• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۰۷:۳۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1403101913872
  • خبرنگار : 71451

فرجام یک فرمانده اطلاعاتی صدام

فرجام یک فرمانده اطلاعاتی صدام

«سامرایی فکر می‌کرد از فرماندهی عالـی عــراق زیرک‌تر است و همه این را می‌دانستند چون تماس‌های تلفنی‌اش شنود و در بسیاری از موارد گزارش می‌شد. صدام از نزدیک او را زیر نظر گرفته بود؛ زیرا سامرایی با چنان تکبری حرف می‌زد که گویی شخصیت بزرگی بوده و هرگز فرصت‌هایی را که شایسته‌اش بوده به او داده نشده است.»

به گزارش ایسنا، سرلشکر میسر رشید الطرفه العبیدی در سال ۱۹۷۵میلادی مدرک کارشناسی علوم نظامی­اش را از دانشکده نظامی بغداد اخذ کرد. همچنین دیپلم روان­شناسی، کاردانی زبان فارسی و کارشناسی رشته تاریخ و تمدن از دانشکده بغداد را نیز در کارنامه علمی­اتش  به چشم می خورد. ژنرال طرفه پس از پیوستن به ارتش عراق، در رسته اطلاعات و تدریس اطلاعات نظامی مشغول کار شد. او در دوران جنگ ایران و عراق از سال ۱۹۸۰تا ۱۹۸۷میلادی در اداره اطلاعات فرماندهی کل در بخش ایران خدمت می­‌کرد و در دهه ۱۹۹۰م نیز جانشینی بخش ایران در اداره کل اطلاعات نظامی را بر عهده داشت. بین سال­‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰میلادی ژنرال طرفه وابسته نظامی غیررسمی سفارت عراق در تهران بود و در هنگام تجاوز آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳میلادی هم مدیریت سامانه اطلاعاتی بخش جنوبی را برعهده داشت.

چند تن از مختصصان امور نظامی و امنیتی آمریکا با او مصاحبه کرده‌اند. دربارهی کی از  فرماندهان صدام رویات می‌کند: «ژنرال سامرایی اکنون در لندن است. او یکی از بهترین افسران دستگاه اطلاعاتی عراق بود و من هم زمانی شاگردش بودم ژنرال سامرایی در تمام طول خدمتش از درجه ستوان یکمی تا ژنرالی در حوزه اطلاعات نظامی مشغول به کار بود و پایگاه داده بزرگ اطلاعاتی‌اش را به من منتقل کرد و همیشه در امور مربوط به ایران با من مشورت می‌کرد.

من هر دو یا سه روز یک بار گزارش‌هایی برای او ارسال می‌کردم و گزارش‌های مربوط به ایران را برای ژنرال رعد حمدانی هم می‌فرستادم. سامرایی متولد شهر سامرا بود که در حدود ۱۰ کیلومتری جنوب شرقی تکریت محل تولد صدام قرار دارد. سامرایی‌ها حکومت بر عراق را حق خود می‌دانند و همین باور نوعی دشمنی تاریخی بین آنها و تکریتی‌ها ایجاد کرده و از نظر روانی آنها را از هم دور کرده است.

سامرایی فکر می‌کرد از فرماندهی عالـی عــراق زیرک‌تر است و همه این را می‌دانستند چون تماس‌های تلفنی‌اش شنود و در بسیاری از موارد گزارش می‌شد. صدام از نزدیک او را زیر نظر گرفته بود؛ زیرا سامرایی با چنان تکبری حرف می‌زد که گویی شخصیت بزرگی بوده و هرگز فرصت‌هایی را که شایسته‌اش بوده به او داده نشده است.

او در سال ۱۹۹۲میلادی [۱۳۷۱] در حالی که حدود دو ماه بود به ریاست اطلاعات نظامی منصوب شده بود به طور ناگهانی و به دستور صدام بازنشست شد و چون فکر می‌کرد قرار است به زودی دستگیر شود؛ در سال ١٩٩٤میلادی [۱۳۷۳] به منطقه شمال عراق فرار کرد و به گروه مخالفان [صدام] پیوست. سامرایی پس از اشغال عراق به دست آمریکایی‌ها برای دادن مشاوره به جلال طالبانی به [بغداد] بازگشت و چون فکر می‌کرد ایرانیان قصد دارند او را ترور کنند سرانجام از این کار هم استعفا داد و به لندن فرار کرد.

منبع:

کتاب «جنگ ایران و عراق از دیدگاه فرماندهان صدام».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha