به گزارش ایسنا، فرزانه صادقیان ـ تهیهکننده برنامه ـ ضمن اشاره به نقش بسزای رادیو به عنوان یکی از ابزارهای مهم رسانهای در ترویج و افزایش آگاهی عمومی در زمینه هوش مصنوعی اظهار کرد: ایده تولید این برنامه در برنامه دیگری با عنوان «بارکد» شکل گرفت. ما در برنامه «بارکد» که به موضوع اقتصاد دیجیتال اختصاص دارد، بازتاب قابل توجهی از مخاطبان این رادیو برای بیشتر شنیدن درخصوص هوش مصنوعی دریافت کردیم و با توجه به گستردگی اثرات هوش مصنوعی در اقتصاد و سرعت پیشرفت این فناوری به این نتیجه رسیدیم یک برنامه مستقل ۵۰ دقیقهای را به هوش مصنوعی و اقتصاد، اختصاص دهیم.
وی ادامه داد: تجربه موفق برنامه «بارکد» و همراهی کارشناسان حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری هوش مصنوعی، راه را برای تولید برنامه «هوشیار» هموار کرد. اجرا و کارشناسی این برنامه را آرش سروری و علیرضا بزرگمهری از چهرههای نام آشنا و متخصص این حوزه برعهده گرفتند.
صادقیان در توضیح ساختار و محتوای برنامه بیان کرد: در برنامه «هوشیار» مهمانانی از فعالان و مسئولان مرتبط با هوش مصنوعی کشور دعوت میشوند و در یک گفتوگوی تخصصی و در عین حال ساده، صمیمی و جذاب برای عموم مردم و فعالان این حوزه، به مسائل روز مرتبط با هوش مصنوعی پرداخت میشود.
وی در ادامه گفت: ما در کنار گفتگوهایی با ساختار میزگرد، آیتمهای متنوعی هم در نظر گرفتهایم، از جمله بخش «هوشینو» که در آن تازهترین فناوریهای هوش مصنوعی معرفی میشوند و آیتم «هوشآموز» که به آموزش فناوریهای روز دنیای هوش مصنوعی اختصاص دارد. همچنین در بخش گزارشی برنامه، رویدادهای مرتبط با هوش مصنوعی پوشش داده میشود.
هوش مصنوعی؛ یک واقعیت ملموس در جامعه
آرش سروری، کارشناس مجری برنامه درخصوص اهمیت موضوع بیان کرد: ظهور چتباتها، به ویژه آنهایی که بر پایه هوش مصنوعی ساخته شدهاند، باعث شده است که مفهوم هوش مصنوعی از یک مفهوم انتزاعی و تخصصی به یک واقعیت ملموس و بخشی از زندگی روزمره تبدیل شود و نیاز مخاطب برای آگاهی در این زمینه افزایش یابد. از اینرو ما ضمن بررسی روندها، فرصتها و چالشهای هوش مصنوعی، اقدامات انجام شده داخلی را در مقایسه با بقیه کشورها تحلیل میکنیم.
وی ادامه داد: با توجه به سرعت پیشرفت این فناوری، برای آمادهسازی جامعه برای مواجهه با دگرگونی بنیادینی که هوش مصنوعی ایجاد میکند، آموزش، فرهنگسازی و اطلاعرسانی مستمر و فراگیر نیاز است. در رادیو اقتصاد این امر با تمرکز بر افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در کشور انجام میشود.
سروری با بیان اینکه هر برنامه علاوه بر آیتمهای ثابت یک موضوع محوری دارد، گفت: این موضوعات بخشهای مختلف قانونگذاری، خودروهای هوشمند، گردشگری، سلامت، روباتیک و ... را دربرمیگیرد و منطبق با حوزه فعالیت مهمان برنامه است.
او با اشاره به طیف گسترده مخاطبان برنامه اظهار کرد: ما ضمن توجه به فارسیسازی اصطلاحات تخصصی و سادهسازی مفاهیم، سعی میکنیم محتوای برنامه در شبکههای اجتماعی با قالبهای مختلف در دسترس تمام مخاطبان قرار گیرد.
مطالبه اقدامات زیرساختی و حمایت دولتی
علیرضا بزرگمهری، کارشناس برنامه با اشاره به نقش برافکن و محوری هوش مصنوعی بر آینده جهان گفت: تحلیل دادههای شرکتهای برتر مشاوره مدیریت در دنیا و رشد سرمایهگذاریها در این حوزه، نشان میدهد هوش مصنوعی، اقتصاد جهان را متحول خواهد کرد. رادیو اقتصاد بهعنوان رسانه ملی در حوزه اقتصاد وظیفه آگاهیبخشی به آحاد جامعه و کسب و کارها را دارد.
وی درباره جامعه مخاطبان برنامه بیان کرد: مسوولان کشور، صاحبان کسب و کارهای وابسته به این فناوری و هر آنکس که قادر باشد از ابزارهای دیجیتال مانند موبایل یا کامپیوتر استفاده کند مخاطب مهم این برنامه هستند.
کارشناس برنامه ادامه داد: محتوای برنامه شامل مفاهیم پایه هوش مصنوعی، روند رشد، کاربرد، قوانین و... است و در هر قسمت از برنامه برخی از مفاهیم پایه بهصورت خلاصه یادآوری میشوند.
او توضیح داد: دلیل انتخاب مهمانان برنامه از میان صاحبان کسب و کارهای مبتنی بر هوش مصنوعی و فعالان مرتبط با این حوزه این است که سعی داریم مصادیق کسب و کاری هوش مصنوعی را بر اساس تجربه واقعی مهمانان برنامه توضیح دهیم. این روش ضمن آشنا کردن مخاطبان با مفاهیم و کاربردهای این فناوری میتواند ایدههای جدیدی در ذهن آنها بهوجود آورد.
بزرگمهری با اشاره به جنبه مطالبهگری در برنامه اظهار کرد: سرعت رشد استارتآپهای مرتبط با هوش مصنوعی بسیار زیاد و میزان سرمایهگذاری دولتها در توسعه این فناوری و حمایت آنها از کسب و کارهای این حوزه در منطقه، بسیار چشمگیر است. از این رو ما در برنامه با دعوت از مسئولان و سنجش اقدامات انجام شده، اقدامات زیرساختی لازم و تسهیلات حمایتی را مطرح و مطالبه میکنیم.
«هوشیار» کاری از گروه حکمرانی اقتصادی رادیو اقتصاد، جمعهها ساعت ۱۶ روی موج افام ردیف ۹۸مگاهرتز برای مخاطبان پخش میشود.
انتهای پیام
نظرات