• پنجشنبه / ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403062919007
  • خبرنگار : 30189

گزارش ایسنا از افتتاحیه سی‌وهشتمین کنفرانس وحدت اسلامی 

گزارش ایسنا از افتتاحیه سی‌وهشتمین کنفرانس وحدت اسلامی 

سی‌وهشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با موضوع «همکاری‌های اسلامی برای دستیابی به ارزش‌های مشترک با تمرکز بر مسئله فلسطین» صبح امروز پنجشنبه در سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد. 

به گزارش ایسنا، این مراسم با پخش سلام رهبر معظم انقلاب به خاندان اهل‌بیت(ع) و سرود جمهوری اسلامی ایران و همچنین قرائت قرآن کریم آغاز به کار کرد.

در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری به ایراد سخن پرداخت که برای مطالعه مشروح سخنان وی می‌توانید در اینجا کلیک کنید.

سپس شیخ مهدی الصمیدعی -مفتی اهل سنت عراق و عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی- با اشاره به اینکه مردم در برابر ظلم دو دسته هستند خاطرنشان کرد: برخی مردم اهل بیعت و سازش و برخی دیگر با مال و جان خود در برابر ظلم می‌ایستند. اما براساس فرموده خداوند متعال در قرآن کریم، کسانی که در راه خدا می‌جنگند با کسانی که در خانه نشسته‌اند برابر نیستند.

وی افزود: برخی افراد و نهادها دارای روحیه انتقام و دشمنی و فتنه با مسلمانان هستند اما اگر به درستی بنگریم نمی‌توانیم از حقوق خود و حقوق مسلمانان چشم‌پوشی کنیم و اجازه دهیم آنها حقوق مسلمانان را پایمال کنند.

الصمیدعی در ادامه با اشاره به اینکه برخی افراد در مسئله توحید تشکیک ایجاد می‌کنند و باعث تفرقه امت اسلام می‌شوند، اظهار کرد: امت اسلامی که ۲ میلیارد نفر در کل جهان را تشکیل می‌دهند در بسیاری از کشورها به استضعاف کشیده شده و امروز در امت اسلامی برخی افراد نسبت به ظلم ظالمان عقب می‌نشینند اما برخی نیز با مسلمانان همکاری می‌کنند.

وی تأکید کرد: واجب است که بنا بر کلمه «لا اله الا الله» و کلمه توحید از آرمان فلسطین که محور حقیقی برای مسلمانان است حمایت کنیم و به این نیاندیشیم که تعداد دشمنان از ما بیشتر و قوی‌تر هستند بلکه خدا از همه قدرت‌مندتر است.

 الصمیدعی در پایان گفت: امروز برخی کشورها که محور مقاومت را تشکیل می‌دهند مانند مسلمانان فلسطین، لبنان، یمن، ایران، عراق، افغانستان و پاکستان به نحوی از آرمان فلسطین حمایت می‌کنند و حتی برخی کشورها رؤسای خود را به این حمایت تشویق می‌کنند که این کار را نسل‌های آینده هم خواهند نوشت و در تاریخ ثبت خواهد شد.

هم‌افزایی سیاسی و اقتصادی موجب پیشرفت امت اسلامی می‌شود

در ادامه شیخ علی الخطیب -عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان- با اشاره به تلاش ‌های ارزنده جمهوری اسلامی ایران در راستای وحدت اسلامی از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) و پس از ایشان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تصریح کرد: جهان امروز شاهد جنایت نسل‌کشی و اخراج اجباری مردم فلسطین در سایه حمایت کشورهای غربی و بی‌تفاوتی کشورهای اسلامی است.

شیخ علی خطیب با تاکید بر این که وحدت مسلمانان ارتباطی با سیاست حکومت‌ها نداشته و براساس دستور خداوند است، به نقش رهنمودهای علمای اسلامی و تلاش‌های مجمع تقریب از زمان آیت‌الله محمد علی تسخیری تا کنون برای ایجاد همکاری میان کشورهای اسلامی و نزدیک کردن مسلمانان اشاره کرد. 

وی با بیان این که برخی سیاست‌ها مانعی در برابر تلاش‌ها برای ایجاد تقریب هستند، گفت: باید بپذیریم اصل هم‌افزایی سیاسی و اقتصادی موجب پیشرفت امت اسلامی خواهد شد.

شیخ علی خطیب برضرورت تعامل مسلمانان با یکدیگر براساس اسلام تاکید کرد و افزود: این امر موجب تحکیم پیوند عقیدتی ملت‌های مسلمان خواهد شد.

حکومت‌های عربی سکوت خود در برابر رژیم صهیونیستی را بشکنند  

شیخ شمس‌الدین شرف‌الدین -مفتی یمن- نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه برگزاری کنفرانس وحدت یکی از مهم‌ترین اقدامات در راستای ایجاد وحدت است، تصریح کرد: خداوند به ما دستور داده که به ریسمان الهی چنگ بزنیم و متفرق نشویم.

شیخ شرف الدین با بیان این که همه می‌توانیم از اختلافات دوری کرده و به دستورات الهی گوش بدهیم، خاطرنشان کرد: برادران ما امروز در غزه و کرانه باختری هدف نسل‌کشی قرار گرفته و آمریکا و اسرائیل به راحتی دست به این کشتارها می‌زنند که علت اصلی آن اختلاف میان مسلمانان است.

وی با تاکید بر لزوم یاری مردم فلسطین، اظهار داشت: پیامبر اسلام(ص) مسلمانان را برادر یکدیگر خوانده و فرموده است که هرکه فریاد کمک‌خواهی مسلمانی را بشنود و به یاری او نشتابد، مسلمان نیست.

مفتی یمن افزود: دشمن ما هیچ تفاوتی میان شیعه و سنی قائل نیست؛ هم برادران اهل سنت ما در غزه و هم شیعیان در لبنان و هر کسی که بخواهد در برابر اهداف توسعه‌طلبانه او بایستد را هدف قرار می‌دهد.  

وی اظهار کرد: خداوند اگر بخواهد ملت فلسطین را پیروز خواهد کرد اما می‌خواهد ما را مورد آزمایش قرار دهد. 

شیخ شرف‌الدین با اشاره به صدور فتواهایی در یمن، سوریه، عراق و ... برای یاری ملت فلسطین از حکومت‌های عربی خواست سکوت خود را شکسته و برای برخورد با این رژیم اقدامی انجام دهند و به دنبال عادی‌سازی روابط نباشند.

احترام متقابل بین مسلمانان می‌تواند عامل وحدت باشد

در بخش دیگری از این مراسم شیخ عبدالعزیز سرحان -مشاور دبیرکل اتحادیه جهان اسلام از عربستان سعودی- ضمن ابلاغ سلام دبیرکل اتحادیه جهان اسلام به مسئولان جمهوری اسلامی ایران و شرکت کنندگان کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی و آرزوی موفقیت برای این کنفرانس اظهار کرد: خداوند ما را مفتخر کرده است که به دین اسلام روی بیاوریم و یکی از اعضای امت اسلامی باشیم چرا که دین اسلام تمدن اسلامی را به عنوان الگویی برای آبادانی دنیا ارائه داده است.

وی افزود: این مسئله در بین ملت‌های مختلف نمود پیدا کرده و ما مسلمانان در همه جوامع در پیروی از فرمان خدا یعنی «انما المؤمنون اخوة فأصلحوا بین اخویکم» دست به دست هم داده‌ایم؛ بر این اساس باید به ریسمان الهی چنگ زنیم و وحدت داشته باشیم.

سرحان با بیان اینکه اتحادیه جهان اسلام که مقر آن در مکه مکرمه است، همه مسلمانان را به تقریب و وحدت و نشر و گسترش وحدت اسلامی فرا می خواند تا امت اسلامی بتواند رسالت تمدنی خود را به جهانیان اعلام کند. این مسئله محقق نمی‌شود مگر با همکاری و مصالحه بین مسلمانان.

وی با تأکید بر اینکه همه مسلمانان باید پیرو ارزش های مبتنی بر گفت وگوی اسلامی باشند، گفت: اتحادیه جهان اسلام سندی با عنوان ایجاد پل بین مذاهب اسلامی را ارائه داده است که مسلمانانی با گرایش‌های مختلف از کنار کعبه معظمه این سند را دریافت کردند.

شیخ سرحان با اشاره به اینکه باید برای گسترش وحدت احترام متقابل میان مسلمانان وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: مسلمانان هرچقدر هم اختلاف نظر داشته باشند اما در اصول و مبانی اشتراک دارند.

وی با اشاره به رویدادهای اسفناک اخیر در فلسطین و غزه که بر پیشانی بشریت عرق شرم نشانده است، گفت: جامعه بین الملل در این زمینه از سیاست یک بام و دوهوا استفاده می کند. لذا ما از همه جوامع بین المللی می‌خواهیم که جلوی نسل کشی فلسطینیان را گرفته و اسرائیل را مجبور به توقف جنگ و گردن نهادن به مقررات بین المللی کرده و تلاش کنند که حقوق مشروع ملت فلسطین به آنها بازگردانده شود.

داستان فتنه‌انگیزی یهودیان سابقه تاریخی دارد

عبدالقدوس الازهری -رئیس مجمع مفتیان استرالیا- در بخش دیگری از این مراسم با استقبال از موضوع انتخاب شده برای این کنفرانس و تاکید آن بر مسئله فلسطین، به فضیلت‌های مسجد الاقصی و قدس در اسلام اشاره کرد و گفت: وظیفه همه مسلمانان است که مسجدالاقصی را به عنوان یک اولویت برای خود در نظر داشته باشند. 

وی اظهار کرد: امت اسلامی امروز با چالش‌های بسیار جدی روبروست؛ بیش از یازده ماه از محاصره غزه می‌گذرد، زیر ساخت‌های این باریکه نابود شده و هزاران زن و کودک و پیر و جوان در آنجا به شهادت رسیده‌اند. 

رئیس مجمع مفتیان استرالیا تصریح کرد: در نوار غزه جنایت‌هایی از سوی رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد که در طول تاریخ بی‌سابقه بوده است، اما متاسفانه بسیاری از کشورهای اسلامی فقط نظاره‌گر این وضعیت اسفبار هستند و نتوانسته‌اند این نسل‌کشی را متوقف کنند. 

الازهری خاطرنشان کرد: تاریخ افراط‌گری یهودیان دیرینه است و این دسیسه‌ها در کل تاریخ، از زمان پیامبر(ص) تا کنون ضبط شده است. دشمنان افکار مسموم را منتشر و بذر تفرقه بین مسلمانان می‌پاشیده‌اند. پس داستان فتنه‌انگیزی یهویان چیز جدیدی نیست 
و ائمه ما نیز قربانی این فتنه‌انگیزی‌ها بوده‌اند. 

وی خاطرنشان کرد: آنان استادان فتنه‌انگیزی و تفرقه هستند و در دنیای امروز نیز سعی دارند مسلمانان را به جان هم بیندازند و از پشت به دنیای اسلام خنجر بزنند. 

الازهری تاکید کرد: در این شرایط که ما گویی مسیر خود را گم کرده‌ایم باید به ریسمان الهی چنگ زنیم و به مسیر وحدت و اتحاد بازگردیم. 

در بخش پایانی این مراسم مسعود پزشکیان -رییس جمهور- دقایقی را به ایراد سخن پرداخت که مشروح آن را می‌توانید با کلیک در اینجا بخوانید.

حسن ختام این مراسم قرائت پیام آیت‌الله نوری همدانی و آیت‌الله سبحانی به سی‌وهشتمین کنفرانس وحدت اسلامی بود.

در حاشیه این‌ مراسم از مجموعه کتاب‌های تقریبی با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور و حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی رونمایی شد.

عناوین کتاب‌ها به شرح زیر است:

۱-کتاب طوفان الأقصی والتطبیع
الأرضیّات، والتداعیات والمستقبل؛ این کتاب به بررسی منابع علمی مستند اعم از کتب، مقالات و سایت های پژوهشی با روش شناسی دقیق و تحلیل عمیق متون در مورد عادی‌سازی ارتباط با رژیم صهیونیستی و طوفان الاقصی و تأثیرات آن می‌پردازد.
 
۲- کتاب نقشبندیه ترکیه؛ ظرفیت ها، چالش‌ها و راهبردهای تقریب مذاهب اسلامی
این اثر مقدمه‌ای است برای شناخت جریان تصوف حاکم بر کشور ترکیه و استفاده از ظرفیت‌های موجود در این کشور برای ایجاد همدلی، همبستگی و همکاری‌های گسترده در جهان اسلام.

۳- کتاب حق حبس در عقود؛ از منظر فقه مذاهب اسلامی
کتاب پیشرو که از زاویه فقه مذاهب اسلامی به موضوع حبس عقود نگریسته و سعی بر آن دارد که قلمرو حق حبس را گسترش داده و در تمامی تعهدات متقابل زمینه تحقق حق حبس را مهیا کند.

۴- الدّرة الغرّاء فی بیان أحکام النساء؛ این کتاب با استفاده از منابع و مراجع فقهی شیعه و اهل تسنن، تمامی مباحث فقهی مربوط به زنان را گردآوری کرده و احکام آن را بیان می کند.

۵- کتاب بازخوانی انتقادی؛شروط خیزش تمدنی جهان اسلام
این کتاب یکی از نوشته‌های مالک بن نبی است که در سال ۱۹۴۸ به زبان فرانسه منتشر گردید و در سال ۱۹۶۰ توسط عمر مسقاوی لبنانی و عبدالصبور شاهین  به عربی ترجمه شده که اکنون با نگاه انتقادی به فارسی ترجمه شده است.

۶- المسلمون وإشکالیة الوحدة
این کتاب به تبیین موضوعات پیرامون وحدت اسلامی پرداخته و تلاش می‌کند مسلمانان را به فوائد وحدت و اتحاد در جهان اسلام و به آثار سوء اختلافات مذهبی رهنمون کند.
 
۷- کتاب أهل البیت:
یکی از آثار ارزشمندی است «توفیق ابوعلم» یکی از علمای اهل سنت مصر، در سیره و فضایل ائمه اطهار نوشته شده است.

۸- کتاب الزواج بغیر المسلم وأحکامه
این کتاب به صورت مقارن و با استفاده از منابع فقهی اهل سنت و شیعه به مسألۀ ازداوج با غیر مسلمان و احکام پیرامون آن پرداخته است.

۹-مناصرة علماء الإسلام لعملیة طوفان الأقصی؛الفتاوی والبیانات والخطابات (در این کتاب فتاوای علمای جهان اسلام در حمایت از جنبش غرور آفرین جبهه مقاومت و تشویق مسلمانان به حمایت از این جنبش گردآوری شده است).
 
۱۰- پاسخ به شبهات پیرامون فلسطین و عملیات طوفان الاقصی (در این کتاب سعی شده است شبهاتی که پیرامون حمایت از مقاوت، فلسطین و عملیات طوفان الأقصی توسط بعضی از رسانه‌های معاند تولید شده پاسخ داده شود).
 
۱۱- کتاب هیکلیة النظام السیاسی للدولة؛فی الفقه الإمامی والفقه الحنبلی بقراءته السلفیة دراسة مقارنة تطبیقیة (این کتاب در پی تبیین دیدگاه‌های مختلف علمای جهان اسلام در مورد ساختار نظام سیاسی مورد قبول اسلام است، و سعی شده ساختار نظام سیاسی و دولت از نگاه مذاهب مختلف مورد بررسی قرار گیرد).

۱۲- چکیده مقالات سی و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی؛ چکیده۱۹۳ مقاله بعد از ارزیابی و داوری تأئید و در ا ین مجموعه منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha