حسن پارسیپور امروز یکشنبه ۲۴ فروردین در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان، با اشاره به ظرفیتهای فراوان نسبی و رقابتی استان، به ویژه وجود بارگاه امام رضا (ع) که پتانسیل بسیار بالای گردشگری مذهبی را داراست و مزیتهای متعدد در سراسر استان در بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن، اظهار کرد: موقعیت خاص استان در همجواری با کشورهای همسایه و موقعیت ارتباطی ویژهای که دارد، ایجاب میکند که با همکاری و همافزایی، از این مزیتها بهرهبرداری کرده و در جهت رفع چالشهای توسعه استان گام برداریم.
وی بیان کرد: حرکت ما در سازمان، بر محور و استراتژی وفاق ملی ریاست محترم جمهور استوار خواهد بود. در راستای تحقق شعار سال که به فرمایش مقام معظم رهبری، سال «سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری شده است، امیدواریم با برنامهریزی مناسب، زمینهساز جلب مشارکت سرمایهگذاران باشیم.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی، تصریح کرد: برای تحقق شعار سال، نیازمند برنامهریزی دقیق و مدون هستیم. ما نیز معتقدیم که بودجه، ابزار برنامه است. اگر بودجه، هدف تلقی شود، محدودیت منابع ما را دچار چالش خواهد کرد. با وجود محدودیتهای بودجهای، باید برنامهمحور حرکت کنیم تا به موفقیت دست یابیم.
وی با بیان اینکه در سازمان برنامه و بودجه، تلاش خواهیم کرد تا برنامهمحور حرکت کنیم، گفت: با توجه به محدودیت منابع، تاکید ویژهای بر انضباط بودجهای، هم در بودجههای هزینهای و هم در بودجههای عمرانی خواهیم داشت. این اقدام نیازمند تلاش جمعی با همکاری مدیران، نمایندگان و با محوریت استاندار و معاونان استاندار است تا بتوانیم در جذب اعتبارات ملی سهم خود را افزایش دهیم.
پارسیپور ادامه داد: این امر مستلزم تمرکز بر مطالعه پروژههای بزرگ و اثرگذار و پیگیری اخذ مجوزهای ماده ۲۳ جهت افزایش ردیفهای اعتباری استانی و ملی است. با توجه به چالش اساسی پروژههای نیمهتمام در سطح کشور، باید بر ساماندهی و اولویتبندی این پروژهها تمرکز شود و در جهت تکمیل پروژههای در شرف بهرهبرداری، گامهای موثری برداریم.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی، عنوان کرد: با عنایت به ضرورت تهیه و تحلیل دادههای آماری تلاش خواهیم کرد تا با همکاری دستگاههای اجرایی به سوی تحلیل دادههای آماری حرکت کنیم. این امر به منظور ایجاد یک بستر مناسب برای برنامهریزی و تحقق رویکرد برنامهمحوری انجام میشود.
وی اضافه کرد: رصد شاخصهای توسعه استان که نشاندهنده ضرورت تلاش بیشتر در برخی حوزهها به منظور ارتقاء سطح رفاه مردم استان است، در دستور کار قرار خواهد گرفت.
پارسیپور با بیان اینکه از دیگر اولویتهای ما، تمرکز بر وصول درآمدهای استانی است، گفت: با توجه به تغییر رویکرد در بودجهریزی و هزینهکرد بودجهها، از تجربیات ارزشمند صاحبنظران بهرهمند خواهیم شد.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی، یادآور شد: در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه کشور، برنامههای توسعهای استان بهروزرسانی خواهد شد و با الزامات برنامه هفتم توسعه تطبیق داده خواهد شد. همچنین، در تلاش هستیم تا سامانههای دسترسی به اطلاعات استان را برای عموم مردم فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه آموزش همواره به عنوان یک راهبرد اساسی برای توسعه مد نظر است، تصریح کرد: در تمام سطوح مدیریتی و کارشناسی، با تمرکز بر آموزشهای نتیجهمحور، گام برخواهیم داشت. امیدوارم که بتوانیم به سمت توسعه متوازن در سطح استان حرکت کنیم.
توسعه خراسان رضوی نیازمند اتحاد ملی و رویکرد کارشناسمحور است
در ادامه سید جمالالدین حسینی، رئیس پیشین سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی اظهار کرد: در این دوره بیش از ۲۰ ماه تلاش شد تا رویکرد کارشناسمحوری اساس قرار گیرد و از آن عبور نکنیم. همچنین ارتباط با بدنه کارشناسی تقویت شد.
وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه، سازمانی کارشناسی است و فاصله زیادی بین سطوح مختلف آن وجود ندارد. نقطه قوت سازمان و تأثیر آن در پیشبرد اهداف در سطح مدیریت استان، ایجاد همگرایی است. خوشبختانه در این زمینه اتفاقات خوبی رقم خورد و خاطرات خوبی با اکثر مدیران استان داشتهام.
حسینی تصریح کرد: یکی از کارهای مهم در حوزه بودجه، تمرکز بر داراییهای سرمایهای و اولویتبندی و تکمیل کارها بود. در این مسیر اتفاقات خوبی افتاد و تمام پروژهها مد نظر قرار گرفتند و حتی از منابع ملی برای پروژههای استانی و از منابع استانی برای پروژههای ملی استفاده شد.
رئیس پیشین سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی، گفت: در این مدت شاهد تکمیل برخی پروژههای نیمهتمام بودهایم. ورزشگاه 7000 نفره شهید ابراهیم رئیسی که سالها با کندی پیش میرفت، با همت سازمان برنامه، وزارت ورزش و منابع استان تکمیل و آماده تحویل است.
وی اضافه کرد: همچین تئاتر سبزوار که برای این شهر بسیار مهم بود، نیز افتتاح شد. در سبزوار، زیرساختهای پردیس پارک علم و فناوری نیز تکمیل و در حال راهاندازی است. بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی نیشابور تکمیل شد که این مهم در بودجه متوازن ملی و در منابع وزارت نفت محقق شد و این پروژه آماده افتتاح است.
حسینی با بیان اینکه تلاش شد برنامهمحوری و آمایش جدی گرفته شود، یادآور شد: اولویتبندی پروژههای زیرساختی استان که بالغ بر ۵۵۰ همت اعتبار نیاز دارد، مبتنی بر سند آمایش و با در نظر گرفتن میزان پیشران بودن پروژهها، انجام شد. ۱۵۰ همت از این اعتبار، نیازمند همت دولتی است که اولویتبندی شده و با تعامل با دستگاههای مختلف، در حال پیگیری است.
رئیس پیشین سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه یکی از معضلات، ماده ۲۳ بود که برخی از پروژهها را دچار مشکل کرده بود، گفت: با کمک مدیران در سطح ملی، این مشکلات برطرف شد. در برخی موارد با نگاه کارشناسی، ضوابط اجتماعی بودجه در سال ۱۴۰۳ اصلاح شد.
وی افزود: یکی از تغییرات، تغییر شاخص نرخ بیکاری با تفکیک بیکاری روستایی، شهری و کل بود که از بودجه متوازن استانی در حوزه اقتصادی ۶ تا ۷ شهرستان بهرهمند میشد و به ۱۶ شهرستان ارتقا یافت. تخصیص در توازن استانی خیلی چشمگیر نبود.
رئیس پیشین سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی، بیان کرد: قبل از حضور در سازمان برنامهریزی، به بحثهای توسعه علاقهمند بودم و اقداماتی هم انجام داده بودم. سازمان برنامه، تجربهای شبیه یک دانشگاه برای من بود و امروز دوست ندارم این سطح از علاقه، آگاهی و دانش در موضوع توسعه در من از بین برود. امیدوارم همچنان به سازمان کمک کنم.
حسینی عنوان کرد: ما برای توسعه استان خراسان رضوی به یک اتحاد در سطح ملی نیاز داریم، زیرا شخصیتهای ملی زیادی به استان ما علاقهمند هستند. مسیر توسعه نباید از دست برود. ما باید توسعه را به عنوان یک امر اجتماعی بپذیریم که همه مردم در آن دخیل باشند و بنده در جایگاه مردمی این موضوع را دنبال خواهم کرد.
انتهای پیام
نظرات