سمیه کاظمبیکی در گفتوگویی با ایسنا خاطرنشان کرد: مهمترین برنامههایی که در سال جدید در گروه خانواده در پیش رو داریم، برنامههای «عصر خانواده» و «از مامان بگو» است. این دو برنامه از تولیدات اصلی گروه خانواده است. اهمیت برنامه «از مامان بگو» پرداختن به مادر است. به نظر ما مادری، کلمةالله است. بنابراین مادری تنها به ارائه تصویر یا تعیین روزی برای قدردانی از مقام مادر نباید خلاصه شود.
مدیر گروه خانواده شبکه دو سیما یادآوری کرد: پرداختن به مقام مادر در خانواده، به این دلیل است که مادر، جریانسازی و امتسازی میکند و فراتر از آنچه فکر میکنیم و به آن پرداختهایم اثرگذاری دارد.
کاظمبیکی با اشاره به اینکه حضرت زهرا (س) در ساحت مادری، بیهمتاترین الگوی مادری است، افزود: اگر ما در گروه خانواده شبکه دو درخصوص مادر ایدهپردازی میکنیم، تنها بارقههایی است که از ایشان نشأت گرفته است. مادر میتواند امر تربیت و پرورش انسان را نسل به نسل به چرخش درآورد و ازاینرو حساسیت و اهمیت بسیاری دارد.
لطف مادر مانند هوا در فضای زیست ما جاری است
وی ادامه داد: ما به مادری عادت کردهایم، به اینکه فداکاری و رفتارهای محبتآمیز مادر را ببینیم. لطف مادر و عظمت او مانند هوا در تمام فضای زیست ما جاری است و به همین دلیل گاهی فراموش میکنیم که اگر این هوا نباشد، نمیتوانیم نفس بکشیم.
مدیر گروه خانواده شبکه دو سیما ضمن اشاره به اینکه برخی مادران به دلیل بیتوجهی به اثرگذاری و نقشآفرینی آنها در تمام جزئیات و روند زندگی روزمره، احساس میکنند که دستاورد خاصی ندارند، اظهار کرد: ما میخواهیم در رسانه ملی یادآوری کنیم که مادرها کار بسیار مهمی بر عهده دارند و همه ما محتاج آنها هستیم. مادر چه شاغل باشد چه خانهدار و هر تعداد فرزندی که داشته باشد، باید باور کند که کامل و مهم است و تاریخ را رقم میزند.
کاظمبیکی تأکید کرد: فرزندان امتداد مادران خود در طول تاریخ هستند و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها بر اهمیت جایگاه مادری تأکید ورزیده و در فرمایشهایشان درخصوص ظلم در حق برخی زنان در بعضی خانوادهها نکاتی را یادآوری کردهاند که بسیار مهم است. ما باید از این زنان در جامعه رفع ظلم کنیم. به نظرم مادر نیز باید در خانواده مورد تکریم قرار بگیرد.
وی متذکر شد: اگر مادر ارزش خود را باور کند و ما نیز بازنمایی درستی از جایگاه والای مادر در تولیدات رسانهای داشته باشیم، قطعاً میل به فرزندآوری نیز افزایش پیدا میکند؛ چراکه هر فرزندی که به مادرش عشق میدهد و جایگاه مادر را درک کرده، آرزو میکند که روزی مادر شود تا فرزندانش به او چنینی عشقی را هدیه کنند و بنابراین مشتاق مادری میشود.
مدیر گروه خانواده شبکه دو سیما درباره برنامه «عصر خانواده» که در سال ۱۴۰۴ بهعنوان یکی دیگر از تولیدات خانوادهمحور این شبکه ادامه خواهد داشت، توضیح داد: ما پنج روز هفته را به موضوعات مختلفی اختصاص دادهایم، مثلاً روز شنبه را به خودشکوفایی از طریق علمشناختی اختصاص میدهیم. یکشنبهها به ازدواج و سنت واسطهگری میپردازیم تا کمک کنیم که جوانان راحتتر به خانه بخت بروند. روزهای دوشنبه نیز حفظ حیات جنین مورد بررسی قرار میگیرد و به «گزارش یک قتل» با هدف جلوگیری از سقط جنین پرداخته میشود. در روزهای سهشنبه نیز از مردانگی و نقش مرد در مواجهه با مادر، همسر، خواهر و دخترش میگوییم و روزهای چهارشنبه به موضوع سالمندی میپردازیم.
کاظمبیکی درباره اجرایی شدن شاخصهای سند تحول در تولیدات گروه خانواده شبکه دو سیما نیز عنوان کرد: ما گمان میکنیم نقشه راهی که در نظر داریم کاملاً مطابق با اهداف و مأموریتهای سند تحول رسانه ملی است. مسائل مهمی در سند تحول مورد تأکید است و تنوع بالایی دارد؛ اگر در این سند به حوزه زنان و خانواده اشاره شده، به دنبال بانوان و مادران تحولآفرین و تکریم آنهاست. اگر از افزایش جمعیت صحبت میکند در حقیقت بر جلوگیری از سقطجنین تأکید دارد.
وی افزود: در برنامههای گروه خانواده دقیقاً همین مسائلی که سند مدنظر دارد گنجانده شده است. علاوه بر این، تولید مستندهای نمایشی را تدارک دیدهایم و سراغ خانوادههایی رفتهایم که تجربه جلوگیری از سقطجنین یا چندفرزندی را دارند.
مدیر گروه خانواده شبکه دو سیما در پاسخ به این پرسش که چه میزان از تولیدات این گروه مطابق با نیازسنجی اجتماعی و مطالبات مخاطبان تلویزیون است، تصریح کرد: ما اتاق فکرهای جدی داریم و با حلقههای اندیشهورز متشکل از بانوان فعال حقوقی، اجتماعی، فرهنگی در ارتباط هستیم. بهعنوان نمونه در سال ۱۴۰۴ یک بخش حقوقی و یک بخش والدین و نوجوانان را به برنامه «عصر خانواده» اضافه میکنیم و تلاش کردهایم تا همهجانبه به مقوله خانواده، مطابق با نیاز روز مردم در تولیدات بپردازیم.
انتهای پیام
نظرات