به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادره رضایی (معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، آیدین مهدیزاده (سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی) و رضا دبیرِینژاد (مشاور موزهها و میراث هنر معاونت امور هنری و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران) همزمان با فرا رسیدن روز و هفته هنر انقلاب اسلامی با حضور در شهر مقدس قم ضمن دیدار با مدیران معاونت فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه (س) و بازدید از موزه و کتابخانه این مجموعه با تعدادی از هنرمندان پیشگام عرصه انقلاب و دفاع مقدس دیدار و در جریان تازهترین فعالیتهای این هنرمندان قرار گرفت.
حجتالاسلام علی فتحاللهزاده (رئیس کتابخانه و موزه آستان مقدس حضرت معصومه (س)) ضمن ارائه توضیحاتی از روند فعالیتهای این مجموعه و برخی از فعالیتهای معاونت فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه (س) از برنامهریزی معاونت فرهنگی آستان در روزهای منتهی به سالروز میلاد با سعادت حضرت معصومه (س) و روز گرامیداشت دختر سخن گفت و از برگزاری چند رویداد فرهنگی هنری ویژه در شهر قم با محوریت آستان مقدس حضرت معصومه (س) خبر داد.
اجرای چندین برنامه فرهنگی _ هنری در صحنهای مختلف حرم حضرت معصومه (س) برای زائران، تولید چندین پادکست با هدف ارائه جایگاه والای شخصیت زن از نگاه دین مبین اسلام و برنامههای متنوع هنری دیگر از دیگر نکاتی بود که در این نشست به آنها پرداخته شد.
در دیدار با چهره پیشگام «هنرانقلاب اسلامی» چه گذشت؟
بازدید از «کانون هنرِ شیعی» به مدیریت مسعود نجابتی (طراح گرافیک و خوشنویس و از چهرههای شناخته شده و پیشگام «هنرانقلاب») بخش دیگری از سفر یک روزه معاون امورهنری و هیئت همراه به شهر مقدس قم را تشکیل میداد.
مسعود نجابتی در ابتدای این دیدار که با همراهی استاد ناصر طاووسی از هنرمندان پیشکسوت عرصه خوشنویسی انجام شد، ضمن ارائه توضیحاتی مشروح از روند فعالیتهای «کانون هنر شیعی» که از سال ۱۳۸۹ فعالیتهای خود با حضور چهرههای موثر عرصه هنرهای تجسمی در حوزه «هنر انقلاب» آغاز کرده، از تلاش مجموعه تحت مدیریت خود برای ارتقای کیفیت تولید آثار هنری در حوزه «هنر انقلاب» و دیگر مکاتب هنری مرتبط با هنر اسلامی ایرانی سخن گفت.
استقبال چشمگیر کاربران فضای مجازی از محصولات ارائه شده کانون هنر شیعی در سامانه اینترنتی این مجموعه، ارائه پژوهشها و فعالیتهای تحقیقاتی مختلف در حوزه هنر انقلاب و تلاش برای ارتقای علمی فعالیتها، تولید آثار مختلف هنری در مناسبتهای مختلف مذهبی و انقلابی و ارائه آنها در هیئتهای مذهبی و مجموعههای فرهنگی هنری با تاکید بر ثبت و معرفی مشخصات هنرمندان صاحب اثر، اجرای پروژه «حسینیه هنر» در برخی شهرها، اجرای چندین پروژه هنری در موکبهای ویژه ایام سوگواری شهادت حضرت سیدالشهدا (ع)، راهاندازی «نهضت پوستر انقلاب» در شهر مقدس مشهد از جمله نکاتی بود که مسعود نجابتی درباره هریک از آنها به ارائه توضیحاتی مشروح پرداخت.
این هنرمند پیشگام عرصه «هنرانقلاب» در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: تمام تلاش مجموعهای که در آن فعالیت میکنیم ارائه با کیفیت آثاری است که در عرصه هنرهای دینی و هنر انقلاب اسلامی میتواند به مخاطبان ارائه شود. حتی ما در این زمینه شاهد تولید آثاری هستیم که به واسطه حضور هنرمندان دیگر ادیان الهی انجام شده که این مسیر برای ما دربرگیرنده ارزشهای فراوانی است و میتواند به تحقق کلید واژه «وحدت» اثر گذار باشد.
برنامهریزی اداره کل هنرهای تجسمی در حوزه «هنر انقلاب»
آیدین مهدیزاده (سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) هم در این دیدار ضمن قدردانی از فعالیتهای انجام گرفته در «کانون هنر شیعی» از آمادگی کامل مجموعه تحت مدیریت خود برای تامین منابع آرشیوی، پذیرش آثار منتخب هنرمندان فعال عرصه هنر انقلاب، آثار مذهبی و هنرمندان همراه کانون هنر شیعی برای حضور در رویدادهای مختلف هنری به ویژه دوسالانه خوشنویسی، مشاوره و حمایت از ساز و کار ارائه و بهتر دیده شدن آثار هنرمندان عرصه هنر انقلاب و آثار مرتبط با مضامین مذهبی، حمایت ویژه در انتشار گستردهتر فراخوانهای مرتبط در حوزه هنر انقلاب خبر داد.
وی تاکید کرد: نزدیکی هنرمندان ارزنده عرصه «هنر انقلاب» با مردم دربرگیرنده ارزشهای زیادی است، به همین سبب بنده و سایر همکارانم آمادگی کامل را داریم تا در این زمینه آنچه در حد امکان و اختیار قرار داریم انجام دهیم؛ به همین دلیل اصرار داریم که دوستان خوب و همراهی چون استاد نجابتی و سایر هنرمندان فعال این عرصه خودشان را همواره میزبان بدانند.
