• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1404020100337
  • خبرنگار : 71616

ایران‌اکسپو و اجلاس آفریقا؛ بزرگترین رویداد اقتصادی و سیاسی با حضور ۱۱۰ کشور جهان

ایران‌اکسپو و اجلاس آفریقا؛ بزرگترین رویداد اقتصادی و سیاسی با حضور ۱۱۰ کشور جهان

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از ایران اکسپو امسال و اجلاس ایران و آفریقا به عنوان بزرگترین رویداد تجاری و سیاسی سال کشور یاد کرد و گفت: این دو رویداد با حضور هزاران فعال اقتصادی و ١٠ها وزیر از کشورهای مختلف جهان برگزار خواهد شد؛ رویدادهایی که هدف آن‌ها ایجاد جهشی در مناسبات تجاری و بین‌المللی ایران است.

یه گزارش ایسنا،  صبح امروز (دوشنبه) در آستانه دو رویداد مهم ایران اکسپو ٢٠٢۵ (هفتمین نمایشگاه توانمندی صادراتی ایران) و سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا که بصورت همزمان و با فاصله یک روز، هفته آینده برگزار می‌شوند، نشست خبری این دو رویداد با حضور سخنگوی دولت در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران، برگزار شد.  

محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در این نشست، ضمن تاکید بر اهمیت بالای این دو رویداد در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی کشور، اظهار کرد: این جلسه هم نشان از لطف دولت و  همچنین اهتمام جدی به برگزاری باشکوه این دو رویداد بزرگ دارد: در این رویدادها، ابعاد متنوعی در نظر گرفته شده که علاوه بر حوزه تجاری و اقتصادی، زمینه همگرایی بین مقامات سیاسی و فعالان اقتصادی دنبال می‌شود تا دستاوردهای ارزشمندی حاصل شود.

وی ایران‌اکسپو و اجلاس آفریقا را از بزرگ‌ترین رویدادهای سال جاری دانست و گفت: در قالب نمایشگاه ایران‌اکسپو، ما میزبان هزاران تاجر خارجی از سراسر جهان خواهیم بود. تاکنون حدود ۴۰۰۰ متقاضی خارجی از ۱۱۰ کشور برای شرکت در این نمایشگاه ثبت‌نام کرده‌اند که شامل ۴۱ کشور آسیایی، ۲۱ کشور اروپایی، ۳۹ کشور آفریقایی، ۸ کشور از قاره آمریکا و یک کشور از اقیانوسیه هستند.

معاون وزیر صمت ضمن اشاره به رشد قابل توجه تعداد کشورها نسبت به سال گذشته که ۹۵ کشور بوده‌اند، خاطرنشان کرد: این استقبال بی‌سابقه ظرفیت پذیرش هتل‌های ۴ و ۵ ستاره تهران را به چالش کشیده است و در حال حاضر تنها امکان پذیرش حدود ۲۵۰۰ نفر وجود دارد. به همین دلیل پالایش متقاضیان در حال انجام است تا مؤثرترین و پربازده‌ترین روابط با ایران برقرار شود.

دهقان دهنوی در خصوص اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا نیز اظهار کرد: این اجلاس از نظر سطح سیاسی، یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای سالانه کشور است. ما پذیرای چند ١٠ وزیر از کشورهای آفریقایی خواهیم بود و جلسات متعددی میان آن‌ها با همتایان ایرانی و همچنین بخش خصوصی برگزار خواهد شد. پیش‌بینی می‌کنیم که بین ۳۰ تا ۴۰ وزیر خارجی میهمان تهران باشند. تاکنون حدود ۱۰۰۰ شرکت در قالب ۸۰۰ غرفه ثبت‌نام کرده‌اند، ولی همچنان حدود ۴۰۰ شرکت متقاضی دیگر داریم که متأسفانه به دلیل محدودیت فضا نمی‌توانیم همه را پوشش دهیم.

