رضا جمشیدی ۲۴ فروردین، در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان رضوی، اظهارکرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی نقش بسیار بارز و مؤثری در مسائل توسعه استان دارد. این سازمان در کنار استانداری و سایر بخشها به عنوان یک دستگاه فرابخشی فعالیت میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: در شورای برنامهریزی، شورای فنی، شورای توسعه مدیریت، کارگروه اقتصادی و سایر حوزهها سازمان در حوزههای مرتبط با رشد، توسعه و منابع انسانی نقش بسیار مؤثر و پررنگی دارد و میتواند در تحولاتی که در استان لازم است، کمک شایانی کند.
وی ادامه داد: وضعیت اقتصادی استان، برخلاف تصور بسیاری از مسئولین ملی و حتی برخی مدیران استانی، مطلوب نیست. ما ۸ درصد از جمعیت کشور را داریم، اما سهم ما از تولید ناخالص داخلی حدود ۵.۳ درصد است. این بدان معنا است که درآمد سرانه شهروند خراسان تقریباً ۷۰ درصد کمتر از درآمد سرانه یک شهروند ایرانی است.
جمشیدی تصریح کرد: ما حدود ۳۵ درصد نسبت به میانگین کشوری عقبماندگی داریم. خراسان رضوی در درآمد سرانه در بین استانهای کشور، رتبه بیستم را دارد. بسیاری از استانهایی که تصور میکنیم وضعیتشان از خراسان اسفناکتر است، شاخصها خلاف این را نشان میدهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه درآمد خانوارهای شهری و روستایی ما حدود رتبه بیستم تا بیست و سوم را دارد، گفت: سهم ما از منابع بانکی، رتبه چهارم را در بین استانها دارد. همچنین در اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای، احتمالاً رتبه سوم یا چهارم را داریم. اما زمانی که سرانه در نظر گرفته میشود این رقم تغییر میکند.
وی اضافه کرد: مساحت استان حدود ۷ درصد جمعیت و بیش از ۸ درصد است، اما سهم ما از اعتبارات عمرانی استانی حدود ۵ درصد است. سهم ما از اعتبارات ملی، حدود ۲.۵ درصد است. این اعتبارات ملی، بر اساس شاخصها و مکانیزمهای خاص خود توزیع میشوند.
جمشیدی توضیح داد: با توجه به شعار ۱۴۰۴ که مقام معظم رهبری فرمودند، سرمایهگذاری برای تولید را محوریت قرار دادهایم و به کارگروه امور اقتصادی و اشتغال و سرمایهگذاری استان واگذار کردهایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، مطرح کرد: امیدواریم سازمان نقش اصلی خود را بهتر از گذشته، ایفا کند. برنامهریزی انجام شده است که در حوزههای مختلف و در بخشهای مختلف اقتصادی، بتوانیم در قالب گروههای کاری که تشکیل خواهد شد، موضوعات مرتبط با رشد را در استان بیشتر از گذشته رصد و پیگیری کنیم.
وی عنوان کرد: کشور میانگین رشد اقتصادی ۸ درصد را برای خود هدفگذاری کرده است، اما استان خراسان اگر بخواهد از وضعیت موجود عبور کند و به تدریج این فاصله را کمتر کند، قطعاً باید رشدی که اتفاق میافتد، از آنچه که در کشور اتفاق میافتد، بیشتر باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، گفت: رویداد مشهد اینوکس-فاینکس که حدود یک ماه دیگر برگزار میشود، بسیار مؤثر خواهد بود. مشهد فاینکس 16دوره متوالی در تهران برگزار شده است. اما با پیگیریهای انجام شده، برای اولین بار در خارج از تهران، در مشهد برگزار خواهد شد. در این رویداد مدیران حوزههای اقتصادی، شرکتهای مادر تخصصی و فعالین این حوزه حضور خواهند داشت.
وی اضافه کرد: یکی از اقداماتی که در دستور کار باید قرار گیرد، این است که در استانهایی که ظرفیت بیشتری وجود دارد یا فشار بیشتری را متحمل میشوند نتایج و دستاوردهای این تلاش در حوزه مالیات، برای کسب درآمد در استان، محسوس باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، مطرح کرد: در سال گذشته میانگین رشد درآمدهای استان، ۱۲ درصد بیشتر از میانگین کشور بود. با تلاش خوبی که همکاران در ستاد درآمد انجام دادند، این عدد تقریباً ۶ درصد محقق شد.
انتهای پیام
نظرات