سرپرست اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: شناسایی فرصتها و کشف استعدادهای تازه در حوزههای تخصصی یکی از مهمترین نکاتی است که میتواند در مجموعههایی چون «کانون هنر شیعی» مورد توجه قرار گیرد. مسیری که بنده از استاد نجابتی و سایر هنرمندان پیشگام عرصه «هنر انقلاب» درخواست میکنم در این زمینه یاریگر ما باشد و نسبت به رصد و معرفی این هنرمندان به ما کمک کنند تا بتوانیم با یک فعالیت مشارکتی نسبت به معرفی هرچه بهتر این هنرمندان در رویدادهای ملی و بینالمللی کوشا باشیم.
ارائه آثار مرتبط با «هنر انقلاب» نباید تکزبانه باشد
رضا دبیرینژاد (مشاور موزهها و میراث هنر معاونت امورهنری و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران) هم در این دیدار ضمن تشکر از فعالیتهای انجام گرفته در کانون هنر شیعی توضیح داد: یکی از مهمترین نکاتی که میتواند در بهتر معرفی شدن آثار هنری دارای تمهای مذهبی مورد توجه قرار گیرد، ارائه موثرتر آنها است؛ به این معنی که بتوانند از آرشیوهایی که هیچ مخاطبی بیینده آنها نیست بیرون آمده و درقالبهای مختلف و اصولی به مخاطبان نمایش داده شوند. موضوعی که به نظرم میتواند یکی از بهترین راهها برای معرفی دستاوردهای هنرمندان فعال این عرصه به حساب آید.
وی با تاکید بر اینکه اشکال عمده ارائه آثار مرتبط با هنر انقلاب اسلامی تک زبانه بودن آنها است، افزود: من از دستاندرکاران کانون هنر شیعی درخواست میکنم که در فعالیتهای آتی خود حتما به این موضوع توجه ویژهتری داشته باشند تا آثار ارزشمند و با کیفیت این حوزه در قالبهای بینالمللی به مخاطبان ارائه شوند. مسیری که بنده و همکارانم در این زمینه آمادگی همکاری و مشاوره های لازم را داریم. ما باید به این نکته واقف باشیم اکنون بسیاری از آثار هستند که در آرشیوها قرار دارند، اما میتوانیم با برنامهریزی منسجم و اصولیتری که تحت نظارت هنرمندان چون استاد نجابتی انجام میشود، از این آثار بهرههای بیشتری بگیریم.
تلاش برای بازگشت «اتحاد» به جای «افتراق» با زبان امروز
نادره رضایی (معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) هم در این دیدار ضمن گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی و قدردانی از هنرمندانی که در این عرصه آثار تاثیرگذاری را پیش روی مخاطبان قرار دادهاند، گفت: تمام تلاش بنده و همکارانم در معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برونسپاری رویدادهایی است که میتوانند خارج از بدنه اجرایی معاونت نیز برگزار شوند؛ چراکه معتقدم ما در انجام بسیاری از کارهای موثر غافل ماندیم که طبیعتا برنامهریزی برای ارائه و مدیریت بر تولید آثار با کیفیت در حوزه هنر انقلاب یکی از آنها محسوب میشود. شرایطی که اکنون به واسطه فعالیتهای مجموعههایی چون «کانون هنر شیعی» به مدیریت استاد نجابتی درحال انجام است و میتواند به عنوان یک دستاورد ارزشمند محسوب شود.
وی تاکید کرد: به اعتقاد من یکی از مهمترین اولویتهایی که میتواند به بهانه فرا رسیدن هفته هنر انقلاب اسلامی مورد توجه هنرمندان این عرصه قرار گیرد، تجهیز اندیشه و زبان هنری به زبان امروز مخاطبانی است که میدانیم تغییرات زیادی با نسلهای گذشته خود دارند. این باید تبدیل به دستاورد مهمی در عرصه هنر انقلاب شود. مسیری که هنرمندانی چون استاد نجابتی و عزیزانی که در کارگاهها و مکتبهای دانشگاهی و تجربی این هنرمند به فراگیری هنر مشغول هستند میتواند منجر به برداشتن بسیاری از موانع شوند. انتظاری که بدون تردید با ترکیب تجربه بسیار ارزشمند هنرمندان پیشکسوت این عرصه با ذهن خلاق و متفاوت هنرمندان و مخاطبان نسل امروز جامعه ایرانی میتواند دربرگیرنده نتایج درخشانی باشد.
معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابلاغ پیام تبریک سید عباس صالحی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی به مسعود نجابتی به مناسبت فرا رسیدن روز هنرانقلاب اسلامی توضیح داد: تشکیل کانون هنر شیعی در شهر مقدس قم از بزرگواری هنرمندی است که تاکنون جانانه فعالیتهای بسیار ارزشمندی را در این عرصه انجام داده است. ما هم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهایت تلاش خود را انجام میدهیم تا در کنار حضور هنرمندان پیشکسوت این عرصه تلاش کنیم تا نسبت به بازگشت هنرمندانی که به هردلیلی خواهان بازگشت به عرصه نیستند شرایط مطلوبی را فراهم کنیم. بنده براین باورم که اکنون دربرخی موارد به افتراقی رسیدیم که این افتراق باید تبدیل به «اتحاد» شود. مسیری که معتقدم با اعتبار هنرمندان پیشکسوت میتواند در عرصه فرهنگ و هنر به اثبات برسد.
براساس این گزارش پس از پایان این دیدار که به مناسبت فرا رسیدن هفته هنرانقلاب اسلامی انجام شد، هدایایی به رسم یادبود از سوی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استاد مسعود نجابتی اهدا شد.
انتهای پیام
نظرات