• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403112820590
  • خبرنگار : 50046

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد

اجرای طرح‌های غربالگری سلامت زوجین در خراسان شمالی

اجرای طرح‌های غربالگری سلامت زوجین در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از اجرای طرح‌های غربالگری سلامت زوجین در استان با هدف آگاهی‌بخشی درباره نقش ازدواج و فرزندآوری در سلامت جسمی و روانی خبر داد.

دکتر افشین دلشاد در گفت و گو با ایسنا، با تأکید بر اهمیت ازدواج به‌موقع جوانان، آن را یکی از عوامل اساسی در پویایی جمعیت و توسعه پایدار دانست و گفت: یکی از چالش‌های اصلی آینده، پیر شدن ساختار جمعیتی است که می‌تواند پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی گسترده‌ای به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه کاهش نرخ زاد و ولد، در کنار افزایش امید به زندگی منجر به روند شتابان سالمندی جمعیت خواهد شد، افزود: این پدیده ضمن افزایش نیاز به خدمات درمانی و مراقبتی موجب کاهش نیروی کار فعال، کاهش نوآوری و رشد اقتصادی و افزایش وابستگی سالمندان به سیستم‌های تأمین اجتماعی خواهد شد.

دلشاد با اشاره به تأثیر ازدواج و فرزندآوری بر سلامت جامعه ادامه داد: ازدواج، علاوه بر تأمین نیازهای عاطفی و اجتماعی افراد موجب کاهش استرس، افزایش امید به زندگی و بهبود سلامت روان می‌شود. همچنین فرزندآوری باعث افزایش تعاملات اجتماعی، تقویت احساس مسئولیت‌پذیری و ارتقای سطح سلامت جامعه خواهد شد.

وی به اقدامات دانشگاه در حوزه سلامت و بهداشت برای حمایت از خانواده‌ها و جوانان اشاره و بیان کرد: سلامت مادران و کودکان یکی از اولویت‌های اصلی نظام سلامت است، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در راستای سیاست‌های کلی جمعیت، اقداماتی را برای بهبود سلامت باروری، کاهش مشکلات تغذیه‌ای و ارتقای کیفیت زندگی خانواده‌ها اجرا کرده است.

به گفته دلشاد، ارائه خدمات مشاوره پیش از بارداری و مراقبت‌های دوران بارداری برای کاهش عوارض زایمان و افزایش سلامت نوزادان، اجرای برنامه‌های حمایت از تغذیه نوزادان با شیر مادر و ترویج الگوی تغذیه سالم در خانواده‌ها، برگزاری کارگاه‌های مشاوره ازدواج و سلامت باروری برای جوانان، با هدف آگاهی‌بخشی در مورد نقش ازدواج و فرزندآوری در سلامت جسمی و روانی، اجرای طرح‌های غربالگری سلامت برای زوجین جوان به‌منظور شناسایی بیماری‌های ژنتیکی و عوامل خطر قبل از ازدواج از جمله اقداماتی است که در این خصوص در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تأکید بر اهمیت مشارکت تمامی نهادها در حفظ جوانی جمعیت، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به‌عنوان متولی سلامت در استان، در تلاش است تا با اجرای برنامه‌های آموزشی، خدمات بهداشتی و سیاست‌های حمایتی، بستر مناسبی برای ارتقای سلامت خانواده‌ها و افزایش نرخ باروری فراهم کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha