نادره رضایی (معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) با حضور در یک کنسرت بانوان در جریان چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر طی گفتوگویی با خبرنگار موسیقی ایسنا درباره برنامه معاونت هنری برای حمایت از کنسرتهای بانوان به جهت رونق بخشیدن به آنها گفت: کنسرتهای بانوان با محدودیت و سختیهای بیشتری برای برگزار شدن روبهرو هستند که در چهلمین دوره از جشنواره موسیقی فجر، تلاش کردیم شرایط را برای آنها تسهیل کنیم. همین امر موجب شد نسبت به دوره گذشته جشنواره موسیقی فجر که تنها پنج کنسرت بانوان در ساعت ۱۴ داشتیم، امسال ۱۲ گروه و ۱۳ اجرا را در دو سانس ۱۶ و ۱۹ داشته باشیم. این در حالی بود که در دوره چهلم، فرهنگسرای نیاوران به کنسرتهای بانوان اختصاص داده شد.
او ادامه داد: قبل از شروع جشنواره موسیقی فجر، نشستی را با فعالان حوزه موسیقی بانوان و خانم دکتر بهروز آذر (معاون امور زنان و خانواده) داشتیم که طی آن دغدغهها، چالشها و محدودیتهای فعالیت بانوان در موسیقی مطرح شد. اکنون بر این هستیم که بتوانیم با برجسته کردن ظرفیتهای حوزه موسیقی بانوان و باتوجه به محدودیتهای این حوزه، از کمک معاون امور زنان و خانواده در دولت استفاده کنیم تا بتوانیم همکاری دولت برای تسهیلگری در حوزه موسیقی بانوان را داشته باشیم.
رضایی درباره اتفاقی جدید در بخش بانوان در جشنواره موسیقی فجر گفت: امسال برای اولین بار در جشنواره موسیقی فجر، داوری کنسرتهای بانوان را خواهیم داشت. درحقیقت با مشارکت معاونت امور زنان و خانواده و معاونت هنری وزارت فرهنگ، طی یک تفاهمنامه جایزهای تعریف شد که قرار است با قضاوت سه داور که در کلیه اجراهای بانوان حضور داشتند، یک گروه موسیقی بانوان را به عنوان برگزیده اعلام کنیم. امیدوارم بتوانیم کمک کنیم که هم مشارکت بیشتر زنان در موسیقی را داشته باشیم و هم بستری فراهم کنیم که مسیر برای آنها هموارتر شود.
او درباره تاثیر سند ملی موسیقی در ایجاد تسهیلات در موسیقی بانوان گفت: با استناد به سند ملی موسیقی میتوانیم در حوزه موسیقی بانوان تسهیلگریهایی را داشته باشیم. اکنون ستاد اجرایی بازبینی سند ملی موسیقی شکل گرفته و تا به حال دو جلسه باحضور اعضای این ستاد برگزار شده است. یکی از موضوعات مهم مورد بررسی این جلسات، ضرورت ترمیم اعضا است. درحقیقت در اعضای این ستاد هیچ زن موسیقیدانی حضور ندارد که بتواند از سمت جامعه زنان اظهار نظر کند. در همین راستا پیشنهاد میشود که نمایندهای از زنان موسیقی برای مطرح کردن و پیگیری مطالبات خود از طرف صنف یا به عنوان یک هنرمند در ستاد اجرایی حضور داشته باشد تا بتوانیم این مطالبات را جدیتر پیگیری کنیم و در برنامه سال ۱۴۰۴ حمایت بهتری از زنان موسیقی داشته باشیم.
همچنین از رضایی درباره برنامه معاونت هنری برای بهبود سانس برگزاری کنسرت بانوان یا کاهش هزینه اجاره سالن در صورت نبود امکان تغییر سانس پرسیدیم که وی گفت: اینها جزو دغدغههای زنان موسیقی است و در جلسهای هم که با معاون امور زنان و خانواده داشتیم، آن را مطرح کردند. تلاش میکنیم که بتوانیم سانسهای بهتری را به کنسرت بانوان اختصاص دهیم. طی گفتوگوهایی که با خانم بهروز آذر داشتیم هم نظر بودیم که کنسرتهای بانوان نباید تنها به تالار وحدت و فرهنگسرای نیاوران ختم شود، بلکه باید با دستگاههای دیگر و مجموعههایی که دارای سالن هستند مذاکره کنیم تا بتوانیم ظرفیتهای بیشتری را باوجود همه مسائلی که باید رعایت شود و چهارچوبهایی که وجود دارد، در اختیار بانوان قرار دهیم. با این حال در مجموعههایی که متعلق به وزارت ارشاد هستند حتما برای این امر گشایشی خواهیم داشت و برایش برنامهریزی خواهیم کرد. امیدوارم مجموعه این اقدامات بتواند رضایت و فرصت بیشتری برای کنسرت زنان فراهم کند.
انتهای پیام
نظرات