• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۱:۵۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1403112921144
  • خبرنگار : 71573

شورای کتاب کودک ۶۲ ساله شد

شورای کتاب کودک ۶۲ ساله شد

مراسم جشن ۶۲ سالگی شورای کتاب کودک برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این مراسم عصر یکشنبه (۲۸ بهمن) در خانه اندیشمندان علوم انسانی و با اجرای علی دهباشی، مدیر مجله بخارا برگزار شد. 

نوش‌آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک  با اشاره به برگزار نشدن جشن شورای کتاب در سال‌های اخیر گفت: خوشحالم که آغاز شصت و سومین سال فعالیت شورا را در جمع شما آغاز می‌کنیم و از آقای دهباشی تشکر می‌کنم که ما را زیر چتر بخارا آورد تا این جلسه برگزار شود.


او با یادکرد از بنیانگذاران شورای کتاب کودک  و اشاره به قرارگرفتن سردیس توران میرهادی از بنیانگذاران شورا در ضلع جنوبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب گفت: از شورای شهر تهران تشکرم می‌کنم برای این اتفاق گرچه هیچ‌کدام از ما و نه خانواده در زمان خود، از این اتفاق مطلع نشدیم.

انصاری به دیدار با حسین افشین، معاون علمی ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت اتفاق شگفت‌انگیزی در این دیدار رخ داد که در این نشست به آن پرداخته خواهد شد.

به گفته انصاری، کارگروه تاریخ شفاهی شورا تشکیل شده و کارش را آغاز کرده است.


او با اشاره به مدیران  کتابخانه ملی، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و کتابخانه دانشگاه تهران، غلامرضا امیرخانی، آزاده نظربلند و رسول جعفریان گفت: امیدوارم حمایت‌های لازم از سمت این عزیزان  انجام شود تا اتفاق مهمی که همان تلاقی دوستانه بین دولت و سازمان‌های مردم‌نهاد است، اتفاق بیفتد.


انصاری خاطرنشان کرد: هر چراغی به عنوان کتابخانه روشن می‌شود نباید خاموش شود و این عزیزان با سازوکارهای گوناگون همکاری و مودت و عدم رقابت، دوستی و همدلی و همراهی را با سازمان‌های مردم‌نهاد داشته باشند.


دبیر شورای کتاب کودک همچنین یادآور شد: هشتم اسفند، مراسم بیستمین سالگرد  تأسیس خانه کتابدار و ترویج خواندن را  با همکاری  مجله بخارا برگزار می‌کنیم و  دیدار نوروزی نیز در نیمه دوم فروردین ۱۴۰۴ در ساختمان شماره ۲ شورای کتاب کودک برگزار می‌شود.

در ادامه مراسم حسین شیخ‌رضایی در سخنانی درباره راهبردهای خواندن به مفهوم تجربه زیبایی‌شناسانه روبه‌رو شدن با اثر ادبی گفت. 

او با بیان اینکه هرچقدر اثر ادبی غنی‌تر باشد، لایه‌های مختلف دارد و مخاطب از طریق استراتژی خواندن می‌تواند با لایه‌های مختلف اثر مواجه شود، گفت:  مهم‌ترین و پردامنه‌ترین استراتژی «خواندن برای فهم و یادگرفتن» است که این استراتژی بر دیگر راهبردهای خواندن سایه انداخته است.


شیخ‌رضایی سپس درباره راهبردهای دیگر از جمله «خواندن برای توانمندسازی»، «خواندن برای عقلانیت»، «خواندن برای سرگرمی و بازی» و «خواندن برای شناخت خود اثر ادبی» توضیح داد.

نصرالله افاضل نیز درباره  فعالیت داوطلبانه و اینکه بنای شکل‌گیری شورا نیز بر فعالیت‌های داوطلبانه است توضیح  داد.


او همچنین با بیان اینکه سمت‌گیری درستِ تاریخیِ شورا موجب توفیقات این نهاد شده است، گفت: جلد ۲۳ فرهنگنامه با سرویراستاری ایران گرگین در مرحله آماده‌سازی برای چاپ است و طبیعی است در سال آینده  منتشر خواهد شد. جلد ۲۴ فرهنگنامه هم به ویراستاری صادق سجادی در حال آماده‌سازی است. جلد ۲۵  نیز در مراحل تألیف و ویرایش است و آخرین جلد یعنی جلد ۲۶ نیز با سرویراستاری خانم گرگین آغاز به کار کرده و مراحل اولیه مدخل‌ها آغاز شده است. همچنین درحال آماده‌سازی نمایه فرهنگ‌نامه هستیم و امیدواریم با پایان یافتن جلد ۲۶، نمایه هم آماده چاپ شود.

افاضل خاطرنشان کرد: تغییرات شدید در حوزه فناوری و اطلاع‌رسانی همواره این دغدغه  را برای ما ایجاد می‌کند که فرهنگنامه چگونه در اختیار مخاطبان قرار بگیرد. فرهنگنامه کودکان و نوجوانان با نسل پویاتری سروکار دارد و بایستی فکر کرد و اگر دوستان پیشنهاداتی دارند، ما را یاری کنند.

در ادامه مراسم جلد چهارم روزآمد فرهنگنامه کودکان و نوجوانان رونمایی شد.

شورای کتاب کودک ۶۲ ساله شد



علیرضا میرفخرایی نیز درباره ساختمان شماره ۲ شورا گفت: بابک سوداگر از شاگردان خانم توران میرهادی در مدرسه فرهاد، این ساختمان را به مدت ۱۰ سال در اختیار شورا قرار دادند و البته پیش از آن  به مدت ۱۰ سال اجاره ساختمان را  تقدیم فرهنگ‌نامه می‌کرد.

او با اشاره به فعالیت سایت فرهنگنامه کودک، از حاضران خواست تا این  سایت را  به نشانی  farhangnameh.com معرفی کنند و گفت:  مدخل‌ها به صورت رایگان در اختیار عموم قرار گرفته است. تاکنون حدود ۱۵۰۰ مدخل بارگذاری شده است. جلد ۴ روزآمد فرهنگنامه که شامل ۲۰۲ مدخل است بارگذاری خواهد شد و مجموعا حدود ۱۹۰۰ مدخل  در سایت در دسترس است. این کار  با امکانات محدودی که  شورا و فرهنگنامه دارد، کار سختی است و ما با دستان خالی به اینجا رسیده‌ایم.

به گفته میرفخرایی، دوسالانه نشان توران میرهادی از سال آینده اهدا خواهد شد.

او همچنین با اشاره به دیدار حسین افشین با نوش‌آفرین انصاری گفت: با همکاری شورای کودک و فرهنگنامه و بنیاد علمی نخبگان در طرح تجهیز هزار کتابخانه در سراسر کشور، ۲۲ هزار جلد  از فرهنگنامه به صورت مجانی به این کتابخانه‌ها اهدا می‌شود.

میرفخرایی نیز درباره فرهنگنامه‌ها گفت: ۹۰ درصد کارهای جلد ۲۳ فرهنگنامه انجام شده است و جلد ۲۴  نیز سال آینده منتشر خواهد شد. در نظر داریم جلد ۲۶ که جلد پایانی فرهنگنامه است همزمان با صدمین سالروز تولد توران میرهادی در سال ۱۴۰۶ منتشر شود. بعد هم برویم سراغ ویرایش به قول توران خانم داستان بی‌پایان.

شکوه حاجی نصرالله در ادامه مراسم گزارش شورای کتاب کودک از کتاب‌های منتشرشده در بخش‌های مختلف را خواند.

در این مراسم همچنین گزارشی از فعالیت‌های شورای کتاب کودک در سال گذشته و فعالیت‌های بین‌المللی شورا ارائه شد.

در پایان مراسم نیز کتاب‌های برگزیده شورای کتاب کودک معرفی شدند.

 در این زمینه بیشتر بخوانید:

کتاب‌های برگزیده شورای کتاب کودک معرفی شدند

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha