به گزارش ایسنا، گروه اسپانیایی «Ecologistas» که مجموعهای متشکل از صدها انجمن در سراسر اسپانیاست، در شهر منطقه «ال پوئرتو د سانتا ماریا» و با شعار «شهر ما فروشی نیست» راهپیمایی کردند تا گردشگری انبوهِ کنترلنشده را محکوم کنند.
هزاران معترض هم اوایل ماه جولای در بارسلون برای محکوم کردن بیش از حد بازدیدکنندگان و گردشگران تجمع کردند و تظاهرات بزرگ دیگری علیه «گردشگری انبوه» در ۲۲ ژوئیه در مایورکا؛ جزیرهای که به سواحل، نهرهای حفاظتشده، کوههای آهکی و مکانهای باستانشناسی شهرت دارد، برگزار شد.
اسپانیا در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۴ میلیون گردشگر اضافی را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کرد که نشاندهنده افزایش سالانه ۱۴.۵ درصدی است. این کشور پیش از این در سال ۲۰۲۳ بیشترین تعداد بازدیدکنندگان بینالمللی را ثبت کرده بود.
به گزارش فرانس ۲۴، رونق گردشگری موجب شده است قیمت مغازهها و همچنین هزینههای مسکن افزایش یابد، افزایشی که به گفته مردم محلی دسترسی آنها به مسکن را دشوار میکند.
مقاصد محبوب اسپانیا مانند بارسلون و سویا در کنار ونیز در ایتالیا، منطقه ساحلی اترتا در فرانسه و آتن و جزیره پاروس در یونان همگی در دوران کووید-۱۹ دچار رکود گردشگری شدند. گردشگری در اروپا و جاهای دیگر با تشویق مردم به پروازهای ارزانقیمت و تبلیغ برخی از برنامههای سفر در شبکه های اجتماعی، اکنون دوباره در حال افزایش است.
این بخش، منبع درآمد غیرقابل انکاری برای این کشورها است. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار اسپانیا، به عنوان مثال، افزایش بازدیدکنندگان و قیمتها در اسپانیا منجر به افزایش ۲۲.۶ درصدی هزینههای گردشگران در سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ شد و این رقم از ۳۱.۵ میلیارد یورو گذشت. با این حال، گردشگری انبوه کنترلنشده نیز به طور فزایندهای معضلی برای مردم محلی است.
بارسلون، پربازدیدترین شهر اسپانیا، پذیرای حدود ۱۲ میلیون نفر در سال است که بسیاری از آنها با کشتی تفریحی وارد این شهر میشوند. افزایش تعداد گردشگران هر سال در بخشهای خدمات بهداشتی، مدیریت پسماند، تامین آب و مسکن به زیان ساکنان بوده است.
حدود ۳ هزار نفر در اوایل ماه جولای در شهر گائودی راهپیمایی کردند و شعار «گردشگران، به خانههای خود بروید» سر میدادند و افرادی را که توریست معرفی میکردند و به سمت گردشگران آب پرتاب کردند.
مقامات بارسلون با اعلام اینکه تا سال ۲۰۲۸ اجاره آپارتمان به گردشگران را ممنوع خواهند کرد، به این موضوغ واکنش نشان دادند. در مجموع ۱۰ هزار آپارتمان مجوز خود را برای اجاره کوتاهمدت در پلتفرمهایی مانند «Airbnb» از دست خواهند داد و شهردار چپگرای بارسلون «ژائوم کولبونی» نیز اعلام کرد که قصد دارد مالیات توریستی را برای مسافرانی که کمتر از ۱۲ ساعت از این شهر بازدید میکنند، افزایش دهد.
مردم محلی در اندلس، یکی دیگر از مقصدهای اسپانیایی محبوب گردشگران بینالمللی، خشم خود را از گردشگری انبوه ابراز کردهاند. فرانسیسکو مارتینز، رئیس انجمن محله آنچا لا فریا، در مورد تهاجم به تراسها در مرکز شهر تاریخی، به روزنامه ال پائیس گفت: «رویای بازنشستگی، اجاره آپارتمان و ترک سویا را دارم. مرکز شهر ممکن است برای نوشیدن یک نوشیدنی، خوب باشد، اما به مکانی تهاجمی و غیرقابل تحمل برای زندگی تبدیل شده است.»
خوزه لوئیس سانز، شهردار محافظهکار سویا نیز در ماه فوریه اعلام کرد که طرحی برای دریافت هزینه ورودی به میدان اسپانیا (Plaza de España)، یکی از جاذبههای مهم به ویژه در بین گردشگرانی که از پایتخت اندلس بازدید میکنند، در دست اجرا دارد.
مقامات ونیز ایتالیا برنامهای آزمایشی را راهاندازی کردهاند تا از مسافران یک روزه ۵ یورو هزینه ورودی دریافت کنند تا بتوانند در روزهای شلوغ در کانالهای معروف آن قدم بزنند. بیشتر ساکنان ونیز این اقدام را ناکافی میدانند و ترجیح میدهند تعداد بازدیدکنندگان در روز را برای محافظت از شهر محدود کنند. به عنوان مثال، کشور پرو اقدامی را برای محدود کردن دسترسی به جاذیه تاریخی ماچوپیچو به ۲۵۰۰ بازدیدکننده در روز اتخاذ کرده است.
سایر شهرهای اروپایی مانند آمستردام در هلند تصمیم به افزایش مالیات توریستی گرفتهاند. پایتخت هلند تایید کرد که مالیات توریستی خود را روی اتاقهای هتلها تا ۱۲.۵ درصد افزایش میدهد. این شهر که فعالانه برای جلوگیری از گردشگری که کیفیت زندگی ساکنانش را به خطر میاندازد تلاش میکند، همچنین مقررات خود را برای محدود کردن گردشگری مرتبط با مصرف مواد مخدر ماریجوانا تشدید کرده و اکنون نیز ساخت هتلهای جدید را ممنوع کرده است.
انتهای پیام
نظرات