• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۰:۰۰
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1404011808126
  • خبرنگار : 71012

رَد قلم روزنامه‌نگار تازه‌درگذشته در سریال‌های «سلطان صاحبقران» و «جیران»

رَد قلم روزنامه‌نگار تازه‌درگذشته در سریال‌های «سلطان صاحبقران» و «جیران»

عباس یاری ـ منتقد سینما و از بنیانگذاران مجله‌های «فیلم» و «فیلم‌امروز» ـ در یادداشتی به تشریح جایگاه محمدعلی عرفی‌نژاد ـ روزنامه‌نگار و نویسنده تازه درگذشته ـ پرداخت.

محمدعلی عرفی‌نژاد، روزنامه‌نگار حوزه مطبوعات سینمایی و صنعتی طی روزهای اخیر چشم از جهان فرو بست.

عباس یاری ـ روزنامه‌نگار ـ در تبیین جایگاه رسانه‌ای و همچنین ادبی عرفی‌نژاد نوشته است:

«روز جمعه وقتی با شبنم عرفی‌نژاد، دختر دوست و استادم، محمدعلی عرفی‌نژاد، که دو روز از رفتنش می‌گذشت حرف می‌زدم، هردو بی‌صدا اشک می‌ریختیم.

شبنم در پیامی برایم نوشته بود: «بابا رفت...» شوکه شدم، به صفحه‌اش در اینستاگرام سر زدم، جمله‌اش زیر عکس قرین به همین مضمون بود. با تاسف، زیر عکس پیام همدردی نوشتم اما وقتی کامنت‌های آشنایان را خواندم هیچ خبر یا نشانه‌ای از مرگ کسی نبود، حتی بعضی برای محمد آرزوی عمری طولانی کرده بودند! با خوشحالی سریعا پیام را پاک کردم در حالی که محمد واقعا رفته بود!

گویا او چند روز پیش در ایستگاه مترو با تنه خوردن از طرف مسافری که برای رسیدن به ترن عجله داشته، از پله‌ها سقوط کرده و بعد از چند روز، از بیمارستان راهی خاک سرد شده.

زنده‌یاد عرفی‌نژاد نویسنده‌ و روزنامه‌نگاری فعال، خوش قلم و خلاق بود که در کارنامه‌ پربارش چند کتاب مثل سلطان صاحبقران، چند فیلمنامه و کارگردانی فیلم هم هست.

علی حاتمی سریال «سلطان صاحبقران» را براساس این کتاب ساخت و بخشی از خرده قصه‌های «جیران» هم با نگاهی به این کتاب ساخته شده است.

او چند سال در واحد نمایش تلویزیون در کنار داوود رشیدی بود. درباره این سال‌ها نوشت:وقتی ایرج گرگین دعوتم کرد تلویزیون، داوود آمد داخل اتاق و بی هیچ بحث و گفت‌وگویی با خنده گفت: اومدی پیش ما؟ گرگین هم با همان صدای گرم گفت: تکلیفت روشن شد. اگر دوست داری برو واحد نمایش کمک حالِ داوود باش. اینطوری بود که چند سالی در کنار هم بودیم و عاشقانه کار کردیم.

حاتمی وقتی روی قصهٔ سلطان صاحبقران کار می‌کرد، نقش ملیجک را برای فنی‌زاده گذاشت، زندگی قجری و ماجراهای ناصرالدین‌شاه و ملیجک و اتابک در کتاب بود که با نگاه او قصه جان گرفت، وقتی به بازیگر نقش امیرکبیر فکر می‌کردیم حاتمی گفت فکر می‌کنی «ناصر» می‌تونه این نقش رو دربیاره؟ گفتم: منظورت ملک‌مطیعیه؟ با خنده گفت: بله. گفتم اگر موافقت کنه عالیه، شب راهی منزل ناصر شدیم، از قضا خودش آمد جلوی در. با تعجب‌ پرسید: جریان چیه؟ علی درباره سریال گفت و من هم درباره دیگر بازیگرها انتظامی، مشایخی و فنی‌زاده؛ به یک ساعت نکشید و ناصرخان موافقت کرد.

همانطور که می‌دانید شبنم عرفی‌نژاد، دخترِ محمد که داغدار مرگ پدر شده، کارگردان، نویسنده، تدوینگر و برنامه‌ریز باذوقِ فیلم و سریال است و سال‌هاست دستیار ثابتِ کیانوش عیاری. پدر مرحومش تا زمانی که من یکی از بنیانگذارانِ مجله فیلم و فیلم امروز بودم! به دیدنم می‌آمد، قراری برای دیدار در سال تازه داشتیم که...یادش همیشه سبز.»

رَد قلم روزنامه‌نگار تازه‌درگذشته در سریال‌های «سلطان صاحبقران» و «جیران»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha