به گزارش ایسنا، زهره منوچهری - فعال در حوزه زعفران و گیاهان دارویی- در جریان دیدار امروز تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی در رویداد ملی «پیشگامان پیشرفت» در حضور مقام معظم رهبری اظهار کرد: رهبر بزرگوار ما از دغدغه و عنایت شما به مجموعههای تعاونی و حمایتهای بیدریغتان از آنها خبر داشته و از این بابت از عمق جان سپاسگزاریم. هرچند به دلایل متعدد اعتماد به الگوی تعاونی در بین تصمیم گیران، مجریان و کارگزاران کشور جایگاه در خوری پیدا نکرده است. سرمایه سالاری و ارجحیت فرد محوری بر نگاههای جمعی در کنار مدلهای محدود و ناقص تعاونی، کاستیها و ضعفهای قانونی در این زمینه و عدم اقبال مدیران ارشد به استفاده از ظرفیت شرکتهای تعاونی به خصوص شرکتهای سهامی عام موجب عدم تحقق سهم تعاونیها در اقتصاد کشور شده است.
وی افزود: سهم بخش تعاون در تولید ناخالص ملی حدود ۶ تا ۸ درصد برآورد میشود اما با توجه به مشارکت مردم در بخش تعاون حدود ۶۰ درصد از تولیدات محصولات کشاورزی و به طبع امنیت و اقتدار قضایی در این بخش صورت میگیرد. یکی از این محصولات زعفران است که ایران با برخورداری از ظرفیتهای اقلیمی منحصر به فرد، نیروی کار ارزان و اراضی مستعد به تنهایی بیش از ۹۰ درصد نیاز جهانی به زعفران را تامین میکند اما متاسفانه به دلیل عدم توجه و حمایت از فرآوری زعفران این محصول به صورت خام از کشور خارج شده و بدین ترتیب سهم ایران از بازار ۸ میلیارد دلاری زعفران در جهان فقط ۲۵۰ میلیون دلار است.
به گفته منوچهری استفاده از ظرفیت اقتصاد تعاون در برخی اقتصادهای بزرگ دنیا و دارای اقتصاد آزاد به نحوی است که سهم تعاون بیش از ۲۰ درصد اقتصاد آن کشورها را تشکیل میدهد. توجه به تعاونیها در جهان چنان گسترش یافته که سازمان ملل متحد سال ۲۰۲۵ میلادی را با شعار تعاونیها دنیای بهتری میسازند، به عنوان سال جهانی اقتصاد تعاون نامگذاری کرده است اما خبر خوش این است که در دل این چالشها امید جوانه زده است.
او ادامه داد: طی چهار سال گذشته و بعد از تاکید حضرتعالی بر صیانت از محصول گرانبهای زعفران با استفاده از شیوهها و ابزارهای مختلف از جمله راهاندازی صندوق های سرمایه گذاری، تلاش در جهت حذف انحصار در بازار با کمک دولت و مجلس توانستیم قیمت این محصول را به قیمتهای جهانی نزدیک کرده و سود بیشتری را نصیب بیش از یک میلیون جمعیت تولید کننده زعفران در بیش از ۲۰ استان کشور کنیم و نیز در پی تاکید حضرتعالی بر شبکه کردن تعاونیها، شرکت تعاونی سهامیان زعفران و گیاهان دارویی با گرد هم آوردن بیش از ۴۰ شرکت تعاونی و دهها شرکت خصوصی فعال در حوزه زعفران و گیاهان دارویی به عنوان سهامدار حقوقی و هزاران سهامدار حقیقی با هدف مدیریت حوزه زعفران به دست خود کشاورزان تشکیل شده است.
وی ادامه داد: این تعاونی به عنوان بزرگترین تعاونی سهامی عام حوزه کشاورزی مصمم است تا با مشارکت سهامداران خود در حوزه حمایت از کشاورزان ورود کرده و در فصل برداشت زعفران از ضرر و زیان آنها جلوگیری کند. یکی از مهمترین دستاوردهای ما حذف واسطهها و دلالان از زنجیره تولید و فروش زعفران است. با ایجاد ساز و کار خرید مستقیم محصور از کشاورزان ضمن تضمین قیمت عادلانه برای آنها امکان دسترسی مستقیم مصرف کنندگان به محصول با کیفیت را فراهم کردهایم.
این فعال در حوزه زعفران و گیاهان دارویی در پایان گفت: اینجانب از سوی صدها هزار زعفران کار و فرآوری کننده و صادر کننده زعفران به شما قول میدهیم که در صورت حمایت و سیاستگذاریهای صحیح دولت و قوانین حمایتی مجلس از بخش تعاون به ویژه محصولات مهمی همچون زعفران میزان ارزآوری کشور از زعفران را به بیش از ۲ تا ۳ میلیارد دلار در سال افزایش دهیم و در تحقق اقتصاد بدون نفت و رشد ۸ درصدی که مد نظر حضرت عالیست نقش خود را ایفا کنیم.
انتهای پیام
نظرات