• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۰:۲۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1404020603191
  • خبرنگار : 71461

در چهارمین اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه مطرح شد

به دنبال ساخت نماد نیستیم؛ نمادسازی کرده‌ایم

به دنبال ساخت نماد نیستیم؛ نمادسازی کرده‌ایم

دبیر اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه گفت: ابلاغ رسالت بدون نماد امکانپذیر نیست. کسی حق ندارد برای عاشورا نماد بسازد. نماد یک وحدت که یک کثرت را می‌رساند موفق ترین نماد در جامعه بشری امروز صلیب است و تمام المان خای خود را به بشریت القا کرده است اما ما هنوز نمادی را برای دین مطرح نکرده ایم.

به گزارش ایسنا، داود منافی پور- دبیر اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه - شامگاه جمعه (۵ اردیبهشت) در مراسم اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه که با حضور علما و بزرگان دینی شاعران و نخبگان شیعه از جمله حجت الاسلام والمسلمین میرباقری- استاد اخلاقو کارشناس مذهبی، مومنی رئیس سابق حوزه هنری- سید حسن فاطمی نیا، احمدی-شاعر اهل بیت (ع) و... در  حسینه آذربایجانی ها در کربلای معلی برگزار شد در بخشی از سخنان خود با اشاره به نقش زنان در کربلا و ظهور و شکل گیری یک نهضت بزرگ جهانی و نقش مهم حضرت علی اصغر (ع) در شکل گیری این نهضت اظهار کرد: مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) در ابتدا یک برنامه ساده بود که پس از آن با تلاش و پیگیری بی وقفه این واقعه خوانی در اولین جمعه ماه محرم در ۸۶۴۰ نقطه در ایران و ۴۵ کشور جهان برگزار می شود. البته در مهندسی توسعه این واقعه باید در ۳۰ سالگی شکل گیری این واقعه مهم به ۱۵ هزار جلسه برسد  تا اینگونه مردم با وجود و نام  حضرت علی اصغر(ع) آشنا شوند.

منافی پور گفت: بحث بعدی ما پیراهن امام حسین(ع) است که این پیراهن جغرافیای مقدس کربلا است. در مقدمه توضیح تحقیقات پیراهن سید الشهدا باید بگوییم که چرا حضرت علی اصغر اینگونه همگیر شد؟ بعد از چهل سالی که از انقلاب میگذرد ما نیازمند سلاح هستیم. با واقعه خوانی مظلمویت را میتوانیم بگوییم اما تصویر نداریم باید یک تصویر سازی هم صورت بگیرد. ما اگر توفیق پیدا کردیم نیروی مظلومیت را گسترش بدهیم این صدا را تبدیل به سیما کردیم و این جلب عواطف انسانی کرد این تصویر سازی و نماد باعث جلب توجه شد و دنیا دنیای ارتباطات در جهان مسابقه القای اندیشه است. تصویر سازی از واقعه کربلا از واجبات است.

به دنبال ساخت نماد نیستیم؛ نمادسازی کرده‌ایم

دبیر سوگواره سفینة النجاة یاد آور شد: ابلاغ رسالت بدون نماد امکانپذیر نیست. کسی حق ندارد برای عاشورا نماد بسازد. نماد یک وحدت که یک کثرت را میرساند موفق ترین نماد در جامعه بشری امروز صلیب است و تمام المان خای خود را به بشریت القا کرده است.

وی با طرح این سوال که دشمن ما از هیچ خود و خرافه و خیال خود تصویر درست کرده است و لیبراسیم در این مدت چندین ساله روی این موضوع کار کرده اند و در ظاهر از ما جلوتر هستند اما چرا ما تصویر سازی نداشته باشیم؟ گفت: ما دنبال ساخت نماد نیستیم ما نماد سازی کرده ایم. پیراهن امام حسین (ع) یک امر مستدل است. سه نماد در دنیا موفق است؛ نماد مسیح، صلیب ستاره داود و اژدهای چین که مردم این را میپرستند اما ما هنوز در  شیعه یک نماد نداریم. مردم دنیا میخواهند اهل بیت (ع) را بشناسند ما باید این بزرگان را با آرامش معرفی کنیم مردم خود ادامه راه را می آیند. دشمن اصلی صهیونیست است و مردم را بازی می دهند نفاق حرام است و با نفاق حضرت علی(ع) را از بین میبرد نباید به نفاق دامن بزنیم.

منافی پور ادامه داد: یکی دیگر از تصویر سازی ها نماد گاو سرخ است ما در کنار محبت اهل بیت(ع) باید موضوعات اصلی را نیز مطرح کنیم. در روایاتی از اهل بیت(ع) درخصوص‌ پیراهن حضرت سید الشهدا (ع) سخن های زیادی مطرح شده است. در روز قیامت حضرت زهرا(س) پس از ورود در صحرای محشر پیراهن سید الشهدا (ع) را بالا می آورند و حضرت زهرا(س) دادخواهی میکنند و در بیش از صد مورد بحث ملکوتی بودن پیراهن سید الشهدا(ع) مطرح است. اینکه ما در صدد عرضه این موضوع هستیم منبع روایی این حدیث است ما نیازمند نماد هستیم و حضرت زهرا(س) این را طرح کرده اند.

به دنبال ساخت نماد نیستیم؛ نمادسازی کرده‌ایم

پیراهن امام حسین (علیه‌السلام)؛ نماد عاشورا

وی با اشاره به نزول این پیراهن از بهشت، آن را نمادی الهی از مسیر حق و حقیقت دانست و در ادامه، به نقش معاویه، جریان بنی‌سراج و واقعه تاختن اسب‌ها بر پیکر مطهر امام حسین (علیه‌السلام) اشاره کرد.

منافی‌پور با اشاره به برخی انتقادات درباره نمادسازی پیراهن امام حسین (ع)، به نمونه‌های تاریخی مشابه پرداخت و گفت:برخی می‌پرسند چرا باید این پیراهن، نماد باشد؟ زمانی که خلیفه سوم کشته شد، پیراهنش را به شام بردند و ۷۰ هزار نفر را بر آن به دروغ گریان کردند. همین ماجرا بعدها بهانه‌ای شد تا در کربلا آب را بر امام حسین (علیه‌السلام) و یارانش ببندند. شیطان همواره در حال فعالیت است.

منافی‌پور در ادامه به علائم ظهور اشاره کرد و گفت: براساس روایات، در سحرگاه ۲۳ رمضان، صیحه آسمانی شنیده خواهد شد که جبرئیل ندا می‌دهد: «الحق مع علی و شیعته»، اما پس از ظهر، ندای دیگری برخواهد خاست: «الحق مع عثمان و شیعته».

وی تأکید کرد که اولین نبرد امام عصر (عج) با جریان عثمانی خواهد بود و از تحرکات جریان جولانی و تحولات منطقه‌ای به عنوان نشانه‌هایی از نزدیکی ظهور یاد کرد و افزود:انتظروا صباحا و مساءً؛ ظهور نزدیک است.

به دنبال ساخت نماد نیستیم؛ نمادسازی کرده‌ایم

در بخشی از این مراسم احمد بابایی شاعر آیینی و دینی دقایقی را به شعر خوانی در خصوص مقام و پیراهن سید الشهدا (ع) پرداخت.  

به دنبال ساخت نماد نیستیم؛ نمادسازی کرده‌ایم

همین پیراهنی که بر تن سید الشهدا(ع) بوده خودش  می تواند نماد اصلی شیعه باشد  

در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین میر باقری استاد اخلاق و کارشناس مسائل دینی- اظهار کرد: عاشورا نماد جدا سازی حق از باطل است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha