به گزارش ایسنا، روزنامه اطلاعات نوشت: ما میدانیم که رژیم غذایی سرشار از میوه عملکرد ریه را تقویت میکند، اما مشاهده این موضوع در این مقاله که چنین رژیمی میتواند آثار آلودگی هوا بر ریههای ما را نیز خنثی کند، گامی جالب و روبهجلو است.
میوهها و سبزیجات، بهویژه آنهایی که سرشار از ویتامین ث و ویتامین کا هستند، میتوانند واقعا به تقویت عملکرد صحیح ریههای بخصوص در آلودگی هوا به ما کمک کنند. اگرچه خوردن میوه بیشتر جایگزینی برای مصرف دارو طبق نسخه نیست، به نظر میرسد بهرهمندی از میوه بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، بتواند زمانی که ریههای ما با فشارهای بیرونی مانند آلودگی هوا روبرو میشوند، به آنها کمک کند.
پژوهشگران دانشگاه لستر برای بررسی ارتباط میان یک رژیم غذایی سالم و عملکرد بهتر ریه، دادههای بانک زیستی بریتانیا مربوط به ۲۰۷ هزار و ۴۲۱ نفر را بررسی کردند.
پژوهشگران رژیمهای غذایی آنها، از جمله میزان مصرف میوه، سبزیجات و غلات کامل را با عملکرد ریه یا «افئیوی۱» (FEV۱)، یعنی حجم هوایی که در یک ثانیه بازدم میشود، مقایسه کردند.
آلودگی هوا بهصورت ذرات معلق ریز (پیام۲.۵) اندازهگیری شد، یعنی غلظت ذرات بسیار کوچکی که از منابعی مانند خودروها و کارخانهها در هوا منتشر میشوند.
یافتههای این تیم پژوهشی نشان میدهد که به ازای هر پنج میکروگرم در مترمکعب افزایش در میزان قرار گرفتن در معرض «پیام۲.۵»، حجم بازدم در یک ثانیه (افئیوی۱) در افرادی که میوه زیادی نمیخوردند، به میزان ۷۸.۱ میلیلیتر کاهش یافته است.
در مقایسه، در زنانی که مقدار زیادی میوه مصرف میکردند، «اِفئیوی۱» تنها به میزان ۵۷.۵ میلیلیتر کاهش یافته بود.
این مقاله تایید میکند که یک رژیم غذایی سالم، صرفنظر از میزان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، با عملکرد بهتر ریه در مردان و زنان ارتباط دارد و اینکه کاهش عملکرد ریه در اثر آلودگی هوا در زنانی که روزانه چهار وعده یا بیشتر میوه مصرف میکردند، در مقایسه با زنانی که میوه کمتری میخوردند، کمتر است. این موضوع ممکن است تا حدی با ترکیبات آنتیاکسیدان و ضدالتهاب که بهطور طبیعی در میوه وجود دارند، توضیح داده شود. این ترکیبات میتوانند به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب ناشی از ذرات ریز کمک کنند .
محققان میگویند: مزایای بالقوه رژیم غذایی سالم برای سلامت دستگاه تنفسی، بهویژه رژیمی که سرشار از میوه تازه است مهم است. آنها همچنین هشدار دادند که دسترسی به رژیم غذایی سالم در میان جمعیت بهطور برابر وجود ندارد و بنابراین حتی اگر در این مقاله اثر وضعیت اجتماعیاقتصادی در تحلیلها در نظر گرفته شده باشد، نمیتوان نقش آن را بهعنوان یک عامل تأثیرگذار کاملاً منتفی دانست. آنها معتقدند که ترویج یک رژیم غذایی سالم و سرشار از گیاهان در میان جمعیت باید از مقطع دبستان آغاز شود.
انتهای پیام


نظرات