• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404020100362
  • خبرنگار : 71573

سالن فناوری‌های نشر برای نخستین‌بار در نمایشگاه کتاب

سالن فناوری‌های نشر برای نخستین‌بار در نمایشگاه کتاب

قائم‌مقام و سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: امسال برای اولین‌بار سالن فناوری‌های نشر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شروع به فعالیت می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات و قائم‌مقام نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره فعالیت‌های بخش فناوری‌های نشر گفت: در راستای اجرای برنامه پیشنهادی وزیر محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص کاربست فناوری در فعالیت‌های فرهنگی و ظرفیت‌های خانه کتاب، امسال برای اولین‌بار سالن فناوری‌های نشر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شروع به فعالیت می‌کند. این سالن با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم باهدف آشنایی ذی‌نفعان حوزه نشر با آخرین دستاوردهای فناوران این حوزه در کشور برپا می‌شود.

او افزود: برنامه‌های متنوعی در این سالن اعم از استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، برگزاری کارنامه نشر به‌صورت الکترونیکی، پنل‌های تخصصی با رویکرد فناوری‌های نشر برای علاقه‌مندان، استفاده از هوش مصنوعی در ترویج کتاب و کتاب‌خوانی، برگزاری استارت‌آپ کتاب و کتاب‌خوانی، و امضای تفاهم‌نامه راه‌اندازی پردیس فناوری‌های نشر با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و بخش خصوصی تدارک‌ دیده ‌شده است و امیدواریم نمایشگاه پیش‌ رو یک شروع برای آشنایی علاقه‌مندان کتاب با فناوری‌های این حوزه باشد تا آغازی  برای رشد فناوری در حوزه نشر کشور شود.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ادامه داد: دنیای فناوری دیجیتالی، توسعه‌ای به‌اندازه همه صفر و یک‌های دنیای امروز پیدا کرده و با همان سرعت تغییر بین صفر و یک، در حرکت روبه‌جلو است. این حرکت و توسعه، حدومرزی برای موضوع‌ها و حوزه‌های مختلف نمی‌شناسد. تقریباً هر نوع خدماتی را که تصور کنید، اکنون در دنیای جدید دیجیتال راهکار جدید و ویژه خود را پیدا کرده و یا به‌زودی در دسترس قرار خواهد گرفت.

او تصریح کرد: به‌کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات مانند به‌کارگیری فناوری‌های نوین، تمامی بخش‌های اقتصادی را متأثر می‌سازد و به بیان دیگر تأثیر این فناوری ناشی از اهمیت و قدرت بالای آن‌ها به منزله یک عامل خارجی است که به طور جبری بر متغیرهای سازمان تأثیر می‌گذارد.  صنعت چاپ نیز مستثنی از این فرایند نیست و باید خلق ثروت از طریق نوآوری‌ها، همکاری با دانشگاه‌ها و استفاده از توان‌بخش خصوصی را در اولویت قرار دهد. صنعت چاپ در دنیا یک هزار میلیارد دلار گردش مالی دارد؛ سهم صنعت چاپ کشورمان از این بازار چقدر است؟ امروزه در تحول فرایندی نشر، اشکال نوینی را در نشر شاهد هستیم که از آن‌ها با عباراتی مانند پلتفرم یا بسترهای نشر یاد می‌شود. خود ناشری، نشر بنا بر نیاز، نشر بر خط، نشر اجتماعی، نشر موبایلی، نشر در شبکه و... ازاین‌دست بسترها هستند.

حیدری ادامه داد: نشانه‌ها و شواهد موجود از کسب‌وکار ناشران ایرانی، حاکی از آن است که اگر ناشران ایرانی فعالیت‌های خود را بر به‌کارگیری فناوری‌های نوین اطلاعاتی متمرکز سازند، به‌مراتب عملکرد بهینه و متناسب با واقعیات فرهنگی و دانشی زمانه، خواهند داشت. تجربیات ناشران در این‌خصوص نشانگر آن است که تحولات ناشی از ورود فناوری‌های نوین به این صنعت، دریچه‌های جدیدی فراروی حرفه نشر در به‌وجودآمدن زمینه‌ها و بسترهای تولید محصولات نوین می‌گشاید.

قائم‌مقام سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیان کرد: یکی دیگر از وظایف مهم و بسیار مؤثر در حال حاضر بالابردن سواد دیجیتال و حقوقی در مخاطبان و به‌خصوص کودکان از طریق کتاب‌خوان کردن آنهاست. نسلی از کودکان که با آن‌ها روبه‌رو هستیم کودکانی هستند که ویژگی‌هایی همچون تحصیل‌کرده‌ترین نسل تاریخ، اهل‌فن و دوستدار تکنولوژی، زندگی در عصر هوش مصنوعی، یادگیری شخصی و تعامل به‌وسیله شبکه‌های اجتماعی دارند و درعین‌حال علاقه‌مند به اقتصاد غیرشراکتی بوده و در چارچوب قوانین بازی نمی‌کنند.

او افزود: دراین مسیر برنامه‌ریزی صحیح فرهنگی علاوه بر حفظ هویت ملی و قومی، عاملی است که منجر به خودشناسی و ایستادگی در مقابل هجوم فرهنگ‌های دیگر می‌شود و به حفظ فرهنگ خودی می‌انجامد. کتاب و کتاب‌خوانی یکی از مؤلفه‌های مهم فرهنگی هر جامعه است و لزوم توجه به آن بر هیچ‌کس پوشیده نیست، در کنار اهمیت مطالعه در جامعه و گروه‌های مختلف مطالعه، موضوع انس و الفت کودکان نسل آلفا و زد با کتاب نیز بسیار قابل‌ توجه و مهم است.

حیدری همچنین گفت: از آن جایی که کتاب دریچه ورود به دنیای حیرت‌انگیز علم و دانش است و یکی از مهم‌ترین روش‌های افزایش توانمندی‌های انسان به شمار می‌رود، همگان باید توجه ویژه‌ای نسبت به فرهنگ‌سازی و نهادینه‌شدن عادت مطالعه در کودکان داشته باشند. در دوره پس از کرونا و خلق فناوری بلکچین و ظهور و گسترش روزافزون پدیده‌های جدید تکنولوژیک در زندگی‌هایمان و وابستگی کودکان به‌عنوان آسیب‌پذیرترین قشر جامعه به ابزار دیجیتال، مطالعه و کتاب‌خوانی در کودکان دچار آسیب شده و فضای مجازی و ابزارهای دیجیتال تا حدود بسیاری جای کتاب‌خوانی را در کودکان گرفته است.

قائم‌مقام سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران تصریح کرد: استفاده از ظرفیت‌هایی فناور و نوآوری در صنعت نشر و چاپ در جامعه گام دیگری در ایجاد تعامل بین کتاب و سرگرمی‌های دیجیتال است. استفاده از ابزار دیجیتال برای معرفی کتاب به مخاطبان و کودکان، وجود دیتا ماینینگ‌ها، هوش مصنوعی، اپ‌های مختلف گوشی‌های هوشمند، کتاب‌فروشی‌های مجازی، تبلیغات فضای مجازی، صنعت چاپ دیجیتال، تولید نسخه‌های الکترونیک کتاب و کتاب‌های صوتی مناسب و استاندارد و هرآنچه در کل به فناوری اطلاعات از ابزار دیجیتالی که در اختیار دارند بهینه‌تر استفاده کنند و زمانی را که در فضای مجازی سپری می‌کنند، به مطالعه و کسب دانش بپردازند و هم در این صنعت شاهد رشد اقتصادی و ورود جدی‌تر در بازارهای بین‌المللی باشیم.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha