• شنبه / ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1403052717994
  • خبرنگار : 71573

آشنایی با تمدن گمشده ایران عهد کهن

آشنایی با تمدن گمشده ایران عهد کهن

در سی‌امین نشست تخصصی شاهنامه‌پژوهی به بررسی «تمدن گمشده ایران در عهد کهن» پرداخته و توضیحاتی در مورد آن ارائه شد.

به گزارش ایسنا به نقل از خانه اندیشمندان علوم انسانی، سی‌امین نشست علمی، شاهنامه‌پژوهی تخصصی توسط موسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم به دبیری محمد رسولی تاریخ‌دان و شاهنامه‌شناس،  هوشنگ طالع، دیگر استادان، صاحب‌نظران و شاهنامه‌پژوهان در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.


در ابتدای این نشست، رسولی با اشاره به «تاریخ محور» بودن شاهنامه، اظهار کرد: برخی تمدن‌ها و حکومت‌های قبل از تاریخ مکتوب، که از سوی مستشرقین و مورخین به عنوان تمدن‌ها و حکومت‌های مستقل منطقه ما و میان‌رودان مطرح می‌شود، همان بخش‌هایی از تمدن گمشده ایران عهد کهن است.


این تاریخ‌دان افزود: هنگامی که سخن از ایران می‌شود یعنی پهنه‌ی گسترده‌ای که از شمال رود سیحون و از جنوب تا آن سوی خلیج فارس و دریای ایران(عمان) و از غرب تا میان رودان و قفقاز را دربرمی‌گیرد، لذا همه‌ تمدن‌های پیدا شده در این گستره (مانند تمدن آنائو،کاسی‌ها، اوراتورها ،آکد و...) صد در صد ایرانی بوده‌اند.

رسولی ادامه داد: برخی از این تمدن‌ها و حکومت‌ها، در واقع استان‌ها، ساتراپ‌ها و مناطقی از زیر مجموعه شاهنشاهی ایران بزرگ بوده است. برای مثال تمدن حکومت ایلام، چیزی نبوده، جز اینکه بخشی از حکومت لهراسپیان شاهنامه است. تمدن‌های خارج از این محدوده هم متاثر از تمدن ایران بوده‌اند.


او تاکید کرد: در واقع ملاک اصلی برای تاریخ و تحقیق در آن، کتاب شاهنامه است. چون به قدر کافی به شاهنامه از سوی محققین تاریخ توجه نشده، این مسایل تاکنون پوشیده مانده است. هرچند ممکن است از سوی برخی اساتید و تاریخ‌دانان محل اشکال و ایراد واقع شود.


 محمد رسولی از تاریخ‌دانان و شاهنامه‌شناسان نواندیش است، که نظریات بکر راجع به شاهنامه و تاریخ دارد که بسیاری از آنها با داده‌های تاریخی و باستان شناسی تطبیق می‌کند.

در ادامه ، هوشنگ طالع پژوهشگر قدیمی شاهنامه و نویسنده کتاب « تاریخ ایران عهد کهن»، با تایید، موارد مطرح شده، بیان کرد: دولت باید پژوهشکده تاریخ بر اساس شاهنامه تاسیس کند تا مطالب تاریخی شاهنامه مورد واکاوی قرار گیرد.‌

آشنایی با تمدن گمشده ایران عهد کهن

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۷ ۱۷:۲۵

درود. با توجه به نکته سنجی و برسی دقیق که در این نشست اتفاق افتاده. امید دارم که نشست های این چنینی بیشتری تشکیل شود تا از طریق افرادی همچون دکتر طالع و دکتر رسولی بزرگوار شاهنامه باری دیگر با نگاهی نو برسی شود.

avatar
۱۴۰۳-۰۵-۲۹ ۱۵:۰۲

چو ایران نباشد تن من مباد ......بدین بوم و بر زنده یک تن مباد !

avatar

چو ایییییییییرررررررراااااااااااننننننن نباشد ، فدای نامت ای ایران من ایران من مخوام دنیا زیر و رو بشه ،چقدر زخمها و ناملایمات ها،خیانتها بر پیکرش زدند توسط بی ریشه ها،بی اصل ونصب وخائن ولی به کوری چشم دشمنان این سرزمین تا انقراض عالم پابر جا میماند