رئیس سازمان توسعه‌ تجارت ایران ضمن ابراز امیدواری اینکه در سایه فضای سیاسی امیدوارکننده کشور، این نمایشگاه و اجلاس مقدمه‌ای برای تحولات مثبت اقتصادی باشد، گفت: ما این رویدادها را آغاز حرکتی می‌دانیم که باید تا نمایشگاه سال آینده ادامه یابد. از هفتم اردیبهشت که اجلاس آفریقا آغاز می‌شود و هشتم اردیبهشت که نمایشگاه ایران‌اکسپو شروع می‌شود، تمرکز ما بر مذاکرات و نشست‌های تخصصی خواهد بود. پایان نمایشگاه در ۱۲ اردیبهشت به‌معنای پایان فعالیت‌ها نیست و باید تمام مذاکرات و توافقات تا تحقق نهایی پیگیری شوند.

معاون وزیر صمت ضمن قدردانی از حمایت کامل دولت، ریاست جمهوری، معاون اول و سایر دستگاه‌ها از جمله وزارت امور خارجه، وزارت نفت، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و شرکت نمایشگاه‌ها، بر نقش اساسی رسانه‌ها در موفقیت این رویدادهای اساسی تاکید و تصریح کرد: همه این تلاش‌ها به شرطی اثربخش خواهد بود که رسانه‌ها بتوانند این رویدادها را به‌خوبی ترویج کنند. از حالا تا زمان برگزاری باید جامعه و فعالان اقتصادی را با این موضوع همراه کنیم. پیگیری‌های رسانه‌ای شما، قطعاً تلاش ما را برای رسیدن به نتایج مطلوب افزایش خواهد داد.

فصل جدیدی از صادرات کشور در ایران اکسپو  رقم خواهد خورد

در ادامه این نشست، مجید تکبیری- رئیس ستاد برگزاری‌نمایشگاه ایران اکسپو- ضمن اشاره به تاکید معاون اول رئیس جمهور (به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری ایران‌اکسپو) بر اهمیت حمایتِ همه ارکان دولت از این نمایشگاه، اظهار کرد: به جرات می‌توان گفت نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ به عنوان موفق‌ ترین  پروژه همکاری دولت و بخش خصوصی است. ایران‌اکسپو تنها یک نمایشگاه تجاری نیست، بلکه یک اکوسیستم کامل از فرصت‌های تجاری، فرهنگی و اقتصادی است. خوشبختانه همه ارکان‌ها نیز پای کار هستند تا ایران اکسپو ۲۰۲۵ موفق‌ترین پروژه همکاری دولت و بخش خصوصی باشد.

وی افزود: این رویداد، بستری مناسب برای معرفی آخرین دستاوردهای صنعتی، نوآوری‌ها و فناوری‌های نوین ایرانی به جهانیان است و به شرکت‌های داخلی این امکان را می‌دهد تا با حضور در عرصه بین‌المللی، برند خود را تقویت کرده و سهم بیشتری از بازار جهانی را به خود اختصاص دهند. تجار و بازرگانان خارجی نیز با حضور در ایران اکسپو، فرصتی بی‌نظیر برای ورود به بازار پرظرفیت ایران  را به دست می‌آورند. آنها می‌توانند با شناسایی شرکای تجاری بالقوه، عقد قراردادهای تجاری و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مختلف، از مزایای حضور در این بازار پویا بهره‌مند شوند.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ شرکت صادراتی در شش گروه کالایی در نمایشگاه ایران کسپو جانمایی شده‌اند، گفت: تاکنون بیش از ۴۰۳۰ بازرگان از ۱۱۰ کشور برای شرکت در نمایشگاه ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد تاکنون برای ۲۵۴۰ نفر دعوتنامه  ارسال شده است.  امسال نیز برنامه‌ریزی بهتری برای برگزاری ایران اکسپو انجام و ثبت‌نام‌ها از اواسط سال قبل آغاز شد؛ بر این اساس تجار نیز هدفمند انتخاب شدند. بطور کلی هدف این است که مدعوین رویداد ایران‌اکسپو را کیفی‌سازی کنیم، گفت: به بیان دیگر میزبان مهمانانی باشیم که خواهان جذب تولیدات و توانمندی‌های ایران هستند تا کمکی به رشد و رونق صادرات غیرنفتی کشور شود.

تکبیری ادامه داد: تاکنون حضور ۲۷ وزیر و معاون وزیر ، ۲۴ رئیس اتاق بازرگانی و ۳۰ نفر از روسای انجمن‌های‌ حوزه تجارت و بازرگانی قطعی شده است.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، در بخش دیگر از صحیت‌های خود، با بیان اینکه همانند دوره قبلی نمایشگاه، فرصتی جهت بازدیدهای صنعتی از محصولات ساخت ایران برای تجار و بازرگانان خارجی در ایام برگزاری نمایشگاه فراهم خواهد کرد، گفت: بیش از  ۳۰۰ مترجم تجاری در شش زبان زنده دنیا (انگلیسی، چینی، روسی، عربی، اسپانیولی و فرانسوی) جذب شده و در حال آموزش هستند .

وی تاکید کرد: این رویداد، نقش مهمی در توسعه صادرات غیرنفتی و افزایش درآمدهای ارزی کشور ایفا خواهد کرد و  با ایجاد فضایی رقابتی و تشویق تولیدکنندگان به ارتقای کیفیت محصولات و خدمات خود، به افزایش حجم صادرات و تنوع کالاهای صادراتی کمک می‌کند. همچنین علاوه بر جنبه‌های تجاری، ایران‌اکسپو به عنوان یک رویداد فرهنگی، نقش مهمی در معرفی فرهنگ و تمدن غنی ایران به جهانیان ایفا می‌کند. حضور صنعتگران، هنرمندان و فعالان فرهنگی در این نمایشگاه، فرصتی را فراهم می‌آورد تا بازدیدکنندگان با جنبه‌های مختلف فرهنگ ایرانی آشنا شده و تصویری واقعی و جذاب از ایران را در ذهن خود ترسیم کنند و در واقع ایران‌اکسپو،  واقعیت های ایرانِ امن‌ و زیبا را به جهانیان نشان می دهد. ایران اکسپو، نه تنها یک نمایشگاه تجاری، بلکه بستری برای توسعه صادرات، ارزآوری، تعاملات اقتصادی و بین المللی است.

این مقام مسئول یادآور شد: این رویداد  در دوره‌های گذشته، نقش بسزایی در افزایش صادرات غیرنفتی و ارزآوری برای کشور داشته است. این نمایشگاه، فرصتی را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی فراهم می‌کند تا محصولات و خدمات خود را به بازارهای بین المللی عرضه کرده و با مشتریان جدیدی از سراسر جهان آشنا شوند. آمارها نشان می دهد که حجم قراردادهای صادراتی منعقد شده در ایران‌اکسپو، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این امر، نشان دهنده موفقیت این نمایشگاه در تسهیل صادرات و ایجاد فرصت های تجاری جدید برای شرکت‌های ایرانی است. علاوه بر این، حضور  تجار خارجی در ایران اکسپو، به جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال فناوری به کشور کمک می‌کند.

رئیس ستاد برگزاری ایران اکسپو در پایان اظهار کرد:  همزمانی برگزاری اجلاس آفریقا با ایران اکسپو، فرصت استثنایی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و کشورهای آفریقایی است؛ این همزمانی، به تجار و بازرگانان آفریقایی اجازه می دهد تا با محصولات و خدمات ایرانی آشنا شوند و فرصت‌های تجاری جدیدی را در ایران شناسایی کنند. همچنین، شرکت‌های ایرانی می‌توانند از این فرصت برای ورود به بازار آفریقا و گسترش فعالیت‌های صادراتی خود استفاده کنند.

