به گزارش ایسنا، ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در نشست خبری هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال که یکشنبه ۳۰ دیماه در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد، گفت: بنده تقریبا نیمه راه یا نزدیک پایان راه رسیدم و زحمات بر دوش سایر دوستان بود و در حال تکمیل کار دوستان هستم.
او با تاکید بر اینکه جایگاه ادبیات در کشور ما خاص است، اظهار کرد: به خاطر همین امثال «جلال» ها در کشور ما جایگاه ویژهای دارند. برگزاری چنین برنامههایی به نوعی یاد کردن از بزرگان و زنده نگه داشتن ادبیات است. هر بخش از ایران دارای ادبیات خاص خود است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، به قول وزیر ارشاد، ایران فقط تهران نیست و باید به ظرفیتهای شهری و روستایی توجه شود و با این رویکرد به بخشهای اقلیمی توجه کردیم.
حیدری ادامه داد: بر اساس گزارشها استقبال از این دوره جایزه جلال از نظر کیفی و کمی بسیار خوب بوده است، هرچند که تغییر و تحولات و سایر اتفاقاتی که در کشور رخ داد باعث شد کارها به تاخیر بیفتد، اما قول میدهیم سالهای بعد طبق جدول زمانبندی حرکت کنیم.
او افزود: امیدوارم خبرنگاران مطالبهگر باشند و به ما کمک کنند تا جوایز، اقدامات و آییننامهها در حوزه نشر و کتاب را بروزرسانی کنیم. برخی برنامهها شاید نیاز به تکمیل و تقویت داشته باشد. شرایط ملی و بینالمللی متفاوت شده است و نسل جدید هم در این بین باید مورد توجه قرار گیرند. فراموش نکنیم که ادبیات و کتاب بهترین راه گفتوگو است.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران بیان کرد: طبق روال سال قبل مبلغ جوایز حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. قبلا جوایز به شکل سکه بود که با مصوبهای که سالیان قبل دریافت شد توانستیم جوایز را به نوع ریالی تبدیل کنیم. در حال حاضر به خاطر توجه ویژهای که به ادبیات وجود دارد، مبلغ جایزه ۵۰۰ میلیون تومان برآورد شده است و شایستگان تقدیر هم حدود ۲۰۰ میلیون تومان دریافت میکنند. مبلغ جایزه برگزیدگان سال قبل ۴۰۰ میلیون تومان بود.
حیدری اضافه کرد: با توجه به بازخوردهای سال قبل و واکای شرایط سعی کردیم همه گرایشها و رویکردها دیده شود، اما در حوزه فرهنگ، کیفیگرایی سخت است ولی سعی کردیم همه نگاههای کسانی را که در این خاک قلم میرنند، ببینیم و صدایشان را بشنویم. نکته مهم این است که بعد از اهداء جایزه هم آثار فراموش نشوند و همچنان صدای برگزیدگان را بشنویم.
حامد محقق، معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب نیز در ادامه این مراسم گفت: جوایز بر اساس قاعده خود کار را پیش میبرند و مابقی کار رسانه است که آثار برگزیده را بیشتر معرفی کنند.
او ادامه داد: در کل تعداد ۲۵۲۶ اثر به هفدهمین دوره جایزه جلال رسیده است که ۱۲۶۵ اثر داستان بلند و رمان بوده است. رتبه دوم مربوط به مستندنگاری با ۷۴۹ عنوان کتاب و رتبه سوم مربوط به مجموعه داستان کوتاه با ۳۹۶ اثر و رتبه چهارم با ۱۱۶ اثر مربوط به آثار نقد ادبی است. همچنین ۸۷۹ ناشر نیز کتابهای خود را به دبیرخانه هفدهمین دوره جایزه جلال رساندند. در نهایت نیز ۲۲ اثر نامزد هفدهمین دوره از جایزه جلال شدند.
به گفته معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب، مسنترین فردی که در این دوره از جایزه «جلال» اثر فرستاده است، ۶۷ سال دارد و جوانترین فرد ۳۵ ساله است.
او افزود: ۳ نامزد خانم هستند و ۳ نفر نیز با نخستین کتابی که نوشتهاند نامزد دریافت جایزه شدهاند. چون میخواستیم تمام تمرکز بر شهر تهران نباشد، از میان ۱۲ داور ۵ نفر غیرتهرانی هستند.
درحال بهروز رسانی است...
نظرات