به گزارش ایسنا، محمود شالوئی رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی طی سخنانی در این مراسم گفت: انجمن از بدو تأسیس فعالیتهای قابل توجهی در بحث ساخت، مرمت آرامگاهها و ابنیههای مرتبط با مفاخر و مشاهیر ایران و جهان پارسی زبان را در دستور کار خود قرار داده است و خوشبختانه طی یکی دوسال گذشته با پیگیریهای انجمن و مساعدت دستگاههای مرتبط خاصه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمایتهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بار دیگر به این موضوع مهم در راستای بهسازی بناهای یادمانی مفاخر و ساخت تندیس و مجسمه این بزرگان برای بهره برداری در فضاهای شهری در دستور کار قرار گرفت.
مشاور وزیر فرهنگ اضافه کرد: خوشبختانه سال گذشته مجسمه باشکوهی از سوی انجمن و با طراحی هنرمند مجسمه ساز کشورمان جناب آقای نادر قشقایی برای حکیم نظامی ساخته شد که مقارن با هفته بزرگداشت این حکیم، در میدان ونک تهران نصب شد.
او افزود: با یاری خداوند متعال امسال نیز مجسمه مولانا جلال الدین رومی معروف به مولوی توسط انجمن طراحی و ساخته شد که امروز در میدان محمدیه تهران رونمایی میشود.
شالویی تأکید کرد: در روند ساخت و بهره برداری مجسمه و تندیسهای مفاخر و مشاهیر ایران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، مساعدت ویژهای را برای تأمین اعتبارات مالی مبذول نموده اند؛ همچنین شورای محترم شهر و شهرداری تهران نیز با همراهی سازمان زیباسازی و شهرداری منطقه دوازده تهران از هیچ کوششی برای عملیاتی شدن طرح ساخت و نصب مجسمه مولوی در پایتخت ایران عزیز دریغ نکردهاند.
رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در پایان گفت: در آینده نزدیک با همکاری مسئولان محترم فرهنگی کشور ترکیه به زودی در ایران و ترکیه خاصه در شهرهای «قونیه» و «خوی» آیین های باشکوهی برای بزرگداشت جناب شمس تبریزی و مولانا برگزار خواهد شد.
در بخش دیگری از این مراسم سید حمید پورمحمدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نیز ضمن قدردانی از این اقدام شایسته با قرائت اشعاری از مولانا یاد و خاطره این حکیم دانای الهی را گرامی داشت.
در ادامه مهدی چمران رییس شورای شهر تهران به ایراد سخن پرداخت و گفت: با نصب و بهره برداری از مجسمه جناب مولانا در یکی ازمیادین پردد تهران، هم به لحاظ فرهنگی و هم به جهت زیبایی شناختی تأثیرقابل توجهی در این منطقه ایجاد خواهد شد، چرا که در گذشته نام میدان و تندیس موجود در آن منظره مناسب و مطلوبی نداشت.
او تأکید کرد: با همکاری و مساعدت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در آینده روند ساخت و بهره برداری از تندیس و یادمان های مفاخر در معابر و میادین بزرگ پایتخت سرعت بیشتری خواهد گرفت تا مردم عزیز شهر تهران پیوند بیشتری با چهرهای تابناک فکر و فرهنگ ایران- اسلامی پیدا کنند.
در بخش پایانی این آیین نیز با حضور چهره ها و شخصیتهای حاضر در برنامه از لوح یادبود مجسمه مولوی شاعر و حکیم برجسته ایرانی در میدان محمدیه تهران پرده برداری شد.
در این آیین سفرای کشورهای ترکیه، تاجیکستان، قزاقستان و رایزن فرهنگی هند در ایران به اتفاق جمعی از مسئولین شهری و شهرداری و همچنین اعضای شورای علمی انجمن مفاخر و چهرههایی نظیر کیانوش کیانی هفت لنگ، اردشیر صالحپور، اردشیر رستمی هنرمند، بازیگر و طراح و... نیز حضور داشتند.
انتهای پیام
نظرات