به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس، چاپ عکسی کتاب «التفهیم لاوائل صناعه التنجیم» در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد شد.
همزمان با سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، چاپ عکسی کتاب «التفهیم لاوائل صناعه التنجیم» از سوی انتشارات کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، روانه بازار نشر خواهد شد. این اثر، چاپ عکسی از روی قدیمیترین نسخه دستنویس التفهیم مربوط به سال ۵۳۸ هجری قمری است.
«التفهیم لاوائل صناعه التنجیم اثر ارزشمند ابوریحان محمد ابن احمد بیرونی و متضمن مطالعات و معلومات او در چهار علم اصلی (هندسه، حساب، هیئت و احکام نجوم) است. التفهیم بیرونی در زمره آثار گرانبها و از کهنترین متونی است که در ریاضیات و نجوم به زبان فارسی تدوین شده است.
قدیمیترین دستنویس التفهیم با تاریخ کتابت ۵۳۸ هجری قمری در گنجینه مخطوطات کتابخانه مجلس شورای اسلامی محفوظ است و همزمان با سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران به زیور طبع آراسته میشود.
همچنین پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در خبری آورده است: در روز شنبه ۳۰ فروردینماه ۱۴۰۴، آزاده نظربلند، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در حکمی مصطفی رازی جلالی را به عنوان «مشاور دبیر کل در امور شعر، ادبیات و محافل ادبی» منصوب کرد.
متن حکم دبیرکل نهاد به این شرح است: «جناب آقای مصطفی رازی جلالی
باسلام و احترام؛ نظر به تعهد، تخصص و سوابق ارزشمند جنابعالی در حوزه شعر و ادبیات به موجب این حکم به عنوان «مشاور دبیر کل در امور شعر، ادبیات و محافل ادبی» نهاد کتابخانههای عمومی کشور منصوب میشوید. امید است با اتکال به خداوند متعال و با روحیه متعالی نسبت به ایجاد همافزایی میان نویسندگان، شاعران و فعالان این عرصه مهم فرهنگی اقدام کرده و ماموریتهای ذیل را برای اعتلا و بالندگی ادبیات ایران زمین مورد اهتمام و توجه قرار دهید.
۱. ارائه مشاوره تخصصی به دبیرکل در سیاستگذاریهای مرتبط با ترویج شعر و ادبیات در سطح کتابخانههای عمومی.
۲. برنامهریزی و راهبری محافل ادبی و جلسات شعرخوانی در کتابخانههای سراسر کشور.
۳. تعامل و همکاری با شاعران، نویسندگان، انجمنها و نهادهای فرهنگی و ادبی کشور.
۴. طراحی و اجرای طرحهای نوآورانه برای ترویج فرهنگ شعرخوانی و تقویت سواد ادبی در میان اقشار مختلف جامعه.
۵. شناسایی و حمایت از استعدادهای ادبی در کتابخانهها به ویژه در میان نوجوانان و جوانان.
۶. تهیه گزارشهای تحلیلی و ارائه پیشنهادهای راهبردی در راستای ارتقای جایگاه ادبیات در کتابخانههای عمومی.
۷. تشکیل کارگروه سیاستگذاری، شعر داستان و مستندنگاری به منظور اعتلای جایگاه ادبیات خلاقانه از طریق گسترش تعاملهای سازنده میان جوانان و خالقان آثار ادبی.
۸. تعامل و همافزایی با شاعران و نویسندگان برجسته کشور و تلاش برای بهرهمندی مرتبطان این نهاد به ویژه نوجوانان و جوانان از دانش و توان چهرههای صاحب نام ادبیات به عنوان سفیران ترویج فرهنگ کتابخوانی با اولویت استانهای کمبرخوردار از امکانات فرهنگی.
۹. ارائه طرحهای مؤثر در زمینه آموزش ادبیات خلاقه و نیز برنامهریزی برای برگزاری کارگاههای شعر، داستان و مستندنگاری (به صورت حضوری و برخط) برای علاقهمندان و مخاطبان مجموعه هدف این نهاد.
۱۰. برگزاری نشستهای معرفی و نقد کتابهای شعر و ادبیات داستانی در کتابخانههای عمومی سراسر کشور و دیگر فضاهای در اختیار این نهاد با اولویت حضور نویسنده اثر به شکلی که همزمان با ورود فیزیکی آثار فاخر و برجسته ادبی به مخازن کتابخانهها پیوست تبلیغی و بسته بازشناسی این آثار نیز در دسترس علاقهمندان قرار گیرد.
۱۱. برگزاری کارگاههای آموزشی برای کتابداران نهاد در زمینه شیوههای نوین معرفی و عرضه کتابهای ادبیات خلاقه در کتابخانههای عمومی و نیز در فضای مجازی.
امیدوارم با استعانت از خداوند متعال در راستای نیل به اهداف نهاد و سیاستهای دولت چهاردهم در انجام امور محوله موفق و سربلند باشید.»
مصطفی جلالی، شاعر و منتقد ادبی و مولف آثاری چون «عرض نکرده بودم میآیم!؟»، «قناری به روایت سوم»، «در کوچه باد میآید» و «بهجای گالیله مینویسم» است. از سوابق اجرایی او میتوان به معاون فرهنگی بنیاد شعر و ادبیات داستانی وزارت فرهنگ، مدیر دفتر گسترش شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران، دبیر کارگروه ساماندهی انجمنهای ادبی کشور و ... اشاره کرد.
همچنین جلالی در سال ۱۳۹۹ با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهعنوان دبیر اجرایی دو رویداد ادبی جایزه جلال آل احمد و جشنواره بینالمللی شعر فجر منصوب شده بود.
انتهای پیام
نظرات