوردوآن وقت چین گرو کشی کرد تکلیف چیست؟ همچونکه آمریکا بارها گروکشی کرد و سرمایه های ایران را ضبط و مصادره نمود

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۱۱:۲۲

بزار اونا بیان هم ارز میارن هم با ملت آشنا میشن خداوکیلی یه کارهای میکنن

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۱۲:۵۵

این کار بزرگترین اشتباه بود. این اثار شناسنامه تمدن و تاریخ ماست .

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۱۴:۰۸

سلام هیچ اشیای تاریخی ایران را در هیچ شرایط نباید از ایران بیرون ببرند هرکی می‌خواهد اشیای تاریخی ایران را ببینند باید به ایران بیایند این همه آثار تاریخی ایران از کشور رفته بیشتر اینها ایز همین راه ها رفتند و دیگه باز نگشته اند باید خیلی خیلی مراقب بود

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۱۳

دیدن آثار باستانی درمکان متعلق به خودش معنا پیدا میکنه کم

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۱۳:۲۲

باید چین طبق قرار اولیه و تعهدات توافق شده را رعایت نماید و اثار به مکان اصلی خودشان برگردانده شوند.

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۱۹:۴۱

بعضی چیزها با پول نمیشه عوض کرد آثار تاریخی و یادگاری و..

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۲۰:۰۷

چرا باید اثار به بیرون از کشور بره چرا کاری نمیکنین که توریست ها بیان

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۴ ۲۰:۲۴

چرا نباید برای دیدن اشیاء گردشگر به ایران بیان