برگزاری نمایشگاه بین‌المللی با رویکردی نوین و زیرساخت‌هایی ارتقاء یافته

در ادامه این نشست، صدیف بیک‌زاده- مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران- نیز ضمن اشاره به تمهیدات و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای نمایشگاه پیش‌رو، از تحولات گسترده در زیرساخت‌ها، محتوای نمایشگاهی و نحوه تعاملات بین‌المللی خبر داد و گفت: جهت اجرای محتوای طراحی‌شده، بسترسازی مناسبی صورت گرفته و شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی تمام تلاش خود را برای فراهم کردن فضای مؤثر جهت برگزاری مذاکرات B۲B بین شرکت‌های توانمند صادراتی ایران و هیئت‌های تجاری خارجی به کار بسته است.

وی افزود: در بخش محتوایی نیز برنامه‌ریزی‌هایی جامع و دقیق انجام شده و نمایشگاه به‌عنوان بستری برای توسعه روابط تجاری بین‌المللی، امسال تفاوت‌های محسوسی نسبت به سال گذشته دارد.

بیک‌زاده ضمن اشاره به استانداردهای جهانی صنعت نمایشگاهی گفت: انجمن نمایشگاه‌های بین‌المللی جهان، تنها ۲۵ طبقه‌بندی مشخص برای برگزارکنندگان نمایشگاه‌ها در نظر دارد و شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا خود را با این استانداردها همگام سازد. در ماه‌های اخیر شاهد توجه ویژه دولت و شخص رئیس‌جمهور به صنعت نمایشگاهی به‌عنوان یک ابزار قدرتمند برای توسعه تجارت داخلی و خارجی بوده‌ایم؛ حضوری که گواهی بر اهمیت فزاینده این صنعت در سیاست‌های کلان اقتصادی کشور است.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌ها از افزایش ظرفیت نمایشگاهی خبر داد و اظهار کرد: با اقدامات انجام‌شده، حدود ۶۰۰۰ متر مربع به فضای سرپوشیده نمایشگاه افزوده شده است. همچنین سالن‌هایی که به دلیل نداشتن حداقل استانداردها از مدار خارج شده بودند، اکنون وارد مدار بهره‌برداری شده‌اند. در گذشته بسیاری از سالن‌ها فاقد خدمات زیرساختی مانند فیبر نوری بودند، اما امسال تمام سالن‌ها به اینترنت پرسرعت مجهز شده‌اند تا امکان مذاکرات و تبادل اطلاعات حتی در بستر آنلاین فراهم باشد.

بیک‌زاده همچنین به استمرار تعاملات تجاری در فضای مجازی اشاره کرده و گفت: پس از پایان پنج‌روزه نمایشگاه، محتوای آن در سایت شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی به‌صورت مجازی در دسترس خواهد بود و واحدهای صادراتی می‌توانند تبادل اطلاعات و پیگیری مذاکرات را ادامه دهند.

جزئیات اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا

محمدصادق قنادزاده- معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت- نیز به‌عنوان آخرین سخنران این نشست، اظهار کرد: شمار شرکت‌کنندگان اجلاس آفریقا در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته رشد قابل توجه دارد؛ سال گذشته حدود ۳۴۰ نفر در این اجلاس حضور داشتند امسال حدود ۸۰۰ نفر بازرگان، ۳۰ وزیر و حدود ۱۰ معاون وزیر ثبت‌نام کرده که شرکت‌کنندگان از میان آن‌ها گزینش می‌شوند.

وی از تمرکز ایران بر چهار حوزه در همکاری با آفریقا در رویداد امسال خبر داد و گفت: پتروشیمی، معدن و صنایع معدنی، سلامت، کشاورزی و صنایع غذایی این چهار حوزه هستند. همچنین این اجلاس در دو شهر تهران به مدت سه روز و اصفهان در دو روز، برگزار می‌شود تا از ظرفیت‌های استان‌ها هم استفاده شود. در اصفهان حوزه گردشگری و صنایع دستی هم به حوزه‌های یادشده اضافه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha