به گزارش ایسنا، نشست مشترک ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور با محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور نماینده اعتاب مقدس رضوی، فاطمی، احمدی و حسنی (علیهمالسلام) امروز شنبه (۲۲ اردیبهشت) برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه خدا را شاکر هستیم که توفیق تنفس در چنین فضای معطری را برای همه ما مهیا کرده است، اظهار کرد: هجرت تاریخی امام رضا (ع) تمدنساز بوده است. اگر دوره طلایی تمدن اسلامی را از قرن سوم تا پنجم هجری در نظر بگیریم این هجرت ابتدای قرن سوم رخ داده است.
وی با تاکید بر اینکه خراسان بزرگ مهد تمدن بزرگ اسلامی است، تصریح کرد: شخصیت های بزرگی در بخش های مختلف تربیت شدند و محل نشر و پژوهش و آموزش و تحقیق شدند که همه این رویشها از برکات این هجرت تمدنساز رخ داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: متعاقب این هجرت حضور فرزندان امام کاظم (علیه السلام) در کشور ما فزونی یافت و بحمدالله جایجای کشور ما میزبانان فرزندان امام کاظم (علیه السلام) است.
وی با اشاره به نامگذاری دهه کرامت گفت: ایام دهه اول ماه ذی القعده بسیار با ارزش است و اصحاب عرفان به این ایام توصیه اکید دارند، در ابتدای این ایام ولادت حضرت معصومه (س) قرار گرفته است؛ بانوی بی نظیری که مضجع شریفشان همیشه برای ایران اسلامی منشأ خیر و برکت بوده است.
وی افزود: حرم این بانوی بزرگوار نشانی از مادر بی نشان ایشان است، در زیارت این بانوی بزرگوار حضرت زهرا (س) را به یاد می آوریم که این توفیق، افتخار بی مانندی برای ماست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مضجع نورانی حضرت احمد ابن موسی شاهچراغ (ع) در شیراز قرار دارد و این شهر همیشه از پیشگامان علم و دانش حکمت بوده است. البته با برنامه ریزی طاغوتی تلاش شد هویت اسلامی آن را بزدایند و تلاش کردند با تاریخسازی جعلی بین ایران و اسلام تقابل را به وجود بیاورند، در حالی که همانطور که شهید مطهری در کتاب خدمات متقابل ایران و اسلام این موضوع را به خوبی یادآور شدند، در تفکر اصیل انقلاب، ایرانیت و اسلامیت تعارضی با هم ندارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شیراز محل علم و دانش است که به برکت حضرت شاهچراغ (ع) همیشه پرچمدار فقاهت بوده و در دهه های اخیر نیز شخصیت های بزرگی را تربیت کرده است.
وی با بیان اینکه قبله تهران حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) است که حضور ایشان توفیقی برای اهالی تهران است، افزود: امامزاده های واجب التعظیمی در سراسر کشور وجود دارند، سازمان اوقاف نیز کاملا در مسیر این فرمایش رهبر انقلاب که امامزادهها باید قطب های فرهنگی باشند حرکت می کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: بسیاری از این بقاع متبرکه در اختیار هیئات قرار دارد و اکثر هیئات بزرگ در این مکان های مقدس جمع است. بنابراین همه فعالیت های فرهنگی باید پیرامون مساجد، امامزادهها و تکایا شکل گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برنامه ما در دولت مردمی نهضت بازگشت به مساجد است، گفت: با محوریت همکارانم در قرارگاه مناطق محروم بیش از یکصد هزار هنرجو را در قالب مساجد، امامزادهها و .... با همکاری معاونت هنری و سایر دوستان تربیت شده اند.
وی افزود: اتفاق مهمی رخ داده است. نشان دادیم فعالیت های هنری میتواند در ذیل اهداف انقلاب قرار گیرد؛ این در حالی است که بعضی ها تلاش می کنند حوزه فرهنگ و هنر را متفاوت از سلایق انقلابی و دینی نشان دهند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بارگاه منور امام رضا (ع) مشحون از هنرهای اصیل ایرانی است، تصریح کرد: استاد فرشچیان وقتی می خواهد آفرینش بزرگ هنری را ایجاد کند ضریح امام رضا (ع) را طراحی می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: همه بقاع متبرکه ایران از هنر اصیل ایرانی بهره بردهاند. کاشی کاریها، نگارگری ها و صورت بندی ها همه از این مسأله حکایت دارند و چه نادان هستند افرادی که می خواهند ما را در مقابل حوزه هنر قرار دهند.
وی افزود: بنیاد بین المللی امام رضا (ع) فعالیتهای کمنظیری را انجام داده است از جمله اینکه محافل رضوی به روستاها برده شده است چراکه عشق به امام رئوف محدود به جغرافیا نیست به عنوان مثال در پاکستان هرجا که رسیدیم مردم به زیارت امام رضا (ع) علاقه مند بودند.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه کنار زیارت امام حسین (ع) بیشترین توصیه به زیارت برای امام رضا(ع) است، گفت: ما ایرانی ها با افتخار اگر سالی را به زیارت امام رئوف مشرف نشویم احساس می کنیم ضرر کرده ایم؛ حزن و اندوه وجود ما را دربر میگیرد که چه عملی انجام دادهایم که توفیق زیارت امام رضا (ع) را از دست دادیم، همچنین زیارت حضرت معصومه (س) نیز پاداش بهشت و از چنین جایگاهی برخوردار است.
در پایان این مراسم نیز از تعدادی از دختران شهدای مدافع حرم تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات