فردین عینی در گفتوگو با ایسنا، درباره اقدامات حفاظتی و مرمتی برای مجموعه شیخ صفی و میزان بودجه تخصیصیافته برای انجام این اقدامات توضیح داد: امسال ما نزدیک به ۶/۵ میلیارد تومان بودجه برای حفاظت و مرمت داشتیم و حدود چهار میلیارد تومان نیز برای تملک، هزینه شد. در بخشهای مختلفی کار کردیم، از جمله در برخی از رواقهای بخش تجاری جنب سردر، تزئینات کاشیکاری سردر، تأسیسات بخش تجاری و همچنین صحن شیخ صفی و میدان عالیقاپو.
او به اقداماتی که در بخش تجاری انجام شده است، اشاره کرد و افزود: در این بخش، سیستم گرمایشی نصب کردیم، دوربینهای مدار بسته و دزدگیر راهاندازی کردیم و اقدامات امنیتی مختلفی انجام دادیم. علاوهبر این، کاشیکاریهای قسمتهای مهم، شمارهگذاری و ثبت شد تا برنامهریزی مرمت آنها دقیقتر باشد. همچنین، مخزن جدیدی برای نگهداری تجهیزات و اسناد ایجاد و تجهیز شد. پشتبامها نیز مورد ساماندهی قرار گرفتند.
مدیر پایگاه مجموعه شیخ صفیالدین اردبیلی درباره بودجهای که برای تملک اختصاص داده شد، گفت: این چهار میلیارد تومان مربوط به بحث تملک خانهای در حریم درجه یک مجموعه شیخ صفیالدین اردبیلی بود. البته این خانه یک ملک شخصی بود که پیشتر دو دانگ از آن خریداری شده بود و امسال بخش دیگری از آن خریداری شد. ما نزدیک به چهار میلیارد دیگر نیاز داریم تا باقی ملک را هم تملک کنیم.
او با این یادآوری که خانه مذکور قدمت تاریخی ندارد، افزود: اما از سمت خیابان به مجموعه شیخ صفیالدین مشرف است. بعد از تکمیل فرآیند خرید، برنامه ما آزادسازی فضا است.
مدیر پایگاه شیخ صفیالدین اردبیلی درباره آخرین وضعیت طرح میدانگاهی که مطرح شده بود، اظهار کرد: زمانی که من سرپرست اداره کل استان بودم، بهصورت قاطع با آن مخالفت کردم. بعد از من اگر اتفاقی افتاده باشد، اطلاع دقیقی ندارم. اما اصل ماجرا این است که هر طرحی که قرار باشد اجرا شود، حتماً باید موافقت میراث فرهنگی، استان و وزارتخانه را داشته باشد. بعضی از رسانهها این موضوع را با مباحث جدید اشتباه میگیرند. اما هرگونه طرحی برای این مجموعه ابتدا باید مورد بررسی قرار بگیرد و تأییدیههای لازم را کسب کند.
او تاکید کرد: از زمانی که مدیر پایگاه بودم، هیچکس بهصورت کتبی یا شفاهی از من درباره این طرح چیزی نپرسیده است. حتی در جلساتی که با پیشکسوتان میراث و دکتر پورعلی (مدیر پایگاههای میراث ملی و جهانی) و خانم داوری (مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی) داشتیم، بهصورت صریح اعلام شد که هر طرحی باید بر اساس مصوبات سال ۹۹ باشد. بنابراین، اگر قرار باشد طرحی اجرا شود، همان طرح مصوب وزارتخانه در سال ۹۹ اجرا خواهد شد.
مدتی پیش در مطالعه و بررسی طرح بافت تاریخی اردبیل، پیشنهادهایی مبنی بر ایجاد میدانگاههایی در حریم درجه یک و دو «بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی» مطرح شد که نگرانهایی را برای این میراث جهانی ایران ایجاد کرد و به دنبال این اخبار، مدیر پایگاه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی و معاون میراث فرهنگی اردبیل تاکید کردند که «هر طرحی در حریم بقعه شیخ صفیالدین باید بر اساس ضوابط حریم این اثر جهانی باشد و جای نگرانی نیست.»
با این حال اخباری مبنی بر اجرای این طرح شنیده میشود و همچنان نگرانیها برای این اثر جهانی و جایگاه آن در یونسکو وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات